-

Sikter mot internasjonal treningssuksess

5. oktober 2020

BI-studentbedriften PWR Strength AS har ambisjoner om å ta en markedsledende posisjon internasjonalt med en nyutviklet løsning for å erstatte tradisjonelle vektplater med elektrisk styrt motstand i styrkeapparater.

I første omgang jobber selskapet med å kommersialisere konseptet og fullføre en prototype som kan vises frem til potensielle kunder og gjennomføre en brukerstudie.

-Så håper og tror vi at vi kan lande noen forhåndssalg i samme periode da vi merker stor interesse fra ulike aktører som for eksempel Sportmaster. Dette for å gi oss en liten trygghet og et lite push fremover, sier .Christer Johansen

Christer Johansen, Fredrik Brustad og Kristian Kvamme

PWR består foreløpig av fem personer og har tilholdssted i BIs startup Hub, hvor Johansen og to av medgründerne, Fredrik Brustad og Kristian Kvamme, går på entreprenørskapslinjen til Handelshøyskolen BI.

Tilskudd fra Innovasjon Norge

Siden oppstart i 2019 har selskapet mottatt tilskuddsordninger fra BI startup aid og nylig ble bedriften tildelt 150.000 kroner fra innovasjon Norge, som belønner bedrifter med ambisjoner om å skape verdier gjennom innovasjon.

-Det betyr veldig mye da vi får muligheten til å få gjort en grundig markedsundersøkelse for å bekrefte at det er en betalingsvilje for dette konseptet. Vi er snart ferdig med prototype nummer 2 og vi vil da kunne bruke de resterende pengene på å få gjennomført en brukerstudie i samarbeid med en aktør fra treningsbransjen hvor vi vil få verdifull innsikt i hva både brukerne og kundene er ute etter, sier Johansen.

Studentene mener det er helt avgjørende med slike tilskuddsordninger i den sårbare oppstartsfasen for å kunne lykkes, og samtidig få mulighet til å teste konseptet på reelle kunder.

-Kanskje spesielt viktig er disse ordningene for unge entreprenører som ikke har den samme tilgangen til kapital og nettverk, sier Johansen.

Skyhøyt potensial

Det internasjonale treningsutstyrsmarkedet er enormt og voksende, og siden gründerne retter seg inn mot en spesifikk del av markedet, som går på kun motstandsdelene til styrkeapparater, er det vanskelig tallfeste hva som er omsetningspotensialet på nåværende tidspunkt.

To av de største aktørene, Life Fitness og Technogym, omsetter imidlertid for rundt 20 milliarder kroner årlig til sammen.

Christer Johansen

-Vi kan helt klart ta noen markedsandeler dersom vi lykkes med utviklingen og brandingen. Dersom vårt apparat kan bli den "vanlige" løsningen innenfor treningsapparater vil vekstpotensialet være skyhøyt og det er dette som er målet vårt, forklarer Johansen.

 

;
Du kan også se alle nyheter her.