-
Kurs masternivå

Kulturforståelse, forhandlinger og etisk refleksjon

Lær om ledelses- og sikkerhetsperspektivet for internasjonale operasjoner.

Dette lærer du:

  • Kulturell intelligens i en globalisert verden.
  • Forståelse av norsk/skandinavisk kultur og ledelse.
  • Forhandlinger i krysskulturell kontekst.
  • Etiske og kulturelle dilemma ved internasjonale operasjoner.
  • Kulturforståelse og ledelse.
  • Ledelses- og sikkerhetsperspektivet for internasjonale operasjoner.

Dette kurset gir deg forståelse av kommunikasjonskompleksiteten i den kulturelle konteksten som du møter i utenlands- eller multinasjonale operasjoner. Undervisningen består av casebasert tilnærming og action-læring. Du får innsikt i mekanismen bak forhandlingsteknikk i sikkerhetsledelse.

God ledelse og forhandlingsadferd i konflikthåndtering på tvers av kultur, er i fokus. Kurset setter også søkelyset på etiske dilemmaer i internasjonale operasjoner med ytringsfrihet på tvers av kulturer som eksempel. Forståelsen av våre egne rolle i et team blir også belyst.

En av de tre samlingene gjennomføres i Roma: I et internasjonalt og flerkulturelt miljø i Italia, diskuterer vi kultur-, sikkerhets- og ledelsesperspektiver på blant annet flyktningkrisen i Europa og utfordringer i Midtøsten og Nord-Afrika.

Hvem er kurset for

På dette kurset møter du erfarne deltakere med god kompetanse fra forsvar, politi, sivile- og frivillige organisasjoner. 

Opptakskrav

For å ta dette kurset må du

  • ha fylt 25 år
  • ha fullført en bachelorgrad  
  • ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før)

Les mer om opptakskravene på masternivå. 

Ta kurset alene eller som del av en grad

Dette kurset er en del av vår Executive Master of Management i Sikkerhetsledelse og kulturforståelse. Denne unike graden bringer sammen erfarne deltakere fra politi, forsvar, sivile- og frivillige organisasjoner. Kurset kan også inngå i en Executive Master of Management-grad.

Samlinger og kursinnhold

Kurset går over ett semester, og består av tre samlinger. Hver samling varer i tre hele dager, og to av samlingene foregår på campus Oslo i Nydalen. Den siste samlingen gjennomføres i Roma.

Pensum blir tilgjengeliggjort på studentportalen som alle deltakerne får tilgang på før studiestart.

Eksamen består av en prosjektoppgave som teller 60 % av totalkarakteren og en individuell 72 timers hjemmeeksamen som teller 40 %. Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer.

Samlinger

Foreleser

Kristian Alm foreleser


Kristian Alm
er fagansvarlig og førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon og kultur, på Handelshøyskolen BI. Noen av Alm sine ekspertområder omhandler samfunnsansvar, tillit i organisasjoner og ansattes ytringsfrihet.

Forventet tidsbruk

Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.  

Du kommer til å bruke ni dager på samlinger. I tillegg kommer du til å bruke tre dager på individuell eksamen. 

Du må også sette av tid til å lese pensum og skrive prosjektoppgave. Hvor mye tid studentene bruker på dette er veldig individuelt, og dette er noe du i stor grad kan tilpasse livet ellers. 

Finansiering og fakturering

Studiet er godkjent for støtte fra Statens lånekasse. Studieavgiften for kurs faktureres etter studiestart, normalt 1. mars.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss på info@bi.no dersom du har spørsmål.

Se liknende kurs

Vi har flere kurs innen sikkerhetsledelse.


Se liknende kurs

Kursdetaljer