-

BI-lag vant «VM» i aksjeanalyse

23. april 2021

Et lag bestående av fire studenter fra Master of Science i finans ved Handelshøyskolen BI vant torsdag den globale finalen i Chartered Financial Analyst Institute (CFA) Research Challenge 2021.

Konkurransen har det siste tiåret vokst seg til verdens største aksjeanalysekonkurranse med over 5000 deltakende studenter fra totalt 950 universiteter i 2021.

- Konkurransen har vært en enestående opplevelse. Den har presset oss som et lag til å teste alt vi har lært, både gjennom masterstudier og andre steder, og bruke det på i en faktisk aksjeanalyse. For å ha en mulighet til å vinne må man kunne selskapet bedre enn noen andre. Det betyr å dykke ned i de små detaljene og se hvordan disse påvirker verdivurdering, sier laget.Fire personer som står utenfor BIVinnerlaget, som består av Sara Trajchevska fra Makedonia, Erlend McDougall fra Norge, Sophie Borge fra Sverige og Joseph DiRenzo fra USA presenterte og forsvarte sin analyse av det danske energiselskapet Vestas til et panel av dommere fra den internasjonale finansindustrien.

- Det å ha et vindkraftselskap som analyseobjekt har vært ekstra interessant ettersom vi befinner oss midt i en global energitransformasjon. Vi har også forberedt oss på at nye insentiver og regleringer kan ha stor påvirkning på modellen vår. Å få en dypere forståelse for energi-industrien har også vært veldig gøy, sier lagmedlemmene.

Fremtidens analytikere

Lag bestående av tre til fem studenter lager en skriftlig aksjeanalysekonkurranse med kursmål og anbefaling som de presenterer og forsvarer til en jury av anerkjente analytikere og forvaltere med kjennskap til selskapet og sektoren.

Studentene knytter til seg en fakultetsmentor og en industrimentor og får mottar trening i finansielle analyse og presentasjonsteknikk i rollen som aksjeanalytikere.

- Først og fremst vil jeg gratulere denne talentfulle gruppen med studenter med førsteplass i det som har vokst til å bli den ledende aksjeanalysekonkurransen i verden. Kvaliteten på våre studenter er vår fremste ressurs, og når våre studenter hevder mot de beste skolene i verden, plasserer det BI på kartet globalt og styrker vår posisjon, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.Rektor Inge Jan Henjesand som sitter på et rekkverk på campus BIVinnerlaget fra BI har jobbet med aksjenalysen av Vestas siden oktober i fjor, og stakk av med seieren i den lokale finalen arrangert av CFA Society Norway, før de knuste all motstand i den regionale EMEA-finalen (Europa, Midtøsten og Afrika) tidligere denne uken.

- Gratulerer til lagmedlemmene for en utrolig prestasjon. Vi er virkelig imponerte over dedikasjone og den profesjonelle standarden de har demonstrert gjennom konkurransen. De har igjen bevist at de har en lysende karriere foran seg i investeringsyrket, sier Isabelle Juillard Thompsen, styreleder i CFA Society Norway og porteføljeforvalter i DNB.

CFA på timeplanen

BIs masterprogram i finans er foreløpig det eneste programmet i Norge som er blitt godkjent som et såkalt «CFA Affiliated» Universitets-program. Sekspoengskurset har opplevd økende pågang etter sterke resultater i konkurransen de siste årene der lag fra BI har klart å komme til finalen fire av de fem siste årene.

- CFA Institute Research Challenge er en mulighet for studenter til å utvikle seg i et akselerert tempo profesjonelt, og en unik mulighet for BI til koble seg på industrien og levere utdanning det er stor etterspørsel etter. Konkurransen promoterer utviklingen av essensielle egenskaper som er etterspurt i industrien. Dette er stort. Men det seieren understøtter er at vi kan strebe etter mer i livene våre og etter perfeksjon, og nå det uansett bakgrunn,  sier professor Janis Berzins ved Institutt for finans ved Handelshøyskolen BI.Janis Berzins

Om CFA Institute Research Challenge:

  • CFA Institute Research Challenge er en årlig global konkurranse hvor mer enn 1000 studentlag fra hele verden får muligheten til å prøve seg som finansanalytikere og konkurrere om å legge frem den beste aksjeanalysen og presentasjonen. Hvert lag knytter til seg en industrimentor som gir råd og deler erfaring studentene tar med seg når de testes i finansiell analyse, etikk og verdivurdering.
  • Her kan du lese mer om konkurransen.
;
Du kan også se alle nyheter her.