-

– Småbarnsmorens sjakktrekk realiserte drømmejobben

BI-studenten Frida Angelika Bjørnbakk (25) vet utvilsomt råd for de som ønsker å stille sterkere i konkurransen om de mest attraktive jobbene – eller å starte med blanke ark i en ny bransje.

– Jeg var rett og slett lei av å jobbe kvelder og helger samtidig som jeg skulle prøve å få familielivet til å gå opp, innleder Frida Angelika om bakgrunnen for videreutdanningen og karrierevalget hun tok sommeren 2020:

BI Executive campus Trondheim med Grunnutdanning i ledelse (Bachelor of Management).

Valget har hun aldri angret på.

Snaut to år etter hun tok med familien til Norges kanskje hyggeligste studentby, Trondheim, er ikke 25-åringen bare på god vei mot et vitnemål hun er stolt av. Hun har også krydret den nye tilværelsen med å lande drømmejobben.

BI campus Trondheim = et trygt valg

Tanken på å bake inn lærebøker og forelesninger i et hektisk dagligliv kan føles overveldende for mange. For Frida Angelika, som nå er bosatt i byen med kjæresten og deres snart fire år gamle sønn, er videreutdanningen ved Campus Trondheim tilrettelagt for hverdagens utfordringer.

– Det fine er at du får være med og bestemme hvilken retning du vil vinkle utdanningen. Kursene er lagt opp til at du skal kunne kombinere jobb og utdanning, i tillegg til at foreleserne er dyktige til å knytte pensum opp mot reelle hendelser, sier hun.

Illustrasjon av digital kommunikasjon

Hold deg oppdatert!

Motta nyheter, invitasjoner og annen relevant kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI.

Frida Angelika Bjørnbakk (25)

Bosted: Moholt, Trondheim.

Stilling: Ble fast ansatt 2. mai som prosjektingeniør for Spordrift AS, etter å ha hatt sommerjobb i HMS-avdelingen.

Tidligere erfaring: Jobbet som butikksjef i en klesforretning i Oslo.

Studerer: BI Executive, Bachelor of Management.  

Som et resultat av kursene du velger, får du muligheten til å ta en bred utdannelse som gjør deg til en attraktiv jobbsøker.  På den måten kan du gjøre som Frida Angelika og investere i egen fremtid.

– Graden jeg tar, består av en bachelorenhet og en grunnpakke jeg må ta, samt et avsluttende og obligatorisk kurs, Leadership in Action. Gjennom prosjektledelse 1, 2 og 3 har jeg opparbeidet en god forståelse for hvordan prosjekter planlegges og utføres. Planen er å bli ferdig i 2025, sier hun.

Realiserte drømmejobben

Den målbevisste studenten beskriver livet ved BI Executive campus Trondheim som relativt fritt. Følelsen av å drukne i tørr pensumlitteratur har rett og slett vært fraværende.

Underveis som den opprinnelige ranværingen har stått for en helhjertet innsats på skolebenken, har hun jobbet for Norges største jernbaneentrepenør, Spordrift Prosjekt AS.

Først i HMS-avdelingen sommeren 2021. Så rett etter jul, ringte hun og hørte om konsernet så for seg en trainee-stilling for morgendagens prosjektledere. Initiativet ga etter hvert en fantastisk respons.

– Du kan godt beskrive det som en drømmejobb, også fordi det er gode muligheter for personlig vekst i bedriften, sier Frida Angelika.

 – Om du møter opp til forelesningene og samlingene er det ikke fryktelig mye å lese på. Dette fordi hoveddelen i pensum blir gjennomgått på et grundig og inspirerende vis, sier småbarnsmammaen.

Videreutdanningens betydning

Den Moholt-bosatte videreutdanningsstudenten illustrerer hvordan hun med fersk kompetanse fra BI er med og bygger fremtidens jernbane.

– Jeg jobber i en fulltidsstilling med varierte arbeidsoppgaver i et selskap der den jernbanefaglige utviklingen står i sentrum. Jeg fungerer som en støtte opp mot prosjektlederne, som regelmessig trenger bistand til for eksempel planleggingen av jobber på og langs skinnene.

Én av mange gladhistorier

Veileder ved BI Executive i Trondheim, Morten Solheim, berømmer Frida Angelikas innsats på veien mot en ettertraktet lederstilling i arbeidslivet.

Han påpeker samtidig at 25-åringens historie er representativ  for mange av de som videreutdanner seg ved skolen:

1) Hun vil fullføre en grad

2) Hun hadde et ønske om et karrierebytte

3) Studiet må være fleksibelt for å kombinere skole med barn og familie.

Frida Angelika Bjørnbakk5

Anbefalte kurs ved Campus Trondheim