-

Best i Norden på global FT-rangering for fjerde år på rad

26. oktober 2020

Handelshøyskolen BI er inne med to programmer på Financial Times’ prestisjefylte Executive MBA-rangering for 2020.

BI-Fudan MBA program i samarbeid med School of Management ved Fudan University i Kina rangeres som nummer 27 i verden for annet år på rad, mens BIs Executive MBA klatrer 11 plasser til nummer 78.

Begge programmene peker seg ut positivt med sterk lønnsutvikling blant studentene som har fullført programmet, med en vekst på henholdsvis 115 prosent for BI-Fudan alumni og 47 prosent for BIs EMBA alumni. Indikatoren veier totalt 20 prosent av rangeringen, og måler blant annet den gjennomsnittlige lønnen før og etter fullført utdanning.

– I et svært spesielt år som har hatt en betydelig påvirkning for enkeltindivider, virksomheter og samfunn over hele verden er vi svært glade og ydmyke for at årets plasseringer befester BIs solide posisjon med to programmer blant de 100 beste Executive MBA programmene i verden, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.Nye bilder Inge Jan Henjesand 06

BI-Fudan MBA-programmet har ligget stabilt blant de topp 30 beste Executive MBA-programmene i verden de tre siste årene og har klatret totalt 27 plasser siden debuten på listen i 2013 (54.plass). BIs Executive MBA program klatrer 11 plasser fra i fjor og er rangert på en 78. plass. Med disse to plasseringene rangeres BI høyest blant de nordiske handelshøyskolene, og inngår samtidig i et eksklusivt selskap sammen med skoler som anerkjente Insead, Columbia University og London Business School, som alle har to eller flere programmer med.
 
Financial Times rangerer programmene basert på 17 ulike indikatorer, som blant annet lønn, mangfold, antall internasjonale studenter, lønnsutvikling og karriereutvikling.

Langvarig partnerskap

BIs partnerskap med School of Management ved Fudan Universitetet var det første av sitt slag mellom en vestlig høyere utdanningsinstitusjon og et kinesisk universitet. Gjennom 24 år har BI utdannet rundt 2500 ledere som i dag har sentrale stillinger i de største nordiske og internasjonale bedriftene i regionen.

 – Samarbeid med internasjonale toppskoler gjør at vi kan kombinere det beste fra to skoler for å utvikle kandidater som jobber i et stadig mer internasjonalt næringsliv. En sentral oppgave i slike samarbeid er å kombinere ulike perspektiver fra både kultur, forretning, kunnskapsdeling, innovasjon og ledelse, sier Henjesand.BI Fudan Graduering 05.10.2019

Fakta:

  • Rangeringen over deltids MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil. FT vurderer også andelen internasjonale og kvinnelige studenter og faglige ressurser, i tillegg til internasjonal kursgjennomføring. Forsknings-impact er også en del av denne rangeringen.
  • Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina.
  • Financial Times har totalt 9 programrangeringer, og BI deltar vanligvis i fem av disse: Masters in Management (deltok etter eget valg ikke i 2020), Masters in Finance, Executive Education - Open, Executive Education - Customised, Executive MBA.

Graduation EMBA EMME MBA

;
Du kan også se alle nyheter her.