-
Ledelse

Mangel på eldre ledere er et samfunnsproblem

Det å være gammel og vis er kjent for å være verdifulle egenskaper, men rekrutteringsekspert hevder få rekutterer eldre ledere.

 

 

Det er en fryd for Øyvind Kvalnes å lese om internasjonale landslagstrenere i norske aviser som er i ilden under Fotball-VM i Brasil. Spesielt når trenerne er i en alder som imponerer Kvalnes.

-  VM i fotball handler også om ledelse. Laget som skal vinne turneringen, er avhengig av godt lederskap. Flere av de fremste lagene stiller med trenere som er over 60, forklarer han.

Han trekker fram trenere som Scolari, Van Gaal og Del Bosque som har en lang merittliste, og som alle leder favorittlag i sommerens turneringen, men for Kvalnes tar de ikke bare oppmerksomhet på fotballbanen.

- Både i norsk fotball og ellers i norsk arbeidsliv kan de gamles dominans i VM inspirere til å se med friske øyne på ledelse og aldring.

Dumt å ekskludere

Steinar Hopland i Senter for Seniorpolitikk påpeker at han mener det er dumt hvis søkere som er født før 1964 ekskluderes. Spesielt når valget er basert på en myte.

- Det er en generaltabbe hvis eldre ekskluderes på grunn av myter som at de ikke er oppdatert faglig, og at de er redd for endring eller at de har høyere sykefravær, forklarer Hopland.

Se reportasjen øverst i saken.

Publisert 2. juli 2014

Du kan også se alle nyheter her.