Spesialkurs

Bedrifts­forsikring - skade

Etter dette kurset vil du kunne selge og gi råd om Brann- og kombinert forsikring, ansvarsforsikring, motorvognforsikring og transportforsikring til små og mellomstore bedrifter.

Hvorfor Bedriftsforsikring - skade?

Dette kurset vil hjelpe deg til å kunne redegjøre for rettslig erstatningsansvar og gi deg innsikt i vilkår for ansvarsforsikring.

Du vil kunne vilkår for og tariffere innen brann- og kombinert forsikring og kunne transportforsikringsvilkår og leveringsbetingelser. Du vil også være i stand til å gi råd til kunder ved avtaleinngåelse innen områdene brann/kombinert, ansvarsforsikring og transportforsikring for små og mellomstore bedrifter.

Kurset fokuserer også på at du skal opparbeide en bevisst holdning til at de valg du i din yrkesutøvelse må treffe, eller råd du må gi, har stor betydning for andre.

Emneoversikt

  • Brann og kombinert forsikring
  • Ansvarsforsikring
  • Motorvognforsikring
  • Transportforsikring

Fagansvarlig Ørnulf Daler forteller om kurset

Autorisasjon

Autorisasjonen for forsikringsrådgivere er nå akkreditert av det europeiske organet Eficert. Det betyr at utdanningen er sammenlignbar på tvers av landegrensene i Europa.
Les mer om akkrediteringen

Kurset inngår i:

Autorisasjon for Forsikringsmeglere

Kurset inngår i:

Autorisasjoner for forsikringsrådgivere

Foreleser

Halvor Tolpinrud

Halvor Tolpinrud jobber i Sparebank1 Forsikring. Han er utdannet ingeniør med tilleggsutdannelse innen økonomi fra BI. Er ansatt som underwriter innen bedriftsmarkedet i Sparebank1 Forsikring siden 2008, og har undervisert på kurset siden 2003. 

KONTAKT OSS

Har du spørsmål til dette kurset? Eller er du usikker på hvilke kurs eller studier som passer for deg? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Administrativt ansvarlig

NYTTIGE LENKER

Praktisk informasjon

Opptakskrav

Kurset forutsetter at du har grunnleggende kjennskap til norsk forsikringsvirksomhet og til sentrale lovbestemmelser innen forsikringsbransjen. Kurset «Innføring i forsikring» bør være gjennomgått. Egen erfaring fra arbeid i forsikring er også en viktig kilde til denne forståelse.

Se opptakskrav for dette kurset.

Gjennomføring

Kurset går over ett semester. Det arrangeres to studiesamlinger og avsluttes med en hjemmeeksamen. Du får tilgang til læringsplattformen itslearning, som er viktig for å gjennomføre kurset. Der finner du tilleggspensum, lenker til aktuelle lover, innsendingsoppgaver og annen relevant informasjon.

Pensumlitteratur er inkludert i kursavgiften og deles ut på første samling.

Eksamensform høst 2018

Kurset avsluttes med en hjemmeeksamen på 72 timer. Hjemmeeksamen kan løses individuelt eller i grupper på inntil tre studenter. For at eksamen skal bli godkjent til autorisasjon kreves karakteren C eller bedre.

Annen relevant informasjon

  • Pensum: Ønsker du en oversikt over pensum før du bestemmer deg, kan du bestille det her.
  • Kursansvarlig: Ørnulf Daler, høyskolelektor ved institutt for rettsvitenskap og styring.
Når kan jeg søke?