-
Executive - videreutdanning

Det nye klasserommet

Nye vaner og trender i vår digitale verden fører til at vi endrer måten vi lærer på. På BI jobber vi hele tiden med å utvikle nyskapende løsninger. Alt handler om å gjøre din studiehverdag mer fleksibel.

Blended learning

Når utdanningen er variert og tilpasset dine behov, absorberer du kunnskap fortere og mer effektivt. Blended Learning, det vil si undervisning med variert aktiv læring i fokus, handler nettopp om å lære på en smartere måte.

Det å sitte i et klasserom og høre på en foreleser, mens du febrilsk forsøker å notere ned alt vedkommende sier, er ikke nødvendigvis læringsformen som passer deg best. Med Blended Learning forsøker BI å kombinere digitale verktøy med ansikt-til-ansikt-undervisning, slik at studieopplegget blir skreddersydd etter dine behov og hva du faktisk skal lære. I praksis kan det dreie seg om alt fra webinarer, video, gruppearbeid, veiledning, online-diskusjonsgrupper, øving med chatbots, til case-jobbing med medstudenter.

Det tradisjonelle klasserommet vil ikke nødvendigvis forsvinne, men hos oss jobber vi mer med å aktivisere studentene under forelesningene, med for eksempel felles refleksjon før forelesningen, repetisjon av krevende temaer eller et større fokus på læring gjennom erfaringsdeling og gruppearbeid når man møtes fysisk.

Nettstudier

Med nettstudier kan du studere når og hvor det passer best for deg - enten du er på reise, bor langt unna skolen eller bare vil studere i ditt eget tempo. Undervisningsplattformen itslearning blir ditt digitale klasserom. Der finner du blant annet forelesningsvideoer, aktivitetsplan, diskusjonsgrupper, case og interaktive oppgaver. Her kan du også enkelt kommunisere med medstudenter og din egen nettlærer. Les mer om nettstudier på BI.

Fleksibel undervisning

Studentene ønsker gjerne ofte å kombinere nettbaserte og fleksible løsninger med fysiske møtepunkter. På LearningLab legges det til rette for at undervisningen tilpasses studentenes ønsker. Vi ser på de siste trendene og bruker tilbakemeldingene fra våre studenter for å forbedre nye og eksisterende kurs og studier. Det kan dreie seg om å bruke tiden i klasserommet til veiledning og oppgaveløsning, tilrettelegge for at studentene skal delta mer aktivt i undervisningen eller implementere flere og bedre online-løsninger der det hører hjemme.

Undersøkelsene våre viser at de gjerne vil ha mer nettbasert og fleksibel undervisning, men de ønsker fortsatt muligheten til å møte medstudentene sine ansikt til ansikt. Da sørger vi for å tilby effektive digitale løsninger som sparer studentene for tid, mens vi gjør skolen mer til et fysisk møtepunkt, der fokuset blir på å utveksle erfaringer og knytte nye kontakter.

Webinarer og video

Hadde det ikke vært enkelt om du selv kunne bestemme hvor du er når forelesningen starter? På BI tilbyr vi webinarer, det vil si online-forelesninger og annet relevant innhold, på flere kurs og programmer. Studentene kan delta i aktiviteter og stille spørsmål til foreleser i en chat. Hos oss bruker vi blant annet webinarer til forelesninger, veiledning, spørretimer og paneldebatter. Enkelte webinarer blir også tilgjengelige som opptak. I 2014 hadde BI et titalls webinarer. I fjor hadde vi over 300 - og tilbudet blir stadig utvidet!

Fra Kahoot til podkaster

Digitale verktøy du kjenner igjen fra livet hjemme, gjør undervisningen mer effektiv, enklere og morsommere. Som en del av Blended Learning-konseptet, er det viktig å bruke digitale verktøy i undervisningen der det hører hjemme. På BI betyr det i praksis at forelesere kan aktivisere studentene med lærerike kahoot-quizer, tilby detaljerte metode-videoer som forklarer krevende temaer eller legge ut podkaster med studieguider.

Studentportalen – din studieassistent

Glemt navnet på noen? Mistet linken til den rapporten? Når var egentlig den forelesningen? På BI blir Studentportalen din digitale støttespiller gjennom hele studietiden. Her ligger alt lett tilgjengelig og samlet på ett sted!

Du bruker blant annet undervisningsplattformen itslearning til å finne all informasjon om timeplanen din, pensumlister, beskjeder fra forelesere, oppgaver som skal løses eller andre nyttige ting. Studentportalen minner deg på innleveringsfrister og interessante arrangementer, du kan se din studieprogresjon, synkronisere kalenderen til mobilen din eller finne ut hvilken karakter du fikk på din siste eksamen. Informasjon om fakturaer og priser, IT-verktøy og bibliotekstjenester er også enkelt å finne.