-
Kurs masternivå

Trender, kommunikasjon og ­merkevarebygging

I dette programmet lærer du å bygge sterke merkevarer. Du får innsikt i merkevarenes liv, forbrukertrender, verktøy for effektiv kommunikasjon, og ferdigheter til å bygge merkevarer internt i organisasjonen og eksternt mot kunder.

Hvorfor TRENDER, KOMMUNIKASJON OG merkevarebygging? 

Måten vi bygger, utvikler og leder merkevarer på er i drastisk endring ‒ og det stiller nye krav til deg som merkevarebygger. For å lykkes må du klare å nå frem med ditt budskap i en verden med stadig flere kanalvalg.  Det krever kunnskap om forbruker og samfunn, og handler om å forstå, gjenkjenne og kartlegge livsstiler og trender.                             

Hvordan kan du for eksempel bruke ord, bilder og tegn som er i tiden, treffer forbrukeren og skiller deg fra konkurrentene? Du vil lære å se, analysere og håndtere trender i kulturen, inkludert hvordan du kan bruke digitale plattformer og sosiale medier for å bygge sterke, offensive merkevarer.

Målet er at du skal få kompetanse i hvordan du kan kommunisere merkevaren din overbevisende til det publikummet du velger, og hvordan du bygger en sterk identitet internt i organisasjonen knyttet til verdier og kultur.  

Emneoversikt

Programmet er strukturert i to hoveddeler:

Del 1 handler om innsikt. Du vil få dybdeinnsikt i samtidssamfunnet, lære hvordan det er bygget opp historisk og hvor det er på vei. Du vil lære å forstå trender som dyptgående sosiale dynamikker som påvirker våre tanker, følelser og begjærsmønstre, og som igjen motiverer og driver det moderne mennesket. Med utgangspunkt i denne innsikten skal du lære å bygge kommunikasjon i et medielandskap i kontinuerlig bevegelse, med stadig nye sjangere og medieformat, som krever egen tilnærming.

Del 2 handler om strategisk og operativ merkevarebygging. Dette har et ledelsesaspekt. Du skal lære hvordan du skal lede medarbeiderne slik at de blir en ressurs innad i bedriftskulturen som identifiserer seg med bedriftens verdier og målsetninger, og et konkurransefortrinn som utad bygger omdømme og tillit til organisasjonen. Kurset vil gjøre deg i stand til å lede de prosesser som gjør at merkevarer får sterke konkurranseposisjoner i forbrukersamfunnet.

Hvem passer programmet for? 

Dette masterprogrammet passer for deg som vil eller allerede jobber med markedsføring, merkevarebygging, produktutvikling, kundeatferd eller kommunikasjon.

Det er skreddersydd for alle som vil jobbe kreativt med kommunikasjon og innsikt i samtidskulturen, men også for de som er interessert i å skape en sterk bedriftskultur.

"Programmet var for meg et helt naturlig valg etter fire års praksis som markedsdirektør. Min første tanke var at jeg med denne erfaringen og tidligere teori, sammen med ny tilført teori fra Trender, kommunikasjon og merkevarebygging, vil være mer skikket til å gjøre en forskjell i dagens marked, og i vår bransje som dreier seg om varehandel. Programmet leverer bra verdiskapning både for studenten og bedriften en jobber i - egentlig et must for alle ledere som står i en tøff konkurransesituasjon, som krever en systematisk og grundig strategisk tilnærming til dette."

Per Åge Dahl

Praktisk informasjon

Video

I den korte filmen nedenfor forteller foreleserne Knut Kolnar og Morten William Knudsen om hvordan Identitet og merkevarebygging skal lære deg å ta riktige beslutninger når det gjelder merkevarer.

Fagansvarlige presenterer programmet




Forelesere

Knut Kolnar er filosof og Dr.art fra NTNU og Morten William Knudsen er økonom fra NHH.

Kolnar & Knudsen er et godt innarbeidet team, som har jobbet sammen i en årrekke med problemstillinger knyttet til identitet, merkevarebygging, kulturforståelse og trender. De er begge, på ulikt vis, involvert i forskningsprosjektet «Identitet og merkevarebygging», der de har oppsøkt noen av de mest kjente markedsførings-, PR-, trendspotting- og omdømmemålingsbyråene, både her hjemme og i sentre som New York og London. De er med andre ord vel oppdaterte på moderne merkevarebygging, innsikt, kultur og trender.

Timeplan

Oslo: Gjennomføring høst 2022/vår 2023
1. samling: 27. - 30.09
2. samling: 07. - 10.11
3. samling: 14. - 17.02 2023
4. samling: 20. - 23.03
5. samling: 18. - 20.04

Oslo: Gjennomføring høst 2023
1. samling: 26.09 - 29.09
2. samling: 07.11 - 10.11
3. samling: 13.02 - 16.02 2024
4. samling: 19.03 - 22.03
5. samling: 09.04 - 12.04

Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.