-
Bachelorstudier

Bachelor of Management

En fleksibel og praktisk bachelorgrad for deg som er i full jobb.

Hva er Bachelor of Management?

Denne graden er en fleksibel og praktisk rettet grad for voksne studenter som vil studere ved siden av jobb. Du har muligheten til å skreddersy innholdet til de fagområdene du vil bli god på. Dersom du har tidligere utdanning, kan du få disse godkjent inn som en del av graden. 

 • Utviklet for deg som vil studere mens du jobber. 
 • Kobler forskning og teori med dine praktiske arbeidserfaringer.
 • Lar deg skreddersy kompetansen til dine behov.
 • Gir nytt liv til gamle studiepoeng du måtte ha.


Veien blir til mens du går
Bachelor of Management er bygget opp slik at du tar hvert enkelt kurs eller fordypning som selvstendige enheter. Du bygger graden bit for bit i ditt eget tempo. 

Fleksibilitet i faste rammer 
Kombinasjonen av faste byggeklosser – men med stor valgfrihet i fagområder – gir deg en  god kombinasjon av fleksibilitet og forutsigbarhet. 

For deg som er i full jobb
På vår videreutdanning forener vi teori med praksis. Derfor er erfaringen du tar med deg inn i klasserommet verdifull, uansett hvilken bakgrunn du har.

Få vurdert din tidligere utdanning

Har du tidligere tatt utdanning ved BI, eller annen utdanningsinstitusjon, må du få en vurdering av hvilke kurs du kan få godkjent inn i denne graden.


Be om vurdering

Hvem passer graden for?

 • For deg som ønsker å skreddersy en grad til egne ambisjoner.
 • For deg med arbeidserfaring som ønsker å formalisere kompetansen din.
 • For deg som ønsker å bli en kunnskapsbasert og trygg leder.
 • For deg som ønsker fleksibiliteten til å studere i eget tempo.

Her er detaljene om alt som utgjør graden Bachelor of Management

Slik bygger du graden

En bachelorgrad består normalt av 180 studiepoeng som tilsvarer et treårig studium på heltid. Når du studerer på deltid, tar du 30 studiepoeng i året. Det betyr at du bruker seks år på å fullføre graden på deltid.

Men det er ikke så viktig!

For det er ikke slik at det er fullført grad som markerer startskuddet for resten av livet. Det begynner å skje nye ting i hodet ditt med en gang du begynner å studere. Nye tanker, nye sammenhenger og ny innsikt.

Det er bedre å tilrettelegge for at studiene dine tar lang nok tid, slik du får et ordentlig utbytte av det du studerer, enn å tenke på hvor lang tid det tar.

Dette er byggeklossene

De 180 studiepoengene i Bachelor of Management består av tre deler som er like i størrelse: Frie studiepoeng, Valgfrie fordypninger og Obligatoriske kurs.

 • Obligatoriske kurs - 60 studiepoeng
  De obligatoriske kursene består av to deler. Kjernekurs og fordypningen Leadership in Action. Mange velger å starte studiene med kjernekursene, oftest med det som heter Grunnutdanning i ledelse, mens Leadership in Acion er det avsluttende ledelsesprogram som går i dybden på ledelse og kobler sammen alt du har lært.
 • Frie studiepoeng - 60 studiepoeng
  Frie studiepoeng betyr rett og slett at du står helt fritt når du skal velge disse 60 studiepoengene. Her kan du bruke studiepoeng du har tatt før – også fra andre skoler enn BI – eller du kan velge fritt blant vårt studietilbud.

  Om du har tidligere utdanning fra BI, andre høyskoler eller har fullført fagskole, så kan du søke om å få godkjent dette inn i graden som frie studiepoeng.
 • Valgfrie fordypninger - 60 studiepoeng
  Fordypningene lar deg gå i dybden på emner. Hver fordypning utgjør 30 studiepoeng og du må velge to slike fordypninger inn i graden. 

  Mange velger fordypninger som ligger nært deres arbeidserfaring, eller som best støtter de målene de har satt for seg selv og sin karriere.

Illustrasjon av gradens oppbygging

Executive

Executive en til en veiledning

Ønsker du å studere ved BI Executive? Få hjelp av våre erfarne studieveiledere til å finne ut hvordan du kan bygge en grad og et studieløp som passer for deg og dine karriereplaner.

– Refleksjonene gjør noe med deg

Kathrine Stenberg startet som gullsmed og gründer, og tok bachelor i ledelse som voksen. Nå er hun en av BIs dyktige veiledere som hjelper andre å realisere sine drømmer.