Korte nettkurs

Prognoser, lagerstyring og logistikkmålinger

I dette kurset lærer du kvalitative og kvantitative prognosemetoder, samt metoder og beregninger knyttet til lagerhold.

Dette kurset tilhører kursserien Logistikk og markedsføringskanaler.

Forståelse for viktigheten av gode prognoser, samt hvordan prognoser og lagerstyring knyttes sammen rent matematisk, er en sentral del av dette kurset. Du vil bli kjent med logistikkmodeller for styring av forsyningskjeder, slik som DuPont-analysen, totalkostnadsanalysen, ABC-analyser og lagermodeller.

HVA LÆRER DU?

 • Logistikkbegrepet
 • Servicenivåer
 • Differensiering
 • Prognoser og lagerstyring
 • Logistiske målinger

FORELESER

Eirill Bø er dosent ved Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi, på Handelshøyskolen BI. Noen av Bø sine ekspertområder er logistikk, transport og logistikkledelse.

Gjennomføring

Hvert kurs har en varighet på totalt tre uker. All undervisning er nettbasert, og felles for alle kurs er tre 3-timers nettforelesninger via Zoom på oppsatte tider. (Det blir gjort opptak av disse). Øvrig undervisning skjer via læringsplattformen Insendi og består av fagstoff i ulike former, video, oppgaver, diskusjoner, selvtester m.m. Dette kan variere fra kurs til kurs.

Slik fungerer det

 1. Velg kurs: Hver kursserie består av tre kurs der hvert delkurs utgjør en separat enhet. Du kan melde deg på ett eller flere kurs innen samme serie eller på tvers av kurs-serier avhengig av hva du har behov for. Kursene kan tas i den rekkefølgen du ønsker.
 2. Mulighet for eksamen: Dersom du har meldt deg på tre kurs fra samme kursserie, samt oppfyller opptakskravene for å ta eksamen på BI, kan du avlegge en eksamen innen den kursserien. Les mer om eksamen her.

Betaling

Pris per kurs er 5950,-. Betaling gjøres ved påmelding. 

TIMEPLAN og påmelding HØST 2021

 • Oppstart: 29. september 2021 (læringsplattformen Insendi åpner)
 • Nettforelesninger i uke 40, 41 og 42: 
  - 4. oktober
  - 11. oktober
  - 18. oktober

Kurset er del av vår nyutviklede serie med korte, nettbaserte kurs for deg som ønsker å holde deg oppdatert på relevante og fremtidsrettede fagområder. 

Praktisk informasjon