Governance: Risikostyring, compliance og internrevisjon
Hva bidrar til god eier- og virksomhetsstyring? Få kunnskapen til å skape et ansvarlig samspill mellom eiere, styret, ledelsen og andre interessegrupper sett i et langsiktig og bærekraftig perspektiv.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 96 100 kr
- Oslo
- Se timeplan
HVORFOR Governance: Risikostyring, compliance og internrevisjon?
Formålet med governance er å sikre at virksomheten skaper verdier og når sine mål, samtidig som man følger gjeldende lover og regler.
Dette programmet lærer deg hvordan risikostyring, compliance og internrevisjon sammen med andre funksjoner bidrar til god governance, og en sikker og effektiv måloppnåelse. Du vil også lære om hvordan foretak og organisasjoner håndterer digitaliseringens betydning for styring og kontroll, samt om cybersikkerhet, integrert rapportering, outsourcing, misligheter, hvitvasking og anti-korrupsjon.
Programmets samlinger
- Sentrale elementer i governance: I den første samlingen lærer du om hvilke elementer som ligger til grunn for god virksomhetsstyring og samspillet mellom dem, og du får også en oversikt over hele programmet og dets fagområder. Modulen inkluderer også en e-læringsdel; Introduksjon til internrevisjon.
- Helhetlig og proaktiv risikostyring: Kjernen i governance er risikostyring. Prosessen består av å identifisere, evaluere og håndtere alle former for risiko i det enkelte forretningsområdet og på tvers av organisasjonen. God risikostyring skaper trygghet for at organisasjonens strategi operasjonaliseres på beste måte, samtidig som interne og eksterne krav og rammeverk ivaretas.
- Internkontroll og compliance: Internkontrollen er en integrert del av risikostyringen. Internkontroll er en prosess som består av kontinuerlige oppgaver og aktiviteter, iverksatt og utført av virksomhetens styre, ledelse og øvrige ansatte. Denne modulen gir deg en helhetlig forståelse av hvordan internkontrollen er et verktøy for effektiv måloppnåelse og risikohåndtering. Rollen, organisering og ansvarsområdene til compliancefunksjonen tas også opp her.
- Et globalt perspektiv - studietur til Sveits: I St. Gallen/Zürich får du et internasjonalt perspektiv på internrevisjon og corporate governance og hvordan dette praktiseres i ulike miljøer. Foreleserne er fra Universität St. Gallen og fra internasjonalt orienterte sveitsiske bedrifter, offentlig forvaltning og organisasjoner.
- Internrevisjon og god virksomhetsstyring: Her lærer du mer om internrevisjonens rolle og mandat, inkludert hva som ligger i det internasjonale rammeverket. Du får også eksempler på hele revisjonsprosessen; fra risikovurdering, gjennomføring, rapportering og oppfølging. Modulen tar også for seg ulike typer oppdrag og hvordan internrevisjonsfunksjonen samarbeider med toppledelse, revisjonsutvalg og styre. Du får også en oppsummering av alle temaene, slik at du får se helheten av hva god governance er og hvordan det best kan integreres.
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 30 studiepoeng. Studiebelastningen er fordelt over fem eller seks intensive samlinger over to semestre, og undervisningen foregår på dagtid (hele dager). Se timeplanen for mer detaljer.
Du må også beregne tid til veiledning, selvstudium, gruppearbeid og eksamen.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management.
-
Det gjøres oppmerksom på at studieturen kun blir gjennomført dersom det er forsvarlig i henhold til myndighetenes anbefalinger og restriksjoner.
Programmet har en utenlandsmodul som BI anbefaler studentene å delta på. Utgifter til reise og opphold kommer i tillegg til ordinær studieavgift.
-
- Du har fullført bachelorgrad, tilsvarende 180 offentlig godkjente studiepoeng fra høyskole, universitet eller tilsvarende.
- Du har fylt 25 år.
- Du har fire års yrkeserfaring full tid. For søkere som har en fullført mastergrad fra før, kreves det tre års arbeidserfaring.
Les mer om opptakskravene for Executive Master of Management.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt program, eller til det er fulltegnet. Les mer om søknad og opptak ved BI.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Studentene evalueres gjennom en prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren og en individuell 72 timers hjemmeeksamen som teller 40%. Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer. Alle eksamener må bestås for at vitnemål i programmet skal bli tildelt.
-
Undervisningsspråket er norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Deler av emnet Intern revisjon dekkes via IIAs e-læringsprogram: "Introduksjon til internrevisjon".
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i to rater. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet.
Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
Foreleser
Flemming Ruud er professor ved institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi. Han har en doktorgrad fra University of Utah, og er statsautorisert revisor fra NHH. Han har også erfaring som professor ved universitetet i Zurich og St. Gallen i Sveits.
"Dette programmet tar for seg roller og ansvar for god virksomhetsstyring. Du vil få god forståelse for hvordan helhetlig risikostyring brukes for å navigere slik at organisasjonen når sine strategiske mål"
Generalsekretær, IIA Norge
Prosjektoppgaver fra tidligere studenter
Artikler om fire tidligere studenters prosjektoppgaver i magasinet SIRK.
Hvordan gjennomføres kurs til høsten?
Gjennomføringen av høstens kurs og programmer tilpasses hele tiden gjeldende smittevernanbefalinger fra myndighetene. Når det er nødvendig, vil undervisningsaktiviteter gjennomføres digitalt.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring høst 2021/vår 2022
1. samling: 13.09 - 16.09
2. samling: 08.11 - 11.11
3. samling: 18.01 - 21.01
4. samling: 28.02 - 04.03 (Sveits)
5. samling: 26.04 - 29.04
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 96 100 kr
- Oslo