Bærekraftsrett - klassifisering, rapportering og handling
I dette kurset lærer du å analysere og anvende EUs regelverk for bærekraft, og forstå betydningen det har for norske virksomheter.
Dette lærer du:
- FNs klimamål, Parisavtalen og markedsinitiativer.
- Klimagassrapportering.
- EUs karbonkvotesystem, bærekraftsdirektiv og andre politiske bærekraftstiltak.
- Bærekraftskrav til finansnæringen.
- Finansiering av bærekraftig omstilling.
EUs regelverk om bærekraft blir stadig mer integrert i norsk rett. Dette kurset er for deg som vil skaffe deg anvendbar kunnskap om regelverkene rundt bærekraft, de statlige kravene til tiltak og rapportering, og hvordan dette påvirker norske virksomheter og sektorer.
Gjennom kurset får du innsikt i EUs bærekraftregelverk, og du vil kunne identifisere endringer som er særlig relevant for norske virksomheter. Du blir rustet til å lede bærekraftige endringer i næringslivet, og du vil forstå sammenhengen mellom økonomi, jus og bærekraft.
Programmet legger vekt på praktiske ferdigheter. Etter fullført program vil du være i stand til å analysere bærekraftsrapporter fra selskaper, og du vil ha den rettslige kunnskapen du trenger for å rapportere på bærekraft.
Opptakskrav
For å ta dette kurset må du
- ha fylt 25 år
- ha fullført en bachelorgrad
- ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før)
Ta kurset alene eller som del av grad
Dette kurset kan inngå som del av en Executive Master of Management.
Hvis du vil, kan du derfor ta flere kurs senere og bygge en hel mastergrad.
Dette kurset gir 15 studiepoeng, en Executive Master består av 90 studiepoeng. Sammensetningen av kurs bestemmer du selv, basert på hva du vil lære og hva du skal bruke kunnskapen til.
Samlinger og kursinnhold
Kurset går over ett semester, og består av tre samlinger, og fire webinarer. Hver samling varer i tre hele dager, og foregår på campus Oslo i Nydalen. Webinarene varer i to timer hver, og kan naturligvis ses fra hvor som helst. I tillegg til dette får alle tolv veiledningstimer knyttet til prosjektoppgaven.
Pensum blir tilgjengelig så snart man er tatt opp til kurset.
Eksamen består av en prosjektoppgave som teller 60 % av totalkarakteren, og en mappeevaluering som teller 40 %. Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil fire personer. Mappeevalueringen består av ulike oppgaver underveis i kurset, med tilbakemeldinger underveis. Karakteren baseres på besvarelse av oppgavene og en muntlig gruppepresentasjon.
Samlinger og webinarer
-
Første webinar.
-
Første samling (campus Oslo).
-
Andre webinar.
-
Andre samling campus Oslo.
-
Tredje webinar.
-
Tredje samling på campus Oslo.
-
Fjerde og siste webinar.
Forelesere
Forventet tidsbruk
Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.
Du kommer til å bruke totalt ni fulle arbeidsdager på samlinger, samt åtte timer til webinarer.
Du må naturligvis også sette av tid til å lese pensum, skrive prosjektoppgave og veiledning til prosjektoppgaven. Hvor mye tid studentene bruker på egenstudier og oppgave er veldig individuelt. Mye av dette kan du tilpasse til livet ellers.
Finansiering
Studiet er godkjent for støtte fra Statens lånekasse. Studieavgiften faktureres etter studiestart, normalt 1. oktober.
Vil du vite mer?
Vi arrangerer jevnlig informasjonswebinarer du kan delta på. Der møter du en veileder, og du får mulighet til å stille spørsmål.
Se lignende kurs
Ikke helt kurset for deg? Vi har flere kurs innen samme fagområde -
alt fra korte kurs til deltidsstudier på masternivå.
Kursdetaljer
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 52 600 kr
- Oslo