-
Kurs bachelornivå

Digital innovasjon

Dette er kurset for deg som vil bli en pådriver for innovasjon og digitalisering. Kurset gir deg praktiske ferdigheter innen innovasjon. Du lærer å forstå brukernes behov, teste ideer, og implementere løsninger ved hjelp av effektive metoder.

Dette lærer du:

  • “Innovatørens metode” - en metodikk for å forstå behov, teste og implementere ideer.
  • Praktiske innovasjonsverktøy fra Design Thinking og Lean Startup.
  • Bruk av digitale verktøy for å utvikle innovative løsninger.

Dette kurset handler om hvordan du kan bruke digitale verktøy og teknologi for å jobbe med innovasjon. Du lærer en metode kalt "Innovatørens metode", som går ut på å forstå brukernes behov, analysere problemer grundig, teste forskjellige løsninger, og til slutt gjennomføre dem. Kurset inkluderer verktøy og teknikker fra områder som Design Thinking og Lean Startup.

Kurset passer for både ledere og ansatte som vil bli bedre på praktisk innovasjon. Du lærer blant annet om hvordan digitalisering påvirker innovasjon, ulike innovasjonstilnærminger, og hvordan man kan lede et prosjekt gjennom ulike faser.

Når kurset er ferdig vil du kunne bruke digitale verktøy for å utvikle innovative løsninger, anvende Innovatørens metode for å teste og implementere ideer, og jobbe systematisk med praktiske innovasjonsverktøy. 

Opptakskrav

Som hovedregel må du ha generell studiekompetanse.

Er du 25 år eller eldre i opptaksåret, kan du også søke på bakgrunn av realkompetanse.

Ta kurset alene eller som en del av en grad

Kurset gir verdifull kunnskap i seg selv, men det kan også inngå som en del av en Bachelor of Management.

Hvis du vil, kan du derfor ta flere kurs senere og bygge en hel bachelorgrad.

Har du høyere utdanning fra tidligere, kan du finne ut om det kan godkjennes som en del av graden her.

Gjennomføring og kursinnhold

Dette kurset gjennomføres over ett semester. Undervisningen foregår på fysiske heldagssamlinger på BIs campus i Oslo. Samlingene kombineres med digitale læringsaktivteter som f.eks webinarer og gruppearbeid.

I undervisningen kobler vi teorien med praktiske eksempler, caser og erfaringsutveksling. På den måten blir både du og medstudentene dine en viktig del av læringen.

Kurset avsluttes med innlevering av prosjektoppgave. Tema for oppgaven kan hentes fra egen arbeidsplass.

Pensum blir tilgjengelig i studentportalen etter at du er tatt opp på kurset.

Språk - kurset foregår på norsk, men noe pensum kan være på engelsk. 

 

Samlinger

Kurset består av to samlinger. Hver samling varer i to fulle arbeidsdager, og foregår på campus på dagtid.  

Oslo – Vår 2025
12. - 13. februar
23. - 24. april

Forventet tidsbruk

Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.

Hvor mye tid studenter bruker på kurset er veldig individuelt. Du kommer til å bruke fire fulle arbeidsdager på samlinger totalt. Lesing av pensum og skriving av prosjektoppgave krever også litt tid, men dette arbeidet styrer du selv og du kan organisere det slik at det passer hverdagen og livet ellers.

Finansiering og fakturering

Studiet er godkjent for støtte fra Statens lånekasse. Studieavgiften for kurs faktureres som regel rett etter studiestart.

Vil du vite mer?

Vi arrangerer jevnlig informasjonswebinarer du kan delta på. Der møter du en veileder, og du kan stille spørsmål om det du måtte lure på. 

Se lignende kurs

Ikke helt kurset for deg? Vi har flere kurs innen samme fagområde - alt fra korte kurs og nettbaserte kurs til deltidsstudier på bachelornivå. 

 

Se lignende kurs