-

Sommerskolen 2020 er digital og innenfor landets grenser

25. juni 2020

Årets sommerskolestudenter lærer om krisehåndtering og forhandlingsteknikk - direkte fra sine egne stuer.

BI sparket nylig i gang det årlige sommerskole-programmet. Det som er spesielt for i år er at kurset er digitalt, innenfor landets grenser og tilbys kun på masternivå gjennom to ulike kurs fremfor ett.

På grunn av de verdensgjeldende reiserestriksjonene forårsaket av koronaviruset er det kun BI-studenter på årets sommerskole. I fjor var 60 BI-studenter registrert på sommerkurset, mens i år er 70 studenter registrert på kurset Crisis Management og 30 på Negotiation Mastery, med henholdsvis rundt 140 og 40 søkere på kursene.

- Den stigende trenden indikerer at BI-studenter i økende grad er interessert i sommerskole, spesielt når de har ulike kurs å velge mellom. Det er viktig for meg at sommerskolen bidrar til å støtte BI i å nå våre strategiske mål og identifisere muligheter for å øke kvaliteten på hele studentopplevelsen, sier Yanique Fletcher, leder for sommerskolen og høyskolelektor fra Institutt for kommunikasjon.

Sommerskole tilbyr fleksibilitet

Verden er i endring, og studenter er på jakt etter fleksibilitet i kursplanleggingen, noe dette årets digitale tilbud tar i betrakting. Studentene er entusiastiske og dras mot det korte, intense kursformatet i en tid på året der de fleste har muligheten til å dedikere sin fulle oppmerksomhet til kursene.

- En fantastisk ting med sommerskole er at energien er livlig og energisk. Sommerskolen tiltrekker professorer som er interesserte i å undervise. I år har vi også hatt muligheten til å imøtekomme de nåværende realitetene av Covid-19, og plassere det foran og i sentrum av klasserommet, sier Fletcher.

Det at studentene har muligheten til å ta kurs over sommeren øker studentenes evne til å ha kontroll over egne timeplaner, noe som frigjør mer tid gjennom høst- og vårsemestrene. Dette gjør at de kan fokusere dypere på sine gjenstående fag, internships og jobber, eller bruke mer tid på familie og venner. Sommerskolen gir også BI-studenter som er avhengig av disse fagpoengene muligheten til å uteksamineres i tide.

;
Du kan også se alle nyheter her.