Kursserie: Digital forretningsforståelse

Digital forretningsstrategi

I dette kurset ser vi på utviklingen av digitaliseringens plass i strategiprosesser og hvordan plattformøkonomien med fokus på virksomhetens forretningssystemer kan støtte verdiskapingen i virksomheter.

Dette kurset tilhører kursserien Digital forretningsforståelse.

Digitalisering har store konsekvenser for all forretningsdrift. En velutviklet digital strategi er avgjørende for at virksomheter skal utvikle seg og overleve i fremtiden. 

Hva lærer du?

 • Plattformøkonomi og økosystemer

 • Innsikt og analyse

 • Forretningsmodeller

 • Verdiskapning og verdikonfigurasjoner

 • Forretningssystemers rolle i digitalisering

 • Digital forretningsstrategi og konkurransekrefter

 • Hvordan det digitale påvirker strategisk ledelse


Etter gjennomført kurs skal du være i stand til å:

FORELESERE

Cecilie Staude

"Morgendagens vinnere er de som forstår og foredler «big data» til kunnskap."

Cecilie Staude 
Høyskolelektor, institutt for markedsføring

 

 

"Før fortalte regnskapsbøkene det meste om bedriften. I dag er det like viktig å forstå det digitale som regnskapet."

Tarjei A. Heggernes
Høyskolelektor II, institutt for markedsføring

Slik fungerer det

 1. Velg kurs: Du kan melde deg på et eller flere kurs innenfor ulike kursserier, men merk at dersom du skal avlegge eksamen og få 7.5 studiepoeng, må du gjennomføre alle tre kurs i samme serie. Kursene kan tas i den rekkefølgen du ønsker. (Det vil dessuten bli satt opp nye runder med samtlige kurs i løpet av studieår 2020/2021).
 2. Mulighet for eksamen: Dersom du har gjennomført tre kurs fra samme kursserie, og oppfyller opptakskravene for å ta eksamen på BI, kan du avlegge en eksamen innen den kursserien, som totalt gir 7,5 studiepoeng (det tilkommer en eksamensavgift på kr. 1950,-).
  Første eksamensmulighet er i desember og gjennomføres som en skriftlig prosjektoppgave. Man kan skrive alene eller i grupper på opptil 3 personer. Eksamenspåmelding blir tilgjengelig i august/september og man vil få oppgaven formidlet i september. Studiepoengene kan kombineres inn i vår eksisterende gradsstruktur, slik at du om ønskelig kan bygge en grad over tid.

OPPBYGGING OG GJENNOMFØRING

Kurset gjennomføres 100% nettbasert. Undervisningen foregår online og består av webinarer og andre digitale læringselementer, som undervisningsopptak, podkaster og videosnutter. 

Betaling

Pris per kurs er 5950,-. Betaling gjøres ved påmelding. 

Oppstart og påmelding

Datoer og påmelding kommer.

Nyhet; korte kurs på BI! Kurset er del av vår nyutviklede serie med korte, nettbaserte kurs for deg som ønsker å holde deg oppdatert på relevante og fremtidsrettede fagområder.