-

Christian Andvik er BIs beste foreleser

20. mai 2022

Studentene har talt. Førsteamanuensis Christian Andvik ved BI - Campus Bergen er kåret til skolens beste foreleser.

– Studentene synes forelesningene er interessante, at læringsutbyttet er høyt, og at Christian alltid svarer dem med en genuin forståelse. Dette er noe de har satt enormt stor pris på, sier Ida Rad og Sander Ringstad i studentorganisasjonen BISO, som står bak kåringen. 

Den populære foreleseren ved BI – campus Bergen får skryt for innsatsen han har lagt ned over tid, og spesielt etter to år preget av pandemi, restriksjoner og mye digital undervisning.

– Jeg er overrasket, beæret, ydmyk og stolt! Overrasket, fordi det har vært utfordrende å være både student og foreleser den siste tiden. Beæret over at studentene har lagt merke til det arbeidet jeg legger ned, og at de verdsetter det jeg bringer til torgs. Ydmyk fordi jeg deler «scenen» med utrolig mange, veldig flinke kollegaer som er viden kjent for å være fremragende pedagoger og forelesere. Stolt, fordi jeg lykkes med noe jeg prøver hardt å oppnå, nemlig at studentene skal forstå, og bli interessert i å lære mer om vanskelige konsepter, sier Andvik.

Christian Andvik

FORNØYD FORELESER: Førsteamanuensis Christian Andvik. Foto: Veronika Stuksrud

 

Enkel læringsfilosofi

For Andvik har to år med koronaforelesninger gjort ham mer positiv til nye undervisningsformer og -verktøy, men samtidig demonstrert hvor viktig det er at studenter får opplevd en sosial læringsarena.

– Det å lære handler om mye mer enn bare en (video)forelesning. Det handler om å utforske, streve og mestre sammen med andre. Min påstand er det kanskje har blitt lettere å følge undervisning, men vanskeligere å følge med.

Sin egen læringsfilosofi beskriver Andvik som «enkel». Det viktigste han vil oppnå er å ufarliggjøre og tilgjengeliggjøre faglig innsikt og utvikling.

– Det forsøker jeg å oppnå gjennom klar kommunikasjon med mine studenter, en tydelig forventningsavklaring, og (forhåpentligvis) morsomme, interessante og åpne forelesninger der jeg anerkjenner at dette kan være vanskelig, men at vi kan bli bedre gjennom mengdetrening og genuin interesse. Det å bry seg om studentene er noe som flagges høyt på Campus Bergen, og for min del så oversettes det til nevnte læringsfilosofi.

Bergen dominerer

Andvik har selv flere års erfaring som student og stipendiat ved NHH i Bergen. Han har vært foreleser på BI siden 2019.

– Det beste med å være foreleser er å møte studenter, lære om hva de driver med, og pushes til å øke min egen forståelse gjennom arbeidet med å forklare vanskelige ting på flere måter. Det verste er å innse at jeg ikke er så ung som jeg tror jeg er.

Det er fjerde gang på fem år at «Beste foreleser»-prisen går til en ansatt ved BIs campus i Bergen.

– Hvem vet, kanskje regnet gjør oss til bedre forelesere?

;
Du kan også se alle nyheter her.