Innovasjon og organisering i helsetjenesten
I dette programmet lærer du om hva som skal til for å gjennomføre innovasjon og forbedringsarbeid, og hvordan du praktisk legger til rette for å få til nettopp dette.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 52 700 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor Innovasjon og organisering i helsetjenesten?
Fremtidens helsetjeneste skaper vi gjennom mer samarbeid. Helsetjenesten står ovenfor store utfordringer med en aldrende befolkning, mer kompliserte sykdomsbilder og stør økning i livsstilssykdommer. Innovasjon er nødvendig for å møte stigende helseutgifter og imøtekomme nye behov. Man ser også at økende digitalisering og ny teknologi utfordrer dagens organisering.
Alle ønsker seg at kvalitet og pasientsikkerhet skal komme først, og både politikere og befolkningen forventer mer tverrfaglig samarbeid, samt at ny teknologi og praksis skal gi bedre pasientbehandling. Det blir derfor stadig viktigere med bedre samhandling i og på tvers av organisasjoner. Utviklingen vi ser utfordrer også sykehusenes og den kommunale helsetjenestens evne til å omstille seg og helseutøverens kompetanse.
Dette kurset gir deg kunnskap om innovasjon, helserett, helseøkonomi og praksisbasert kunnskap om hvordan innovasjon og endring kan gjennomføres. Det legges stor vekt på å introdusere metodikk og praktisk kunnskap om innovasjon og forbedringsarbeid.
- Dette programmet kan inngå i graden Bachelor of Management.
Emneoversikt
Undervisningen har innovasjon og organisering i helsetjenesten som hovedtema, og tar for seg ulike områder knyttet dette, slik som:
- Helsetjenestens organisering og sentrale reformer, innovasjonsbegrepet og hvordan innovasjon og endringsarbeid foregår i praksis.
- Innovasjonsmetodikk for å utforske, forstå og utvikle fremtidens helsetjenester, samt prosessverktøy og støtte for gjennomføring av forbedrings- og innovasjonsprosjekter.
- Helseøkonomi og anskaffelser i innovasjon og endringsprosesser.
- Juridisk metode og viktige rettskilder som gjelder pasientrettigheter, profesjonsatferd og helsetjenesten.
Hvem passer programmet for?
Programmet er skreddersydd for deg som ønsker å bli kvalifisert for nye, utfordrende lederoppgaver i helsevesenet. De som allerede har noen års arbeidserfaring får aller best utbytte av studiene.
Praktisk informasjon
-
Dette bachelorprogrammet er på 30 studiepoeng. Undervisningen skjer over to semestre gjennom seks intensive samlinger, i kombinasjon med undervisning på nett. Samlingene foregår på dagtid (hele dager). Se timeplanen for mer detaljer.
På samlingene skjer undervisningen ved case- og gruppearbeid. I periodene mellom samlingene arbeider studentene med innsendingsoppgaver og får tilbakemeldinger. Du må beregne tid til veiledning, selvstudium, gruppearbeid og eksamen.
- Dette programmet kan inngå i graden Bachelor of Management.
-
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette programmet. Du kan også søke på bakgrunn av realkompetanse. Les mer om opptakskravene for dette programmet.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt kurs og program. Les mer om søknadsprosessen.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Programmet avsluttes med en prosjektoppgave som kan skrives i gruppe på inntil tre studenter, og teller 60% av totalkarakteren. I tillegg kommer en tre timers individuell, skriftlig eksamen som teller 40% av totalkarakteren i kurset.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere og pensumlitteratur på engelsk kan forekomme.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Les mer om finansiering her.
"Innovasjon og organisering i helsetjenesten har gitt meg viktige verktøy for å gjøre endringer som ny leder. Med fokus på systematisk implementering av endringer lærte jeg at innovasjon må være 'nytt', 'nyttig', og fremfor alt, 'nyttiggjort' for organisasjonens suksess."
Leder Fostermedisinsk avdeling, Oslo Universitetssykehus
Forelesere
"Fremtidens helsetjeneste skaper vi gjennom innovasjon og samarbeid; endringer i måten vi organiserer helsetjenester på. I dag har vi teknologi som gjør at vi kan tilby både sykehusbehandling og god omsorg hjemme. Slike hjemmebaserte helsetjenester forandrer pasientrollen og stiller nye kompetansekrav til alle som arbeider innen helse og omsorg. "
Professor, Institutt for strategi og entreprenørskap
Helseinnovasjon i ekspressfart, eller?
Les om hvordan pandemien har gjort det mulig å utvikle digitale helsetjenester, som for eksempel digital hjemmeoppfølgning. Les også historien til kolsrammede Mona Nilsen og hennes erfaringer med den digitale helsetjenesten.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring høst 2023/vår 2024
1. samling: 11.09 - 13.09
2. samling: 09.10 - 10.10
3. samling: 06.11 - 07.11
4. samling: 15.01 - 16.01 2024
5. samling: 04.03 - 05.03
6. samling: 29.04 - 30.04
Vi tar forbehold om endringer i timeplan.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 52 700 kr
- Oslo