-

Studentgründere får økonomisk støtte fra BI

3. desember 2020

Ni oppstartsbedrifter mottok finansiell støtte fra BI StartUp Aid. Bærekraft, miljøvennlighet og teknologiske løsninger har stort fokus blant de utvalgte gründerne.

I alt 27 bedrifter fra alle BIs campuser søkte om midler. Forretningsidéer innen fysisk og psykisk helse på jobb for å redusere sykefravær fikk også midler. Yogapause var en av dem.

- Vårt mål er å vokse og være et forebyggende bedriftstiltak som favner bredt, samt bidrar til bærekraftige arbeidsmiljø og redusert sykefravær. I dag har vi både store kunder, som Deloitte, og mindre kunder i både Kristiansand og Oslo, men vi ønsker å bruke anerkjennelsen og støtten fra BI StartUp til å tenke enda større og bringe lidenskapen og kompetansen vår ut til bedrifter i hele Norge, sier Rita Louise Haugeland, med-grunnlegger og daglig leder i Yogapause.

Rita Louise Haugeland, med grunnlegger og daglig leder i Yogapause

BI StartUp er et kreativt miljø for alle BI-studenter med et selskap, oppstarts idé eller for studenter med interesse for innovasjon og entreprenørskap. BI tilbyr blant annet kontorplass og arrangementslokaler, og sammen med utvalgte næringslivsaktører gir BI StartUp gründere muligheten til å utvide sitt eksisterende nettverk, samt delta på lavterskel tilbud i form av foredrag, workshops og ulike eventer.

Deler ut midler hvert halvår

To ganger i året, på våren og høsten, kan oppstartsbedrifter søke om støtte på inntil 10.000 kr, en sum som kan bety mye for gründere på veien ut av oppstartsfasen. Til vanlig holdes det seremoni hvor utvalgte oppstartsbedrifter får tildelt sin støtte, men i år ble det altså heldigitalt og tildeling over epost. En jury, med representanter fra BI avgjorde hvem som fikk tildelt midler.

- Det var 10-15 søkere til BI StartUp Aid sin første utgave våren 2018 og tilbudet har vært et fast innslag siden. I dag er vi på omtrent 25 søkere per semester. Flere studenter har hørt om tilbudet og vi har blitt mer synlig både på BIs campuser og digitalt, samtidig snakker studentene sammen og sprer budskapet vårt, sier prosjektansvarlig for BI StartUp Aid, Vibeke Dahle-Hansen.

Junite

Junite trener ansatte i hvordan de skal oppføre seg, bruke og utnytte mulighetene som følger med nettmøter, samtidig som man utvikler teamet selv. Dette gjør selskapet ved hjelp av gamification og problemløsningsøvelser.

- Først og fremst vil vi takke for tilskuddet vi har fått gjennom BI StartUp Aid. Dette kommer godt med når vi skal starte opp AS i januar. Vi søkte om tilskudd til aksjeaksjekapital og syns det er veldig hyggelig at flere tror på ideen vår og velger å støtte oss. Vi har allerede begynt å få kunder og syns dette er veldig spennende, sier Anne Merethe Hyttedalen, med-grunnlegger og partner i Junite.

Grunnleggerne Anne Merethe Hyttedalen og Ina Danielsen har troen på at et moralsk selskap er et bærekraftig selskap og at det er god virksomhet å være en god virksomhet. Dette er en av kjerneverdiene til bedriften. Med bakgrunn i flere studier ser jentene et økende behov i måten bedrifter samarbeider og kommuniserer på digitale flater.

Anne Merethe Hyttedalen og Ina Danielsen som står foran en illustrasjon av en dame som holder en presntasjon

Frem mot sommeren 2021 er målet til Junite å få enda flere betalende kunder og utvikle konseptet videre. De driver med teamutvikling for bedrifter over nett og ser at dette ikke akkurat blir noe mindre aktuelt fremover, og ser naturligvis frem til å hjelpe bedrifter jobbe enda bedre sammen over nett.

