Stress på jobben - Faresignaler og mestring
Hvordan kan vi bidra til at vi og andre rundt oss mestrer og håndterer stress på en god og konstruktiv måte? Dette kurset gir en innføring i forskning og kunnskap om stress på arbeidsplassen. Oppstart er 8. april!
- Norsk
- Deltid
- Pris: 5 950 kr
Dette kurset tilhører kursserien Stress, motivasjon og selvledelse.
«Stress» kan i hverdagsspråket bety så mangt, men hva er egentlig stress sett fra et organisasjonspsykologisk perspektiv? I dette kurset ser vi på ulike former for stress, og vi skal bli nærmere kjent med hvilke typer arbeid som er ekstra utsatt for både stress og i verste fall utbrenthet.
Kurset tar dessuten tak i utfordringer man kan oppleve knyttet til langvarig og kanskje ufrivillig hjemmekontor og det å måtte operere utelukkende på digitale flater på jobb. Vi ser på mulige løsninger. Du vil også få mulighet til å reflektere over ditt eget stressnivå som del av dette kurset. Det legges vekt på å kunne anvende tematikkene som tas opp i kurset inn mot egne erfaringer, enten som arbeidstaker, student eller i andre sammenhenger.
HVA LÆRER DU?
- Faktorer som påvirker det psykososiale arbeidsmiljøet
- Hva er stress?
- Utbrenthet og konsekvenser
- Balansen mellom jobb og hjem, og arbeidsnarkomani
- Nyere stressfaktorer; Jobbusikkerhet og teknostress
- Hvordan kan vi håndtere stress?
- Stress og mestring på hjemmekontor
FORELESER
Elin Akre Trønnes er høyskolelektor ved Institutt for ledelse og organisasjon. Trønnes foreleser innenfor organisasjonspsykologi, motivasjon, stress, selvledelse og gruppepsykologi. I 2007 fullførte hun sin mastergrad i ledelse og organisasjonspsykologi.
Gjennomføring
Hvert kurs har en varighet på totalt tre uker. All undervisning er nettbasert, og felles for alle kurs er tre 3-timers nettforelesninger via Zoom på oppsatte tider. (Det blir gjort opptak av disse). Øvrig undervisning skjer via læringsplattformen Insendi og består av fagstoff i ulike former, video, oppgaver, diskusjoner, selvtester m.m. Dette kan variere fra kurs til kurs.
Slik fungerer det
- Velg kurs: Hver kursserie består av tre kurs der hvert delkurs utgjør en separat enhet. Du kan melde deg på ett eller flere kurs innen samme serie eller på tvers av kurs-serier avhengig av hva du har behov for. Kursene kan tas i den rekkefølgen du ønsker.
- Mulighet for eksamen: Dersom du har meldt deg på tre kurs fra samme kursserie, samt oppfyller opptakskravene for å ta eksamen på BI, kan du avlegge en eksamen innen den kursserien. Les mer om eksamen her.
Betaling
Pris per kurs er 5950,-. Betaling gjøres ved påmelding.
TIMEPLAN og påmelding VÅR 2021
- Oppstart: 8. april (læringsplattformen Insendi åpner)
- Kursvarighet: uke 15, 16 og 17
- Webinar: 13.04, 20.04 og 27.04. Kl. 09:00-12:00
For å registrere deg som deltaker, trenger vi noen personopplysninger. Vennligst fyll inn skjemaet under.
Kurset er del av vår nyutviklede serie med korte, nettbaserte kurs for deg som ønsker å holde deg oppdatert på relevante og fremtidsrettede fagområder.
Praktisk informasjon
- Norsk
- Deltid
- Pris: 5 950 kr