-

Studentgründere får drahjelp av Netflix-suksess

20. mai 2021

Sjakk er i vinden som aldri før. Det merker også gutta bak startupen SpillSjakk, som nylig fikk ekstra midler fra BI til å satse videre på ideen sin.

Magnus Carlsen har for lengst gjort sitt for å trekke nordmenn til sjakkbrettene, men Netflix-suksessen The Queens Gambit har de siste månedene gitt enda flere av oss sjakkfeber.

Johannes Haug og Lucas Ranaldi er begge meriterte sjakkspillere og gründerne bak SpillSjakk, som tilbyr undervisning og kurs til alle aldre og nivåer. Selskapet deres var også en av totalt ni studentbedrifter som ble tildelt økonomisk støtte fra BI StartUp Aid i vår.  Lucas Ranaldi og Johannes Haug som spiller sjakk– Siden vi startet opp i fjor har det vært overraskende stor interesse for å trene med oss, og vi har for tiden rundt 30-40 elever totalt, fordelt på fire trenere, inkludert oss selv, sier Lucas, som grunnla selskapet sammen med kompisen Johannes.

Utvikling av sjakk ferdigheter

Johannes Haug og Lucas Ranaldi, gutta i SpillSjakk, er begge meriterte sjakkspillere. Idéen om SpillSjakk kom etter å ha jobbet som sjakktrenere i Sydney i et halvt år. Nå ønsker de å undervise i sjakk til alle aldre og nivåer som ønsker å bli bedre gjennom private timer med en sjakktrener. En hånd som tar tak i en brikke på et sjakkbrettBegge to er selv trenere, men har også to andre trenere tilgjengelig. I tillegg ønsker de å hente inn flere sjakktrenere som kan være med på veien videre, nå som de ønsker å skalere bedriften ytterligere. Også andre former for undervisning tilbys, som for eksempel foredrag i større forsamlinger, som andre sjakkbedrifter kan leie dem inn til å holde.

– Det var veldig gøy å motta støtte fra BI StartUp, som har gitt oss ekstra motivasjon og ikke minst litt backup med tanke på kostnader det kommende året. Vi har planer om å bruke disse pengene på videoannonser gjennom sosiale medier, som forhåpentligvis vil vekke enda større interesse for SpillSjakk. Ellers driver vi for tiden med oppdateringer av nettsiden vår, hvor vi har en del nye idéer og omstruktureringer, sier Lucas.Lucas Ranaldi som ser konsentrert ut

Digitale markedsplasser i vinden

Knus & Hærverk, en digital markedsplass for unge uetablerte kunstnere som til vanlig selger sine verk over sosiale medier, var også en av studentbedriftene som mottok støtte fra BI i år.

– Vi har en forretningsmodell som baserer seg på ansvar og forsikring av kunst, som jo er dyrt, men vi har kommet godt i gang med hjelp fra BI StartUp. Våre kunstnere bruker hverandres kundebaser gjennom vår plattform, mens vi står for eksponering og salg - hvor vi tilbyr leie og salg av kunst, sier Ole Engen, markedsansvarlig i bedriften

Også forretningsideen til ViLeier.no er basert på en digital plattform som åpner opp for privatutleie av lagerplass, parkeringsplass og båtplass. Studentgründerne fra BI i Bergen ønsker at brukerne skal ha en særegen, bærekraftig og rimelig måte å løse hverdagsbekymringer så vel som å gjøre en såpass banal luksus som en parkeringsplass i sentrum til allemannseie. 

Deler ut midler hvert halvår

To ganger i året, på våren og høsten, kan oppstartsbedrifter søke om støtte på inntil 10.000 kroner, en sum som kan bety mye for gründere på veien ut av oppstartsfasen. Til vanlig holdes det en seremoni for de utvalgte oppstartsbedriftene får tildelt sin støtte, men i år ble det av naturlige årsaker en heldigital affære. En jury, bestående av representanter fra BI, avgjorde hvilke bedrifter som fikk tildelt midler.

Mottakere av BI StartUp Aid – våren 2021

 • Stilfull SB
 • GOLDENNE SB
 • Silent Yoga Club
 • Vi Leier SB
 • SpillSjakk DA
 • Perlemarkedsplass.no
 • P.U.S.H
 • Knus & Hærverk
 • Vebbis

Om BI StartUp

 • Opprettet i 2017 for studenter som ønsker å få en fot innenfor startup-miljøet og skape et nettverk med andre studenter som interesserer seg for entreprenørskap
 • BI tilbyr kontorplass til oppstartsbedrifter med BI-studenter, samt arrangementslokaler.
 • BI StartUp samarbeider med utvalgte aktører i næringslivet, og er vertskap for arrangementer og konferanser fra næringslivet hvor alle BI-studenter er velkommen til å delta.
 • Alle BI-studenter som jobber med en oppstart, som idé eller selskap, har mulighet til å søke om BI StartUp Aid på inntil 10.000 kroner, både om høsten og våren.
 • Våren 2021 søkte totalt 27 bedrifter fra alle fire BI-campuser om midler, hvorav ni ble tildelt økonomisk støtte.
 • For mer informasjon om BI StartUp: https://www.bi.no/studere-ved-bi/bi-start-up/
;
Du kan også se alle nyheter her.