-
Kurs bachelornivå

Coaching og selvledelse

I dette kurset utvikler du en væremåte og lederstil som sørger for at du får det beste ut av deg selv og de rundt deg.

Dette kurset har venteliste, vi oppfordrer til å sette opp en 2. prioritet når du søker på dette kurset. Du vil ikke miste din plass i køen på ditt førstevalg.

Hvorfor Coaching og selvledelse?

Dette kurset ser på paradokser og dilemmaer ved ledelse og samarbeid, positiv psykologi og hvordan et positivt menneskesyn forandrer dine resultater

Mennesker har store ressurser, men trenger likevel gode hjelpere som kan bidra til å identifisere og utvikle talent og styrker. Den tradisjonelle ordre- og kontroll-ledelse må erstattes av nye former for ledelse; coaching.

Du lærer å bruke indre motivasjon, samt videreutvikle selvtillit, selvfølelse og mestringstro. Det finnes en rekke forskjellige grener innen coaching, og du får mulighet til å sette deg inn i atferdscoaching, kognitiv coaching og humanistisk coaching.

Du får også god kunnskap om spesialiseringer som ledercoaching, team- og kollegacoaching og selvcoaching.

Etter endt kurs har du ervervet deg coachens "verktøykasse", som inneholder aktiv lytting, forløsende spørsmål, intuisjon, tilbakemelding. Du kommer til å ha god kjennskap til emosjoners rolle og selvledelse, i tillegg til innsikt i både suksessfaktorer og fallgruver i coaching.

Emneoversikt

I løpet av kurset er vi innom blant annet følgende emner:

  • Coaching-fundamentet: Basismetoder i coaching og kommunikasjon.
  • Ulike formål: Her ser vi på hvordan man kan hjelpe seg selv, ledere og medarbeidere til å lykkes gjennom blant annet superledelse og selvledelse. Vi ser også på følelsenes rolle og hvordan man som leder setter agendaen.
  • Ferdigheter og trening: Vi ser på hvordan utvikling av ferdigheter i coaching og vi jobber også praktisk med coaching for å prøve ut det vi har lært.


Hvem passer kurset for?

Dette kurset passer for deg som har grunnleggende innsikt i organisasjon og ledelse, og som ønsker å øke din selvinnsikt, selvledelse og evne til å få det beste ut av dine medarbeidere.

Praktisk informasjon

Foreleser Oslo

Kari Lohne har bachelorgrad i sosialt arbeid og mastergrad (Master of Management) fra Handelshøyskolen BI. Hun er sertifisert profesjonell coach (CPCC) utdannet gjennom The Coaches Training Institute og akkreditert profesjonell coach (PCC) gjennom International Coach Federation.


FORELESERE BERGEN

Mats Glambek, førsteamanuensis institutt for ledelse og organisasjon, BI og Ina Schjøtt Brackman, Master Certified Coach and Trainer.

Mats Glambek, førsteamanuensis institutt for ledelse og organiasjon, BI og Ina Schjøtt Brackman, Master Certified Coach and Trainer

Hør de faglige fortelle hvorfor du bør begynne på dette kurset til våren.

 

Timeplan

I dette kurset kan det være nettaktiviteter som starter opp noen uker før 1. samling. Du kan likevel søke frem til oppstart av 1. samling.

Oslo: Gjennomføring høst 2022
Dette kurset har venteliste, vi oppfordrer til å sette opp en 2. prioritet når du søker på dette kurset. Du vil ikke miste din plass i køen på ditt førstevalg.
1. samling: 15.09 - 16.09
2. samling: 20.10
3. samling: 17.11

Webinarer: 07.09, 11.10, 03.11

Bergen: Gjennomføring høst 2022 Kurset er dessverre avlyst

Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.