-

Internship i innovasjonsmiljø

3. februar 2022

Åtte BI-studenter fra Handelshøyskolen BI har gjennom internship hos TheFactory vært med på kommersialiseringen av deres nye innovasjonssatsning, TheFactory Growth.

TheFactory har siden oppstart i 2016 hjulpet over 100 startupbedrifter og investert i mer enn 45 raskt voksende selskaper med spesielt fokus innen finansteknologi, eiendom, varehandel, energi og sosialt entreprenørskap.

-TheFactory Growth er vår nye satsning hvor fokuset er å bistå startups utover akseleratorprogrammet og sørge for at de er tilknyttet relevante ressurser for å vokse selskapene på lang sikt. Kjernen i TheFactory Growth er å kartlegge selskapenes vekstpotensial og behov for å så knytte til oss disse ressursene, samt tilgjengeliggjøre ressurser og nettverk vi har for at vi bedre kan følge opp selskapene på sikt, sier CEO for TheFactory Growth, Marinette Bouts Hexeberg.

BI Startup inngikk juni 2021 et samarbeid med TheFactory for å hjelpe studenter med å lykkes med gründervirksomhet.Internship - TheFactory

Evgeniia Mineeva, Ansten Stafsberg, Christer Johansen, Frida Andersson, Martine Bjørgum Aas, Jacob Busch, Ella Anker og Nicolay Bjorndahl har alle fått teste kunnskap fra studiene på praktiske oppgaver i grüdermiljøet hosTheFactory.

-Vi har gjennomført intervjuer med tidligere startups for å finne ut om det er partnere innenfor spesifikke bransjer som våre kunder ville dra nytte av. Vi har også deltatt på møter med andre bedrifter som ønsker å inngå et partnerskap, noe som har vært svært interessant, sier Jacob Børve Busch, tredjeårsstudent på BI sin Økonomi og Administrasjonslinje.

Utvikler verktøy som kartlegger vekstpotensial

Et team på totalt tre studenter fikk i oppgave å bli med på utformingen av et diagnostiseringsverktøy som automatisk skal hjelpe startups med å kartlegge deres behov for å forenkle skaleringsprosessen. Ambisjonen er å få flere startups til å lykkes.

-Problemet løste vi ved å utvikle et spørreskjema som kartlegger manglene til oppstartsselskaper slik at vi kan bidra med de rette ressursene TheFactory innehar. I etterkant får du en analyse av selskapets nåsituasjon, sånn at de vet hva de må jobbe med videre for å skape videre vekst, sier Martine Bjørgum Aas, som studerer Økonomi og Administrasjon på BI.

Målsetningen er å gi veiledning til flere startups for at de skal lykkes.

-Det utvikles en medlemsarena som gir selskapene som er medlemmer tilgang til startupvennlige tjenester og de ressursene og bistanden man trenger for å profesjonalisere og skalere selskapene, sier Hexeberg.

Sammen med to andre jobber Ella Dammann Anker, tredjeårsstudent på BI entreprenørskap, på det som TheFactory kaller «Growth Arena».

-Eksempler på hva Growth Arena kan tilby kan være knyttet til investering, due diligence prosesser, styrestøtte, offentlige finansiering, rekruttering, teknologi kompetanse, tilknytning til partnere/næringsliv eller mentorer og eksperter. Frem til nå har vi jobbet med å få opp nettsiden, utvikle innholdet av tilbud til kunden, samt utviklet en lanseringsplan.

To steg frem, et tilbake

Internship er en god mulighet for studenter til å skaffe seg relevant erfaring innen et området de kan tenke seg å jobbe med etter studietiden. BI tilbyr internship som valgkurs på både bachelor og masternivå.

Internship - TheFactory

-Vi møtte på ulike problemer hele tiden og ingen av disse løste seg på samme måte. Det har vært både utfordrende og spennende», sier tredjeårsstudent på BI entreprenørskap, Christer Johansen.

-Det har blitt mye to steg frem og ett tilbake, men vi har hatt et godt samarbeid med de andre som har hatt internship og de som er fast ansatt i TheFactory. Jeg liker veldig godt at jeg har fått innsikt i startup-verdenen, samt møtt mange spennende og kunnskapsrike mennesker. Jeg har blitt mer kreativ, men også kritisk, sier Ansten Stafsberg, tredjeårsstudent på BI, Økonomi og Administrasjon.

Råder andre studenter til være fremoverlent

Selv om flere av studentene ikke hadde tidligere kjennskap til TheFactory eller erfaring fra startup-miljøet, er de svært glad for å ha kunne vært med på et slikt prosjekt og ta til seg all den erfaringen de kunne i løpet av høsten.

-Vær åpen og klar på hvilke forventninger du har av internshipet. Still spørsmål om du lurer på noe, hvis ikke vil du sitte med samme problemet i flere uker i stedet for å få det løst med en gang, sier Martine Bjørgum Aas.

Studentene er også enige om at praksistiden ofte formes av interessen du har for selskapet.

-Finn en bedrift og bransje som interesserer deg. Det er mye lettere å forstå hvordan en bedrift er sammensatt når du engasjerer deg for den. Det er så klart fordeler og ulemper med internship i en mindre bedrift, men noe som jeg synes er kult med mindre bedrifter er at du får en mer variert arbeidsdag, og arbeidsoppgavene du får tildelt er trolig noe bedriften har behov for, sier Jacob Børve Busch.

;
Du kan også se alle nyheter her.