-
Executive Short Courses

Å bygge endringskapasitet

Hvordan kan organisasjoner utvikle evne og kapasitet til å møte endrede omgivelser som fordrer stadige omstillings- og endringsprosesser? I dette kurset utvikler du en kritisk og reflektert holdning og forståelse av kompleksiteten og dynamikken i endringsprosesser.

Dette kurset tilhører kursserien Ledelse under konstant endring. Tilhørende kurs i serien Å navigere i endring og Å skape mening rundt endring

HVORDAN BYGGE ENDRINGSKAPASITET?

I løpet av kurset vil du ha utviklet forskningsbasert kunnskap om strategiske endringsprosesser og endringsledelse. I tillegg vil du få innsikt i hvordan endringskapasitet kan bygges eller nedbrytes gjennom kontinuerlige endringsprosesser.

HVA LÆRER DU?

 • Ha utviklet forskningsbasert kunnskap om strategiske endringsprosesser og endringsledelse.

 • Ha fått innsikt i hvordan endringskapasitet kan bygges eller nedbrytes gjennom kontinuerlige endringsprosesser.

 • Kunne analysere endringsutfordringer og planlegge endringsprosesser for å møte disse utfordringene.

 • Kunne analysere organisasjonens evne til å gjennomføre kontinuerlige endringer.

 • Utvikle en kritisk og reflektert holdning og forståelse av kompleksiteten og dynamikken i endringsprosesser.

GJENNOMFØRING

Hvert kurs har en varighet på totalt tre uker. All undervisning er digital, og felles for alle kurs er tre 3-timers nettforelesninger via Zoom på oppsatte tider. I tillegg til nettsamlingene jobber du med fagstoff i ulike former via læringsplattformen Insendi. Innholdet kan variere fra kurs til kurs, f.eks. video, oppgaver, diskusjoner, selvtester m.m.

Alt du trenger for å gjennomføre kurset vil du finne på Insendi. Dersom du har planer om å gjennomføre alle tre kurs i en kursserie og formalisere med eksamen, vil du måtte regne med å kjøpe en bok eller to i tillegg.

Etter fullført kurs vil du motta et deltakerbevis i form av en digital badge. Denne kan du enkelt lagre og dele på LinkedIn eller dine sosiale nettverk.

"Kursets innhold var svært relevant i dagens komplekse samfunn, der ting endrer seg raskt og konstant. Jeg fikk økt forståelse for hva som muliggjør endring i en organisasjon og hvilke hindringer man kan møte, i tillegg til god forståelse for de forskjellige rollene i endringsprosesser. Det var spesielt lærerikt med diskusjoner rundt relevante case oppgaver, samt dyktige forelesere som skapte en god dynamikk i gruppen."

Susanne Lütken

Omni Activation Manager Reebok Norway

SLIK FUNGERER DET

 1. Velg kurs: Hver kursserie består av tre kurs der hvert delkurs utgjør en separat enhet. Du kan melde deg på ett eller flere kurs innen samme serie eller på tvers av kurs-serier avhengig av hva du har behov for. Kursene kan tas i den rekkefølgen du ønsker.
 2. Mulighet for eksamen: Dersom du har meldt deg på tre kurs fra samme kursserie, samt oppfyller opptakskravene for å ta eksamen på BI, kan du avlegge en eksamen innen den kursserien. Les mer om eksamen her.

ONLINE, FLEKSIBELT OG KOMPAKT

De korte kursene gjennomføres 100% online. Det blir diskusjon, interaksjon og læring - bare i et kompakt format.

Hvert kurs gjennomføres på tre uker, med en digital tre-timers samling per uke. I tillegg jobber du med stoff og aktiviteter på læringsplattformen.

Alle kurs som tilbys er valgt ut med spesiell relevans for bedrifter og organisasjoner i 2022.

Foreleser

Helene Loe Colman
Helene Loe Colman

Helene Loe Colman

Helene Loe Colman er professor ved Institutt for strategi og entreprenørskap. Hennes ekspertområder er endringsledelse, oppkjøp og fusjoner. Organisasjonsidentitet, Strategi, Internasjonal ledelse.

BETALING

Pris per kurs er 6950,- Faktura vil du finne på studentportalen ved kursstart.

TIMEPLAN OG PÅMELDING

 • Søknadsfrist: 17. oktober 2023 
 • Oppstart: 19. oktober 2023 (læringsplattformen Insendi åpner)
 • Nettforelesninger: 26.10, 02.11 og 09.11. Kl. 09:00-12:00

Kurset er del av vår nyutviklede serie med korte, nettbaserte kurs for deg som ønsker å holde deg oppdatert på relevante og fremtidsrettede fagområder. 

Praktisk informasjon

+ Se timeplan
 • Oslo

  Vår 2023

  • 1. samling: 02 februar
  • 2. samling: 09 februar
  • 3. samling: 16 februar