-

Sterke resultater for BI-studenter på ny internasjonal rangering

1. oktober 2020

Masterstudenter fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i business, finans eller markedsføring er blant de mest attraktive kandidatene globalt når arbeidsgivere ansetter, ifølge ‘QS Business Master Rankings 2021’.

Rangeringen dekker arbeidsgivere i alle sektorer og geografiske regioner, og inkluderer selskaper som blant annet McKinsey, Google, Siemens og Airbus.

QS er et av de ledende karriere- og utdanningsnettverkene i verden og deres ‘Business Master Rankings’ rangerer handelshøyskoler basert på tilbakemeldinger fra nesten 37.000 arbeidsgivere og mer enn 34.000 akademikere globalt. I tillegg kartlegger de utdanningen til nesten 38.000 alumni.

BIs ‘Master of Science (MSc) in Business’ og ‘MSc in Marketing’ er begge rangert som nummer 15 av henholdsvis 148 og 93 programmer på ‘Employability’, mens ‘MSc in Finance’ er rangert som nummer 22 av 166 programmer på samme indikator. Attraktivitet for arbeidsgivere (employability) er rangeringens viktigste indikator og teller 30 prosent av den totale poengsummen. Den er basert på svar fra titusenvis av arbeidsgivere om hvilke skoler de helst vil ansette kandidater fra.

- Den årlige QS-rangering er rettet mot ambisiøse studenter som ønsker å identifisere de beste handelshøyskolene globalt. Det faktum at vi har blitt anerkjent blant de 15 beste skolene på ‘Employability’ blant arbeidsgivere innen våre programmer i business og markedsføring, og blant de 25 beste for finans, er et bevis på at vi har fagmiljøer i verdensklasse, og at våre programmer utdanner kandidater som er svært relevante for arbeidsmarkedet de skal ut i, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.Inge Jan Henjesand

Mer enn 600 programmer

Totalt er mer enn 600 Business Masters-programmer inkludert i ‘QS Business Masters Rankings 2021’, som rangerer programmer basert på faktorer som alumni-resultater, verdi for pengene, tankeledelse og mangfold i tillegg til attraktivitet for arbeidsgivere.

Samlet for alle indikatorene er BIs ‘MSc in Business’ rangert som 27 av 148 programmer, ‘MSc in Finance’ som 44 av 166 programmer, og ‘MSc in Marketing’ som 24 av 93 programmer. Foruten attraktivitet for arbeidsgivere er verdi for pengene den andre indikatoren der BIs MSc-programmer skiller seg ut. Den måler gjennomsnittlig avkastning på investeringen basert på faktorer som skolepenger, lønnsvekst og forventet karriereutvikling.Graduation EMBA EMME MBA

Om rangeringen:

  • QS er et av de ledende karriere- og utdanningsnettverkene i verden.
  • QS Business Master Rankings rangerer handelshøyskoler basert på tilbakemeldinger fra nesten 37.000 arbeidsgivere og mer enn 34.000 akademikere globalt. I tillegg kartlegger de utdanningen til nesten 38.000 alumni.
  • Dette er fjerde gang BI er rangert av QS.
  • Rangeringen vurderer programmer på faktorer som attraktivitet for arbeidsgivere, verdi for pengene, tankeledelse, alumni-resultater og mangfold i blant studenter og faglige.

Samlede resultater:

  • BIs ‘MSc in Business’ er rangert som 27 av 148 programmer, opp fra 33 i fjor.
  • BIs ‘MSc i strategisk markedsføringsledelse’ er rangert som 24 av 93 programmer, opp fra 27 i fjor.
  • BIs ‘MSc in Finance’ er rangert som 44 av 166 programmer, ned fra 42 i fjor.
;
Du kan også se alle nyheter her.