Siv Jensen skaper mest engasjement på Facebook. Hun skiller seg ut ved å skrive med et personlig tilsnitt, som ofte godt får fram hva partilederen mener og hvorfor.
Høyskolelektor Cecilie Staude tar pulsen på de politiske partiene og partiledelsenes bruk av sosiale medier under kommunevalgkampen 2015. Partiene som BIs høyskolelektor analyserer er Arbeiderpartiet (AP), Kristelig Folkeparti (KrF), Fremskrittspartiet (FrP, Venstre (V), Senterpartiet (SP), Sosialistisk Venstreparti (SV), Rødt, Høyre (H) og Miljøpartiet de grønne (MDG).
Siv Jensen ligger i front når det gjelder å skape engasjement på Facebook. Hun skiller seg ut ved å skrive med et personlig tilsnitt, som ofte godt får fram hva partilederen mener og hvorfor. Engasjementet er åpenbart brennende, noen ganger i form av ren tekst, men hun varierer også med bilder og video. Oppdateringene skaper et stort engasjement gjennom mange kommentarer og delinger. Svakheten er at hun svarer sjelden på spørsmål. Men med tusenvis av kommentarer daglig, så er det forståelig at hun ikke kan svare alle. Men hun kunne jo svart litt av og til.
Det står bedre til med partiet. Facebook-siden til FrP er preget av et stort engasjement blant brukerne. Partiet har funnet formen og svarer skikkelig og godt på mye. Et ekstra pluss er det at framtredende Frp-ere selv bidrar til dialogen i kommentarfeltene – det tilfører relevant verdi.
Selv om Siv tvitrer lite, har partiet siden forrige valg fått mer dreis på Twitterkontoen sin. Men fortsatt kan partiet bli bedre på å vise litt mer raushet i tweetsene sine - evne å løfte fram også andre ting enn partiets egen fortreffelighet.
Cecilie Staude analyserer følgende partier utover i valgkampen:
Arbeiderpartiet (Ap) - 30.08.15
Fremskrittspartiet (FrP) - 31.08.15
Kristelig Folkeparti (KrF) - 01.09.15
Venstre (V) - 02.09.15
Senterpartiet (SP) - 03.09.15
Sosialistisk Venstreparti (SV) - 04.09.15
Høyre (H) - 06.09.15
Miljøpartiet de grønne (MDG) - 07.09.15
Rødt - 08.09.15