Generelle opptakskrav og søknadsprosess – Master of Science
Denne siden beskriver de generelle opptakskravene og alt du trenger å vite om opptaksprosessen til Master of Science. I tillegg har hvert enkelt program spesifikke opptakskrav.
Opptakskravene er minimumskrav som ikke automatisk gir opptak. Antall tilbud om opptak er avhengig av antall tilgjengelige studieplasser.
Oversikt opptakskrav
-
Gradskrav:
- En fullført bachelorgrad (180 studiepoeng) innen forretningsadministrasjon, finans eller økonomi
eller
- En fullført bachelorgrad (180 studiepoeng) med minimum 80 studiepoeng innenfor et fagområde som er relevant for spesialiseringen av masterstudiet
Karakterkrav:
- Minimum karakterpoenggjennomsnitt (GPA) på 3,50 (B) på en ECTS -skala
-
GMAT
Hvis bachelorgraden din er fra et land utenfor Norden, må du sende inn resultatet fra en av testene nedenfor og oppnå minimumspoengene som er angitt. Vær oppmerksom på at vi foretrekker at søkere tar GMAT-testen hvis tilgjengelig:
- GMAT Focus Edition: 555
- GMAT: 600
- GRE: 158 på den kvantitative delen
Dersom det ikke er mulig for deg å ta testene nevnt ovenfor ved et fysisk testsenter, godtar vi følgende digitale tester:
- GMAT Online (600)
- GRE Generell test hjemme: 158 (kvantitativ)
Testresultatene må sendes direkte fra testleverandørens database. Merk at:
- GMAT: Det er ingen institusjonskode - bare søk etter BI i søkefeltet. Det spiller ingen rolle hvilket program på BI du sender resultatet til - vi finner resultatet ditt uansett.
- GRE: Velg BI ved å bruke institusjonskoden 0497
EngelskkunnskaperDersom du har utenlandsk utdanning, må du dokumentere engelskkunnskaper med en av følgende tester:
- IELTS Academic minimum 6,5 poeng
- TOEFL iBT minimum 90 poeng. BIs institusjonskode for tilsending av TOEFL er 0529
- Pearson PTE Academic minimum 62 poeng
- University of Cambridge:
- C1 Advanced (Certificate in Advanced English, CAE) minimum 176 poeng
- C2 Proficiency (Certificate of Proficiency in English, CPE) minimum 180 poeng
For informasjon om fritak fra GMAT og engelskkravet, se denne nettsiden.
NorskkunnskaperSøkere til norskspråklige Master of Science programmer og Master i Regnskap og Revisjon som har utenlandsk utdanning må dokumentere norskkunnskaper med en av følgende:
- Norsk skriftlig og muntlig på Vg3-nivå (393 timer) i norsk videregående skole.
- Norskprøven for voksne innvandrere fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (tidligere Kompetanse Norge) med minst B2 i alle fire ferdigheter.
- Eksamen fra trinn 3 i norsk for utenlandske studenter ved universitetene.
- Fullført og bestått studium i høyere utdanning på minst 60 studiepoeng i norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter fra et norsk universitet eller høgskole.
- Test i norsk - høyere nivå, skriftlig og muntlig (tidligere Bergenstesten) med resultat «Bestått» på begge prøver Har du tatt den skriftlige testen før høsten 2009, må du ha minst 450 poeng. Har du tatt den muntlige testen før høsten 2009, må du ha minst 500 poeng.
Fra opptaket til studieåret 2023-2024 er det mulig å kombinere resultatet av delprøver i Test i norsk, høyere nivå (Bergenstesten) og Norskprøven for voksne innvandrere. Følgende kombinasjoner er gyldige:
- Bestått skriftlig Test i norsk - høyere nivå (Bergenstesten) + B2 eller bedre på avsluttende prøve i norsk muntlig fra Norskprøven, eller
- Bestått muntlig Test i norsk - høyere nivå (Bergenstesten) + B2 eller bedre på avsluttende prøver i leseforståelse, lytteforståelse og skriftlig framstilling fra Norskprøven.
