Kursserie: Prosjektledelse

Prosjektplanlegging og prosjektorganisering

I dette kurset lærer du å lage gode og gjennomførbare planer for prosjekt, og hvorledes et prosjekt organiseres for å lykkes. Oppstart 15. oktober!

Dette kurset tilhører kursserien Prosjektledelse.

Samfunnet vårt står foran store utfordringer som krever tilpasning og endring, og som gjør det viktig å mestre prosjekt som arbeidsform.

Hva lærer du?

 • Forstå viktige planleggingsprinsipper.
 • Beherske overordnet planlegging av prosjektet, med vekt på milepæl-planlegging.
 • Kunne lage og bruke ansvarskart på forskjellige nivå i prosjektarbeidet.
 • Kjenne til forskjellige sentrale prinsipper for organisering av prosjekter og forstå ekstern og intern organisering av prosjekter.
 • Være kjent med de forskjellige rollene i prosjektarbeidet, og hva de innebærer.

FORELESER

Tore Aalberg 4Tore Aalberg er utdannet i Forsvaret, og hadde sin første prosjektlederstilling i Norsk Data i 1984. Han har siden rukket å lede mer enn 100 prosjekter. Videre er han kjent for å bygge undervisningen på praktiske eksempler fra reelle prosjekter.

Slik fungerer det

 1. Velg kurs: Du kan melde deg på et eller flere kurs innenfor ulike kursserier, men merk at dersom du skal avlegge eksamen og få 7.5 studiepoeng, må du gjennomføre alle tre kurs i samme serie. Kursene kan tas i den rekkefølgen du ønsker. (Det vil dessuten bli satt opp nye runder med samtlige kurs i løpet av studieår 2020/2021).
 2. Mulighet for eksamen: Dersom du har gjennomført tre kurs fra samme kursserie, og oppfyller opptakskravene for å ta eksamen på BI, kan du avlegge en eksamen innen den kursserien, som totalt gir 7,5 studiepoeng (det tilkommer en eksamensavgift på kr. 1950,-).
  Første eksamensmulighet er i desember og gjennomføres som en skriftlig prosjektoppgave. Man kan skrive alene eller i grupper på opptil 3 personer. Eksamenspåmelding blir tilgjengelig i august/september og man vil få oppgaven formidlet i september. Studiepoengene kan kombineres inn i vår eksisterende gradsstruktur, slik at du om ønskelig kan bygge en grad over tid.

OPPBYGGING OG GJENNOMFØRING

Kurset gjennomføres 100% nettbasert. Undervisningen foregår online og består av webinarer og andre digitale læringselementer, som undervisningsopptak, podkaster og videosnutter. 

Betaling

Pris per kurs er 5950,-. Betaling gjøres ved påmelding. 

Oppstart og påmelding

 • Oppstart: 15. oktober (læringsplattformen åpner)
 • Nettforelesninger i uke 43, 44 og 45: Mandager kl. 09-12
  Første forelesning 19. oktober


For å registrere deg som deltaker, trenger vi noen personopplysninger. Vennligst fyll inn skjemaet under. (NB: Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox til påmelding, da systemet ikke er kompatibelt med Internet Explorer).

 


Meld deg på her

 

Nyhet; korte kurs på BI! Kurset er del av vår nyutviklede serie med korte, nettbaserte kurs for deg som ønsker å holde deg oppdatert på relevante og fremtidsrettede fagområder.