Organisering for det uventede
Lær om koordinering, kommunikasjon og evnen til å beslutte under usikkerhet.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 44 800 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor Organisering for det uventende?
Organisering for det uventede starter med erfaringene fra Gjørv-kommisjonen og fokuserer på hvordan individer, team og organisasjoner kan identifisere svake signaler om uønskede hendelse under oppseiling. Vi diskuterer også hvordan lede når det uønskede har skjedd.
Programmet gir en gjennomgang av moderne organisasjonsteori, om å organisere under ekstrem usikkerhet og nye innsikter til klassisk team- og organisasjonsteori. Spesielt gir programmet innsikt i hvordan struktur påvirker kvaliteten i beslutningene, hvordan læringen utfordres i usikre omgivelser, hva kjennetegner organisasjoner med «påpasselighetskultur».
Vi diskuterer koordinering med utgangspunkt i samspillet mellom individenes roller i organisasjoner og i team. Du får innsikt i mekanismene bak typiske beslutningsfeil, og du blir i stand til å se sammenhenger mellom individuelle feilslutninger og organisasjonens struktur og kultur.
EMNEOVERSIKT
- 22. juli og In Amenas – Hva er effektiv krisehåndtering?
- Organisasjon, ledelse og kommunikasjon under usikkerhet
- Simuleringsbasert trening av organisering i operasjoner
- Læring i organisasjoner med usikre omgivelser
- Koordinering, beslutninger og kunnskapsoverføring i team
- Beslutningstaking og -feller
- Intuitiv og analytisk beslutningstaking
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 15 studiepoeng.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management og Executive Master of Management med spesialisering i sikkerhetsledelse og kulturforståelse.
-
- Du har fullført bachelorgrad, tilsvarende 180 offentlig godkjente studiepoeng fra høyskole, universitet eller tilsvarende.
- Du har fylt 25 år.
- Du har fire års yrkeserfaring full tid. For søkere som har en fullført mastergrad fra før, kreves det tre års arbeidserfaring.
Les mer om opptakskravene for Executive Master of Management.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt program, eller til det er fulltegnet. Les mer om søknad og opptak ved BI.
-
Det stillles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Kurset avsluttes med en prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren, samt en 48 timers hjemmeeksamen som teller 40%. Prosjektoppgaven kan løses individuelt eller i gruppe på inntil tre studenter.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme. Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i etterkant av studiestart. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet.
Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
"Sannhet er ikke en eksakt vitenskap når usikkerheten er som størst. Hvordan beslutte og organisere under krise er noe alle ledere før eller siden blir tvunget til. Man trenger ikke spare krisebegrepet til de største anledningene. "
Førsteamanuensis, Handelshøyskolen BI
Foreleser
Thorvald Hærem er førsteamanuensis ved institutt for ledelse og organisasjon. Han har en doktorgrad i organisasjonsteori og er svært anerkjent for sitt arbeid innenfor kognitiv organisasjonspsykologi. Nylig ble han også belønnet med en «Årets nyvinning»-pris for sitt arbeid med simulerte krisesituasjoner.
Hvordan gjennomføres kurs til våren?
Gjennomføringen av vårens kurs og programmer tilpasses hele tiden gjeldende smittevernanbefalinger fra myndighetene. Når det er nødvendig, vil undervisningsaktiviteter gjennomføres digitalt.
Timeplan
Oslo: gjennomføring høst 2020
1.samling: 26. - 28. august
2.samling: 23. - 25. september
3.samling: 28. - 30. oktober
Hjemmeeksamen: 16. - 18. november
Innlevering av prosjektoppgave: 04. desember
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 44 800 kr
- Oslo