-

Mangedobling av gründere i BI Startup

13. november 2023

Nytt inkubatorprogram, flere partnerbedrifter og mentorer med suksesfulle gründerbedrifter har bidratt til at BI Startup vokser raskt og tiltrekker seg flere studenter med forretningsideer de ønsker å lykkes med.

Siden sommeren 2022 har BI Startup vokst fra 20 til 250 studentmedlemmer og mer enn 20 ambisiøse startups har flyttet inn i kjelleren i BI campus Oslos Startup Hub for å videreutvikle forretningskonsepter og vokse. 

–  Startupene jobber med et vidt spekter av industrier og problemstillinger, og ambisjonsnivået er skyhøyt. En fellesnevner for alle er at de bruker store deler av fritiden sin på prosjektene, de bruker ideen sin som case i fag og de hjelper hverandre med å lykkes, sier Ann Elinor Jamtvoll Aasen, som er prosjektleder ved BI Startup Oslo.

BI Startup Hub er en fysisk møteplass og kontorlokale hvor studentene møter likesinnede på tvers av studieretninger og bakgrunner. Selskapene som har fått plass domineres i stor grad av bachelorstudenter på entreprenørskapslinjen til BI, og står for et bredt spekter av virksomheter, blant annet innen grønne investeringer og trening.

Her er oversikt over et lite utvalg av selskapene som er med i BI Startups Inkubatoprogram:

  • Local Bloom gjør det mulig for kunder å gå fra ide til virkelighet, gjennom å koble de sammen med lokale industriprodusenter som produserer fysiske produkter av høy kvalitet. Teamet består av Enis Salimzadeh og Jo Tveten, begge på 2.året bachelor i Entreprenørskap på BI. Med seg har de Kasper Alfarnes som studerer Data Science på University of Groningen i nederland og Åsmund Ivarjord med master i Design fra AHO.
  • Temper spesialiserer seg i høykvalitets videoproduksjon, med et dedikert fokus på kurs- og utdanningsinnhold. I tillegg tilbyr Temper utvikling av nettsider og skreddersydde digitale løsninger som imøtekommer de unike behovene til bedrifter. Teamet består av Peter Strandos og Sivert Ramskjell Jensen, som begge går 3.året bachelor Entreprenørskap på BI. De har med seg Patrik Aasen, 2.året bachelor i Økonomi og administrasjon på BI.  
  • Boniq.no er en plattform for luksusgjenbruk som gir muligheten til å selge og kjøpe varer som klær, sko, tilbehør og vesker av høy kvalitet. Selskapet er startet av Ilmira Rasavi, 2.året bachelor i Entreprenørskap på BI.
  • Digizise er en app som bruker AR-teknologi for å hjelpe forbrukere med å velge riktig størrelse på klær og tilbehør når de handler på nett. Startet av Anna Apartsina, PhD-kandidat på Institutt for markedsføring på BI.
  • Green FI  tilbyr selskaper en helt ny, bærekraftig og lønnsom måte å klimakompansere på. Teamet består av Jonas Morshedy og Ole-Jakob L. Arnesen som begge studerer på 2.året Entreprenørskap på BI. 

Stor interesse

Årets opptakstall til entreprenørskaplinjene til BIs campuser viser også en solid vekst, med en oppgang på 21 prosent, sammenlignet med fjoråret.

Associate Dean på BI, Jørgen Veisdal, som er fagansvarlig ved Campus Trondeim og tidligere gründer sier at entreprenørskapsstudiet har gjennomgått en betydelig omstilling og er mer praktisk orientert enn tidligere.  

– Studenter får nå mulighet til å arbeide med egne oppstartprosjekt gjennom hele det treårige løpet, i tillegg til å få en generell forankring innen økonomi og ledelse gjennom valg- og fellesfag. Jeg ønsker å gi studentene praktisk erfaring i tillegg til teoretisk forankring. Det finnes ingen bedre måte å gjøre dette på enn å utfordre studentene til å kaste seg ut i et oppstartprosjekt, sier han.  

Inkubatorprogram

Høsten 2022 lanserte BI et inkubatorprogram for studenter med forretningsideer med hjelp av finansiering fra Den Norske Handelsstand Understøttelsesfond.

For å bli med i inkubatorprogrammet må studentene vise at de har kommet et stykke på veien i valideringen av forretningsideen sin, samt at de bidrar til FNs bærekraftsmål. Inkubatorprogrammet gir studentene viktig veiledning og drahjelp i gründerreisen.

– Dette gjør vi gjennom å koble oss på innovasjonsøkosystemet gjennom partnerskap og samarbeid med StartupLab, Oslo Science City og Ungt Entreprenørskap. Vi tilbyr også studentene kunnskapsressurser som Entrepedia og gode avtaler på nødvendig software, slik som Notion og Hubspot, forklarer Aasen.

Månedlige arrangement

BI Startup arranger flere ulike events og workshops månedlig, som alle er rettet mot å inspirere, gi praktisk kunnskap og nettverksbygging for studenter.

Erfarne gründere fra etablerte selskaper som Econnonect Energy, Gelato, Skyfall Ventures og Oslo Business Forum har vært innom for å dele sine erfaringer og gi råd til studentene.

Fondsmidler

Studententreprenørskapsfondet i Oslo (SEFiO), som ble lansert under Oslo Innovation Week i September, er det siste gjennombruddet til studentgründere på jakt etter finansiering.  Fondet er et samarbeid mellom BI, OsloMET, Kristiania, UiO og NMBU, hvor studenter kan søke inntil 25.000 kroner til deres innovasjonsprosjekt.

– Det største problemet studenter møter på når de skal starte egen virksomhet er å finne penger til å teste tidligfase ideer i praksis. Det er derfor SEFiO er et enormt viktig bidrag til studentinnovasjonen i tiden fremover.

 

;
Du kan også se alle nyheter her.