Du trenger ikke dokumentere kunnskaper i norsk hvis du har utdanning fra et nordisk land som gir generell adgang til høyere utdanning i det landet.
-
-
Søknader mottatt innen 1. mars vil bli prioritert. Handelshøyskolen BI fortsetter å ta imot søknader frem til 1. august. Det er ikke mulig å søke etter denne datoen. Søkere fra utenfor EU må søke innen 15. juni for å kunne søke om studentvisum.
-
Når du går gjennom stegene i søknaden, vil du bli bedt om å laste opp følgende dokumenter:
- Offisielle utskrifter og vitnemål fra universitet/høyskole: Send inn kopier av utskrifter og vitnemål , samt en offisiell forklaring på karakterskalaen som brukes. Hvis du ikke har fullført grunnutdanningen din når du søker, trenger du bare å sende inn karakterutskrift. Du må også legge ved en liste over kurs du tar i siste semester. Dersom dokumentene ikke er på engelsk eller et skandinavisk språk, må du også legge ved en sertifisert oversettelse.
- Motivasjonsbrev: Beskriv dine ambisjoner og fremtidsplaner, og hvordan de påvirker ditt valg av MSc-program på BI. Hvorfor vil du ta dette masterstudiet, hva har du av relevant erfaring , og hvordan vil MSc -programmet hjelpe deg med å oppnå karriere og personlige mål? Hvordan matcher du BIs søkerprofil? Brevet må være på maks en side.
- Curriculum Vitae (CV): Last opp en CV på én side, inkludert relevant utdanning, arbeids- og frivillig erfaring, og eventuelle akademiske, sportslige eller ledelsesmessige prestasjoner.
- GMAT/GRE testresultat: Dette er obligatorisk hvis bachelorgraden din er fra et land utenfor Norge/Norden. Be om at testresultatene dine videresendes direkte til BI fra testsenteret, og last opp en kopi i søknaden din. Søkere fra våre partnerskoler eller fra handelshøyskoler som har internasjonale akkrediteringer, kan be om dispensasjon fra dette kravet.
GMAT - institusjonskode: 0529
GRE - institusjonskode: 7365 - TOEFL/IELTS testresultat: Hvis morsmålet ditt ikke er engelsk, og du ikke har din utdanning fra Norge/Norden, må du dokumentere engelskkunnskapene dine. Be om at testresultatene sendes direkte til Handelshøyskolen BI fra testsenteret og last opp en kopi i søknaden din. Hvis morsmålet ditt er engelsk eller du har studert på engelsk i mange år, kan du be om dispensasjon fra dette kravet.
TOEFL - institusjonskode: 0529
IELTS - kopier godkjennes hvis TRF-nummeret er synlig
NB! Hvis du søker på et masterprogram som undervises på norsk, må CV og motivasjonsbrev være skrevet på norsk. Vær oppmerksom på de programspesifikke opptakskravene (se lenker i pkt. 7. Nyttige lenker).
-
Internasjonale søkere må også laste opp følgende dokumentasjon i søknaden:
- Økonomisk erklæring. Vi ber om en generell oversikt over hvordan du planlegger å finansiere utdanningen og dine levekostnader i Norge. Vennligst bruk malen vår (engelsk pdf).
Hvorfor ber vi om dette? Som en del av prosessen for å få visum, vil studenter fra land utenfor EU bli pålagt av den norske regjeringen å betale et depositum som dekker studieavgiften og ett års levekostnader. Du vil bli pålagt å gjøre dette for begge årene i masterprogrammet. - Pass: Send inn en kopi av ID-siden i passet ditt.
- Økonomisk erklæring. Vi ber om en generell oversikt over hvordan du planlegger å finansiere utdanningen og dine levekostnader i Norge. Vennligst bruk malen vår (engelsk pdf).
-
- For å hjelpe deg i søknadsprosessen har vi laget en sjekkliste (engelsk pdf)
- Les om hvordan vi vurderer karakterutskriften din her (engelsk side)
- Informasjon om påmelding, frister, depositum og gebyrer (engelsk side)
Sist oppdatert 10. november 2023