-
Kurs bachelornivå

Sosiale medier og nettverk

Sosiale medier har blitt en integrert og naturlig del av hverdagen vår. Dette kurset gir deg kunnskapen til å planlegge, måle og bruke ulike plattformer effektivt og målrettet for å oppnå ønsket effekt.

Hvorfor Sosiale medier og nettverk?

Facebook, Youtube, Twitter og Instagram. Mediemarkedet og kommunikasjonsmarkedet er i stor endring. Sosiale nettverk har skapt nye møteplasser og muligheter for å dele informasjon, kunnskap og erfaringer i et omfang vi aldri tidligere har sett. Dette byr på muligheter og utfordringer for alle som har et bevisst forhold til eget omdømme- og kommunikasjonsarbeid. Det er derfor viktig å forstå hvilke nye krav som stilles for å kommunisere effektivt og troverdig med dem man ønsker å nå.

Sosiale medier blir stadig spådd en viktigere rolle i demokratiet og kurset vil derfor gi deg viktig innsikt i hvordan du kan skape nye arenaer for kundekontakt, samfunnsdebatt og meningsutveksling gjennom sosiale medier. 

Emneoversikt

  • Datasamfunnet og sosiale mediers rolle i virksomheters forretningsdrift
  • Hvilken rolle sosiale medier har i samfunnet
  • Sosiale medieplattformer, fellestrekk, særtrekk og egenskaper
  • Sosiale medier i markedskommunikasjonsmiksen
  • Innholdsmarkedsføring og innholdsproduksjon
  • Sosiale medier i næringslivet; etiske og juridiske dilemmaer

"Fagene på BI er høyaktuelle for dagens arbeidsliv, og de har overgått alle forventninger. Kurset ga meg en bedre forståelse av hvordan sosiale medier og nettverk fungerer, hva algoritmene plukker opp og hvordan jeg kan promotere min egen virksomhet på best mulig måte."

Lisa Andersen

Daglig leder, Draw by Lisa

Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Nettstudier: høst 2024

Studiestart nettstudier: mandag 19. august.

Alle kurs har individuelle webinartidspunkter gjennom hele semesteret.