-
Profilintervju

Veiviseren

Kathrine Stenberg startet som gullsmed og gründer, og tok bachelor i ledelse som voksen. Nå er hun en av BIs dyktige veiledere som hjelper andre å realisere sine drømmer.

BIs videreutdanning har mer enn 200 kurs og programmer på menyen for deg som vil lære mens du jobber. Noen ønsker bare en kort oppdatering, andre vil gjerne fullføre graden de en gang begynte på. Men hva er den beste veien videre for de som har jobbet noen år, og ønsker ny kunnskap og mer tyngde?

Dette er et av spørsmålene som Kathrine Stenberg og hennes kollegaer på BI elsker å svare på. For dersom du for eksempel er inne på BIs nettsider og snuser på en Bachelor of Management, lurer du kanskje på hva som skal til – og hvordan du kan kombinere det studiet med jobb?

Da er sjansen stor for at du en dag får sitte i en veiledningssamtale med Kathrine, og at du er både oppstemt og motivert når samtalen er over.

– De som jeg får gleden av å veilede, har allerede gjort en liten innsats på egen hånd. Dette er et tilbud til voksne mennesker som har lyst til å gjøre noe med livet sitt, og som har en konkret tanke om at BI kan være en god vei å gå, forteller Kathrine.

Vil du gjøre som Kathrine?

Her finner du høstens kurs på Bi Executive. Les mer her.

Voksne som er klare for neste steg

De Kathrine veileder har oftest gjort seg opp noen tanker om hva de vil, og de har en tanke om at videreutdanning på BI kan gi den kunnskapen og tyngden som trengs.

– De har allerede vært inne på våre nettsider og sett på studietilbudet vårt, og de har ofte fylt ut skjema for å få vurdert hvordan deres tidligere studiepoeng kan innpasses til en ønsket grad hos oss. Og de som vurderer den fleksible Bachelor of Management-graden, de havner da hos meg for det vi kan kalle dybdeveiledning, forteller Kathrine.

Hun er en del av et team som har ansvar alle som vil studere ved siden av jobb, og til sammen er de viktige veivisere inn til BIs univers av videreutdanninger.

Refleksjon rundt egne valg

Kathrine er svært bevisst på at hun har to ulike roller i prosessen: Hun er først og fremst veilederen og rådgiveren som hjelper potensielle studenter å reflektere og resonnere rundt den enkeltes ønsker og behov, og hva en videreutdanning kan gjøre for deg. I neste fase er hun også veiviseren som forteller om hvilke av BIs tilbud som kan bidra til å nå målene den enkelte har satt seg.

– Min oppgave er å bidra til at du gjør veloverveide valg. Hvis du velger feil, så blir du ikke fornøyd med BI – og det er jo synd, når vi har så mange spennende kurs å velge mellom! Så alle får ta den tiden de trenger for å ta sine egne valg. Og vi ser jo at veldig mange blir svært begeistret over mulighetene som åpner seg. De finner en ny trygghet på at de faktisk kan stake ut en ny kurs, at toget er ikke gått – og at de faktisk kan få nytte av det de har gjort før, konstaterer Kathrine.

Bilde av Kathrine Stenberg

Har selv erfaring som gründer

– Det er også ganske vanlig at de etter hvert kommer i tvil og lurer på hvordan de skal klare dette i kombinasjon med for eksempel barn og familieliv. Men de aller fleste som har fått veiledning, er såpass motivert at de faktisk begynner. Det hjelper nok å vite at alle kurs er utviklet for tas ved siden av jobbene deres.

De som booker en samtale hos Kathrine, møter en veileder med svært nyttige erfaringer som eget bakteppe.

– Jeg var opprinnelig utdannet gullsmed og drev egen virksomhet i det faget, så jeg vet hvordan det er å være gründer og selvstendig næringsdrivende. Det jeg ikke forsto den gang, var hvor nyttig det kunne vært for meg å ta Grunnutdanning i ledelse. Dette er en fagpakke BI tilbyr som gir innføring i nyttige perspektiver for gründere og ledere. Det hadde jeg definitivt trengt!

For selv det største talent er ikke alene nok til å gå i pluss. Etter hvert konstaterte Kathrine at bedriften hennes ikke var økonomisk bærekraftig. Dermed kom hun til BI som vikar i 2006, og ble snart fast ansatt. Her startet hun også på en Bachelor of Management, som ble fullført i godt voksen alder – og som åpnet helt nye dører.

Utdanning gjør deg tryggere i rollen

– Jeg vet hva slags modningsprosess som skjer i hodet ditt når du går gjennom et nytt utdanningsløp etter flere år i arbeidslivet. Du er en annen person når du er ferdig enn du var da du begynte, fordi kunnskapen og refleksjonene gjør noe med deg. Dette erfarte jeg selv her på min egen arbeidsplass på BI: når du får ny innsikt og forstår sammenhenger du ikke har sett før, så blir du tryggere i dine roller og kan bidra på nye måter, forteller Kathrine.

– Det er selvsagt ikke slik at du bare tar en Bachelor eller en Master, og så går du rett til HR med diplomet og ber om en annen stilling. Men disse studiene gjør at folk ser på deg på en annen måte. Mange opplever at de får tilbud om å bli med på ting som de ikke gjorde før.

Dette er også Kathrines egen erfaring.

– Det har skjedd utrolige ting og jeg har fått så mange spennende muligheter etter at jeg tok min egen Bachelor of Management. Og nå sitter jeg her og får gjøre noe av det jeg liker aller best: Å være i dialog med mennesker, og hjelpe dem et stykke på veien mot noen nye mål de har satt seg.

 

Bilde av Kathrine Stenberg