-

Kun digital undervisning ved BI – campus Bergen etter nye smittevernstiltak

8. september 2020

BI har besluttet å avlyse all fysisk undervisning ved vår campus i Bergen, fra og med onsdag 9 september, som følge av de nye smitteverntiltakene fra Bergen kommune. Campus vil fortsatt holde åpent, men alle studenter oppfordres til å holde seg hjemme.

Oppdatert 22.09: Tiltakene opprettholdes til og med 25. september

– Dette er noe vi gjør for å bidra i helsemyndighetenes viktige arbeid med å begrense smitteutbruddet i Bergen. Det er fremdeles trygt å komme til campus, men vi ber alle studenter om å følge den digitale undervisningen hjemmefra så langt det lar seg gjøre, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

Avlysningen av all planlagt undervisning omfatter både BIs heltidsstudier og videreutdanningsprogrammer. Dette gjelder i første omgang i ti dager, til og med fredag 18. september.

– Jo flinkere vi alle er til å følge myndighetenes anbefalinger, jo raskere kan vi åpne opp for undervisning i klasserommene igjen. Jeg vil derfor oppfordre alle studenter om å være ekstra påpasselige med smittevern og til å følge kommunens råd i dagene fremover, sier Henjesand.

Ansatte og studenter ble informert om endringene som innføres tirsdag kveld. Studenter bes følge med på itslearning, der planer for digital undervisning og annen nyttig informasjon vil bli delt fortløpende.

Per tirsdag 8. september har totalt 11 studenter ved BIs campus i Bergen testet positivt for covid-19. BI har iverksatt nødvendige tiltak i samråd med kommuneoverlegen. De aktuelle studentene og deres nærkontakter blir fulgt opp av helsemyndighetene, som også håndterer smittesporing.

BI vurderer fortløpende behovet for å iverksette ytterligere smittevernstiltak i samråd med helsemyndighetene i Bergen.

;
Du kan også se alle nyheter her.