Yogapause

Yogapause er et resultat av samarbeid på tvers av bransjer. Sammen ønsker yogainstruktør og daglig leder Rita Louise Haugeland og lege Vegard Jørandli å blant annet redusere stress på jobb, øke moral og kreativitet, og ikke minst redusere sykefravær. Duoen ønsker nemlig å gjøre noe med at hver tiende arbeidstaker blir sykemeldt grunnet muskel- og skjelettlidelser, samt lettere psykiske lidelser.

- Vi i Yogapause synes det er utrolig at BI StartUp finnes som et støtteapparat for studenter som starter opp sitt eget parallelt med studier, noe som både er krevende og skummelt. Det er derfor uvurderlig å få økonomisk støtte og ikke minst anerkjennelse fra BI StartUp, det vil uten tvil komme godt med nå som vi skal ut å gjøre kunde- og markedsundersøkelser, sier Rita Louise Haugeland.

Yogapause er opptatt av at yoga og mindfullness skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av fysisk form, fasong og alder, og at alle skal få kjenne på fordelene ved å praktisere yoga. Deres yogalærere har derfor lang erfaring med å jobbe med folk på alle nivåer, inkludert de stiveste av oss.

Flaski SB

Flaski fremmer lokal kunst på populære aluminiumsflasker i håp om å utvide nettverket til kunstnere slik at de kan stå på egne ben, samtidig som at de skaper en følelse hos forbrukere av at det ikke er hvem som helst de støtter, men deres lokalmiljø.

- Vi ønsker å styrke økonomien i kunstbransjen ved å gi kunstnerne av flaskene 10% av salgsinntektene, legger Julie Dahlen Børresen til, som blant annet har ansvar for å finne lokale kunstnere over hele Norge.

Daglig Leder Henrik Moksnes Pram, produktansvarlig Bendik Bernås, markedsansvarlig Julie Dahlen Børresen og personalsjef Eivind Bergset som tar bgruppebilde i naturen

Teamet består av Daglig Leder Henrik Moksnes Pram, produktansvarlig Bendik Bernås, markedsansvarlig Julie Dahlen Børresen og personalsjef Eivind Bergset. De fire studentene fra Handelshøyskolen BI deltok i NM i Ungt Entreprenørskap tidligere i sommer, hvor de ble nominert til Beste Studentbedrift, Beste samarbeid med næringslivet, Beste sosiale entreprenører og Publikumsprisen.

- Vi gir kunstnere muligheten til å eksponere kunsten sin for flere gjennom kommersialisering av kunsten, samtidig som vi bevarer dets autonomitet, sier Daglig Leder Henrik Moksness Pram.

Nå vil de bruke pengene til å bestille flere flasker fra Kina, og BI StartUp har gitt Flaski muligheten til å gi liv til ideen deres.

- Støtten fra BI StartUp har gitt oss bedre økonomisk grunnlag, slik at vi kan gi mer tilbake til både bruker og kunstneren, sier personalsjef Eivind Bergset.

Mottakere av BI StartUp Aid – Høsten 2020

 • EasySpread SB
 • Junite
 • Patch House
 • Pure Solutions AS
 • Scapefire SB
 • SparkFix
 • Yogapause
 • Flaski SB
 • Clicky

Om BI StartUp

 • Opprettet i 2017 for studenter som ønsker å få en fot innenfor startup-miljøet og skape et nettverk med andre studenter som interesserer seg for entreprenørskap
 • BI tilbyr kontorplass til oppstartsbedrifter med BI-studenter, samt arrangementslokaler.
 • BI StartUp samarbeider med utvalgte aktører i næringslivet, og er host for arrangementer og konferanser fra næringslivet hvor alle BI-studenter er velkommen til å delta.
 • Alle BI-studenter som jobber med en oppstart, som idé eller selskap, har mulighet til å søke om BI StartUp Aid på inntil 10.000 kroner, både om høsten og våren.
 • Mer informasjon om BI StartUp 
;
Du kan også se alle nyheter her.