-
Årsrapport 2022

Internasjonal

Etter to år med pandemi var det endelig enklere for studentene å reise på utveksling igjen, og det ga utslag i et rekordhøyt antall søknader om utenlandsopphold.

<< Tilbake til forsiden                                                   Neste kapittel: Digital >>

Utveksling og studentmobilitet

Etter to år med pandemi mottok BI i 2022 et rekordhøyt antall søknader om å reise på utveksling, med en økning på 30 prosent sammenliknet med før pandemien. Dette var et tydelig signal fra studentene om at de ønsket å reise igjen, og at de ønsket et utvekslingssemester. Dessverre trakk mange seg fra tildelte plasser til fordel for internship i bedrifter. Dette begrunnes med utfordringer knyttet til reiserestriksjoner, vanskelig og dyr boligsituasjon og økte levekostnader.

I 2022 hadde BI 875 studenter som reiste ut, og 764 studenter kom fra utlandet til Norge. Under pandemien mottok BI langt flere innreisende studenter enn det vi sendte ut, men ved utgangen av 2022 var vi mer i balanse mellom utreisende og innreisende studenter.

Vi ser at det er høyere mobilitet mellom land i Europa og mindre med land utenfor. Dette er en styrt strategi fra norske myndigheter der det er ønsket en høyere mobilitet innen Europa. Stengte grenser, COVID-19 restriksjoner, utenrikspolitiske forhold og andre faktorer har også påvirket muligheten og interessen for å reise utenfor Europa.

Bachelorprogram i internasjonal ledelse

Studentene på bachelorprogrammet i internasjonal ledelse, som tar sitt tredje studieår i utlandet på en av våre partnerskoler, har de siste årene hatt vansker med å reise ut på grunn av pandemien. Siden vårsemesteret 2021 har det igjen vært mulig med utenlandsopphold for disse studentene, og til sammen har 273 studenter vært utenlands siden vårsemesteret 2021. Det har vært diverse utfordringer knyttet til COVID-19, nedstengninger og digital undervisning for kullet som reiste våren 2021 og høsten 2022, men for kullet som reiste ut høsten 2022 har det ikke vært tilsvarende utfordringer, og studentene er fornøyde.

Internasjonal sommerskole

I 2022 satset BI på sommerskole med fokus på masterstudenter. I samarbeid med Munch museet arrangerte BI «the Global Innovation Challenge». Her deltok trettifem studenter fra tolv nasjoner. Alle studentene representerte såkalte «Triple Crown» skoler. Studentene ble utfordret til å utvikle løsninger til et pågående prosjekt som Munch museet kunne bruke i videre arbeid.

Den tradisjonelle BI sommerskolen leverte to bachelorkurs til internasjonale studenter og BI studenter, men hadde færre deltagere enn før pandemien. For 2023 har BI besluttet å ikke arrangere sommerskolen, og heller utvikle et nytt konsept med et attraktivt kurstilbud for sommeren 2024.

Partnerskoler

BI har gjennom pandemien ikke gjort vesentlige endringer i partnerporteføljen. Det har imidlertid blitt gjort flere justeringer i forbindelse med det nye Erasmus-charteret som gjelder fra 2021- 2027. Alle Erasmus-avtaler er i prosess med å fornyes fulldigitalt.

For å imøtekomme alle krav i Erasmus charter har BI gjennom de siste to årene jobbet med å digitalisere og automatisere de fleste arbeidsprosesser. Målet er å kunne behandle et høyere volum av studenter på utveksling, samt at prosessene skal være mer sømløse og digitale.

BI International Case Competition

Pandemien førte til at BIs tradisjonelle internasjonale casekonkurranse i 2022 ble gjennomført digitalt. Årets hovedtemaer var internasjonal markedsføring og ekspansjon, bærekraft og agile organisasjoner. Tolv lag fra anerkjente internasjonale handelshøyskoler deltok. Casene ble levert av BIs strategiske partnere, Tine og Gjensidige. Det første caset hadde to vinnere, National University of Singapore og FEP University of Porto. Det andre caset ble vunnet av University of New South Wales, Australia.

BIs aktivitet i Kina

Vår aktivitet i Kina har vært sterkt preget av de strenge koronarestriksjonene innført av kinesiske myndigheter. For å veie opp for bortfall av reisemuligheter lanserte BI et tilbud med egne kurs for studenter og alumni (ikke-poenggivende) som ble svært godt tatt imot.

Til tross for nedstengning i Shanghai har vårt BI-Fudan MBA-program i byen blitt gjennomført på en tilfredsstillende måte. Ved å levere mye undervisning digitalt fra Oslo har BI sørget for at MBA-studentene har graduert som planlagt.

BI International Advisory Board

BI International Advisory Board har i perioden 2020 til 2022 møttes virtuelt ved fire anledninger for å drøfte strategiske sentrale problemstillinger av relevans for BIs utvikling. Rådet har en rådgivende funksjon overfor BIs ledelse og styre.

Rådet er sammensatt av næringslivsledere med lang erfaring fra større internasjonale virksomheter, renommerte akademikere fra internasjonale utdanningsinstitusjoner, samt medlemmer fra vårt alumni-nettverk. Målet er å styrke BI internasjonalt gjennom å la et uavhengig og eksternt organ vurdere BIs rolle fra utsiden når det gjelder vår rolle i samfunnet, våre strategiske prioriteringer og implementeringen av disse.

<< Tilbake til forsiden                                                   Neste kapittel: Digital >>