-
Kurs masternivå

Prestasjoner i organisasjoner

Dette masterprogrammet tar for seg hvordan du som leder eller spesialist kan legge til rette for å bygge prestasjonskultur, lede utviklingsprosesser og skape ekstraordinære prestasjoner.

Hvorfor Prestasjoner i organisasjoner?

Hva har våre beste toppidrettsteam til felles med prisbelønte arkitekter i Snøhetta, suksessrike gründere av grønn vekst, sykehjemmet som ble bygdas stolthet, Nordens beste advokater eller Norges beste videregående skole? Hvorfor presterer de beste gjennom å sette andre og verdier for fellesskapet først? Dette programmet tar for seg fellesnevnere for ekstraordinære prestasjoner, og hvordan de skapes. Du vil bli utfordret til å oppdage muligheter og prøve ut i praksis, som gjør at du selv kan vokse, lede og skape verdi for andre med basis i det beste i deg selv.

Driv, energi, initiativ, relasjoner og handlingsorientering er basis. Du vil bli i stand til å lede utviklingsprosesser med fokus på å lære fra positive avvik, visualisere fremgang, prototyping, involvering av brukere og fysisk tilrettelegging av teamarbeid. Andre verktøy vil gjøre deltakerne i stand til å skape positive relasjoner og giveradferd som er prestasjonsfremmende i mange sammenhenger.

Programmet bygger på praksisnær forskning fra mange deler av norsk og internasjonalt næringsliv, toppidrett og offentlig sektor. Vi henter inspirasjon fra nylig forskning om mestringsklima, growth mindset, prestasjonskultur, styrkebaserte tilnærminger, giveradferd, høykvalitets forbindelser, motivasjon og erfaringslæring. Vi bygger også på positive organisasjonsstudier, filosofi, praksisbaserte tilnærminger til utvikling av organisasjoner og såkalt ”design thinking”.

Vi presenterer rike eksempler fra egen og andres nyere forskning, og vektlegger aksjonslæring. Deltakerne blir utfordret på å prøve ut konkrete tilnærminger og verktøy på egne utfordringer mellom samlingene.

  • Kvalitet og energi i relasjoner
  • Motivasjon og drivkrefter
  • Positivt utviklingsarbeid og profesjonell kreativitet
  • Eksperimenter og prototyping
  • Kultur og nettverk for varige prestasjoner

Hvem passer programmet for?

Målgruppen for programmet er alle som har ansvar for å utvikle egne og andres prestasjoner i organisasjoner. Det kan være mellomledere, prosjektledere, personer med utviklingsansvar eller spesialister med høye krav til å prestere. Tidligere deltakere dekker et vidt spekter av roller og stillinger innen privat næringsliv, offentlig sektor, idrett og frivillige organisasjoner.

"Kurset var en utelukkende positiv opplevelse! Det var svært dyktige forelesere og en kursplan full av spennende gjester. Praktiske øvelser lot oss selv erfare hvordan gode relasjoner, psykologisk trygghet og growth mindset skaper en kultur der man har lyst til å prestere godt."

Kathinka Bratberg

Rådgiver, Forsvarets forskningsinstitutt

Praktisk informasjon

"Dette kurset har gitt meg et språk, verktøy, og tilnærmingsmåter som har utvidet min forståelse av hvordan jeg kan lede teamet mitt på en god måte. Ønsker jeg å skape endringer i mitt lederteam, må jeg starte med egen atferd i møtet med mine kollegaer, og omfavne andres ideer og løsninger. "

Reidun Bartnes Kveen

Daglig leder, Omsorgspartner Ung

Forelesere

Arne Carlsen

Arne Carlsen er professor ved Institutt for ledelse og organisasjonsadferd ved Handelshøyskolen BI. Han tok doktorgraden sin ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet  og var tidligere seniorforsker ved SINTEF Teknologi og Samfunn. Han har startet og ledet en rekke store forskningsprosjekter og hatt tett samarbeid med over 50 organisasjoner om emner som organisasjonsendring, innovasjon, menneskelig utvikling og idéarbeid.

Jon Erland Lervik foreleser

Jon Erland Lervik er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon. Han har en doktorgrad fra Handelshøyskolen BI, og er sivilingeniør i industriell økonomi fra NTNU. Han forsker på og underviser i organisasjonsutvikling, innovasjon, og internasjonalisering. Han har 15 års erfaring med praksisnære forskningsprosjekter på endringsprosesser i både multinasjonale selskaper og små og mellomstore bedrifter.

Svein Andersen foreleser

Svein S. Andersen er professor ved Institutt for ledelse og organisasjon, og har en PHD fra Stanford University. Andersen forsker på ledelse og organisering som kan styrke læring og evne til å identifisere og håndtere ulike former for risiko. De siste årene har han vært særlig engasjert i kursene Prestasjoner i organisasjoner og Organisering for det ukjente. Han var konsulent i Havarikommisjonens analyse av Helge Ingstad ulykken og har det siste året vært involvert i evaluering og utvikling av Olympiatoppen. På BI har han vært leder for Institutt for ledelse og organisasjon og Dean for doktorgradsprogrammene. Han har også vært leder for EU-forskningsprogrammet ARENA på Universitetet i Oslo.

Tord Mortensen foreleser
Tord F. Mortensen er psykolog og er tilknyttet Handelshøyskolen BI, Institutt for ledelse og organisasjon innen utvalgte Executive-programmer, spesielt temaer som går på lederutvikling og arbeid i profesjonsbaserte virksomheter.

 

 

Relevant artikkel:

Marvel’s blockbuster machine. How the studios blends continuity and renewal.

Hvorfor presterer Marvel Studios best av alle i Hollywood? Dette er temaet i en fersk artikkel i Harvard Business Review, skrevet av blant andre professorene Arne Carlsen, Spencer Harrison og Miha Skerlavaj. Les hele saken i Harvard Business Review.

Timeplan

Oslo: Gjennomføring høst 2024/vår 2025
1. samling: 09.09 - 12.09
2. samling: 11.11 - 14.11
3. samling: 03.02 - 06.02 2025
4. samling: 07.04 - 10.04

I tillegg vil det være hjemmeoppgaver mellom samlingene og enkelte webinarer.

Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.