Professor Håkan Håkansson ved BI er utnevnt til æresdoktor ved Handelshögskolan i Stockholm for forskning på livet bak markedsøkonomiens fasade.

ÆRESDOKTOR: Håkan Håkansson

Tradisjonsrike Handelshögskolan i Stockholm har utnevnt professor Håkan Håkansson ved BI til æresdoktor i økonomi. Det skjedde på en høytidelig seremoni 27. september 2014 i Stadshuset i Stockholm.

Håkan Håkansson har gjennom lang tid bidratt til Handelshögskolans utvikling. Vi er glad for å vise vår takknemlighet på denne måten, sier rektor Karl-Olof Hammarkvist ved Handelshögskolan i Stockholm.

– Dette er både en ære og en bereftelse på betydningen av den forskning som jeg og mine kolleger har gjort. Samtidig er det jo trivelig å bli satt pris på i gamlelandet, sier Håkansson i en kommentar.

Livet bak fasaden

BI-professoren har gjennom fire tiår forsket på hva som skjer i samspillet mellom aktørene i industrielle nettverk.

– Jeg og mine kolleger har forsøkt å tegne et annerledes bilde av hvordan markedene fungerer. Vi har gått bak fasaden, fremholder Håkansson.

Hva har dere funnet bak fasaden?

- Kunnskap og verdiskaping skapes først og fremst i samspillet mellom de ulike aktører, ikke internt i de enkelte organisasjoner, avslører Håkansson, som er tilknyttet Institutt for innovasjon og økonomisk organisering ved BI.

Håkansson er en sentral profil i forskergruppen IMP Group (Industrial Marketing and Purchasing Group), som har vært arnested for 140 doktorgrader og tallrike bøker og konferanser siden midten av 1970-årene.

Håkan Håkanson har tidligere mottatt den internasjonale forskningsprisen ”Herbert Simon Award” for sin forskning på nettverk i næringslivet.

Referanse:

Pressemelding fra Handelshögskolan i Stockholm: Tre nya hedersdoktorer utsedda.Håkansson ble innsatt som æresdoktor ved en seremoni 27. september 2014.

Bildet viser æresdoktorr Håkan Håkansson. Foto: Kalle Börjeson.

Si din mening:

Send gjerne dine spørsmål og kommentarer til denne artikkelen på E-post til forskning@bi.no Du kan også bruke kommentarfeltet nedenfor.

Spørsmål til artikkelen? Andre ting? Kontakt BI Business Review

Kommentarer

Du kan også se alle nyheter her.
BI Business Review

Nyhetsbrev

Meld deg på for oppdaterte nyheter fra BI Business Review!

Meld på