-
Ledelse

Sjefer som forsurer arbeidsmiljøet

Ledere med narsissistiske trekk blir ofte ansatt ved å vise andre sider av seg selv. Christian Gimsø ved BI mener intervjuet ikke er tilstrekkelig.

Når organisasjoner skal rekruttere nye ledere, vil de typisk jakte på kandidater som er handlekraftige, er i stand til å ta tøffe beslutninger, har selvtillit og som kan være sterke i forhandlingssituasjoner.

Kjører egen agenda

- Personer med narsissistiske personlighetsforstyrrelser vil være opptatt av dominans, status, anerkjennelse, makt og beundring. De går ikke av veien for å bruke andre for å nå sine mål. Ledere med høy score på narsissistiske trekk, mangler evnen til å relatere seg til andre. De kjører sin egen agenda uten å ta hensyn til folk rundt seg, sier doktorgradsstipendiat Christian Enger Gimsø ved Handelshøyskolen BI. Som ledere vil du fungere dårlig.

Fordi de er opptatt av makt og status vil personer med narsissistiske personlighetsforstyrrelser typisk søke seg til lederstillinger.

Mange organisasjoner vurderer kandidatens lederpotensiale gjennom tradisjonelle rekrutteringsmetoder som jobbintervjuer og sjekk av kandidatens Curriculum Vitae (CV).

Se reportasjen øverst i saken.

Publisert 11. august 2014

Du kan også se alle nyheter her.