Compliance, jus og etikk for forsikringsnæringen
Hvordan jobber forsikringsvirksomheter med compliance og etikk? Dette kurset gir deg innsikt i hvordan regelverket påvirker forsikringsselskaper, agenter og meglere.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 35 600 kr
- Se timeplan
Hvorfor Compliance, jus og etikk for forsikringsnæringen?
I dette kurset lærer du om hvilke lover og regler som er vesentlige i forsikringsbransjen og hvordan compliance påvirker disse. Videre gjennomgås også typiske etiske problemstillinger og dilemmaer som kan oppstå innen forsikringsvirksomhet og forsikringsformidling.
Etter gjennomført kurs er målet at du skal være i stand til å utføre ditt daglige arbeid innenfor riktige juridiske og etiske rammer.
Emneoversikt
- Compliance: Hva er det, hvordan fungerer compliance-prosessene og hvilket ansvar har ledelsen og den enkelte medarbeider med tanke på lover, regler og interne retningslinjer? Hva er de viktigste regelverkene i forbindelse med salg og kundebehandling, hvitvasking, GDPR og IDD?
- Jus: Her tar vi for oss forsikringsformidlingsloven, forsikringsavtaleloven, alminnelig avtalerett, alminnelig erstatningsrett og kontraktsansvar, samt offentlige anskaffelser.
- Etikk: Vi går gjennom etiske retningslinjer og god meglerskikk for forsikringsmeglere, i tillegg til typiske bransjeetiske dilemmaer.
Hvem passer kurset for?
Kurset gir en god innføring i lover, regler og rammeverk innen forsikringsnæringen. Dette gjør kurset relevant for ansatte i forsikringsselskap, men det er også svært aktuelt for forsikringsagenter som jobber selvstendig. Kurset inngår i autorisasjonsordningen for forsikringsmeglere og er derfor obligatorisk for de som skal autoriseres.
Praktisk informasjon
-
Dette kurset gir 15 studiepoeng og gjennomføres over ett semester. Undervisningen skjer i kombinasjon av læringselementer på nett og heldagssamlinger på campus.
Du får tilgang til læringsplattformen itslearning, som er viktig for å gjennomføre kurset. Der finner du tilleggspensum, lenker til aktuelle lover og annen relevant informasjon. -
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset. Du kan også søke på bakgrunn av realkompetanse.
Les mer om opptakskravene for dette kurset.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt kurs. Les mer om søknadsprosessen.
-
Kurset avsluttes med en 72 timers hjemmeksamen. Hjemmeeksamen kan løses individuelt eller i grupper på inntil tre deltakere.
-
Undervisningsspråket er norsk.
-
Pensumliste er tilgjengelig inne på studentportalen for søkere som er tatt opp. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt.Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet. Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
-
Ina Due-Tønnessen er høyskolelektor ved Institutt for rettsvitenskap og styring. Hun har en Master Cand. Polit. fra NTNU.
Dette kurset inngår i Autorisasjon for forsikringsmeglere
Timeplan
Oslo: Gjennomføring vår 2021
1. samling: 09.02 - 11.02
2. samling: 16.03 -18.03
3. samling: 27.04 - 28.04
Åpning av digitalt klasserom: 26.01
Vi tar forbehold om endringer i timeplan.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 35 600 kr