Endringsledelse i praksis
Kurset gir en innføring i sentrale perspektiver på endringsledelse og organisasjonsutvikling. Det ser på nyere perspektiver fra innovasjonsledelse og motivasjonsteori som er spesielt relevante for å lede endring.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 18 700 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor ENDRINGSLEDELSE I PRAKSIS?
Team, avdelinger og organisasjoner står stadig overfor nye utfordringer. Ledere og fagspesialister må i større grad fungere som endringsagenter og pådrivere. Vi må utvikle fleksible team og organisasjoner som kan tilpasse seg endringer. Ledere trenger et bredt reportoar av verktøy og kunnskap for å lede små skrittvise forbedringer og omfattende omstillinger.
Kurset gir en innføring i sentrale perspektiver på endringsledelse og organisasjonsutvikling, og vil i tillegg trekke på nyere perspektiver fra innovasjonsledelse og motivasjonsteori som er spesielt relevante for å lede endring.
- Dette kurset kan inngå i graden Bachelor of Management.
Emneoversikt
- Å lede endring: Hvordan skape forståelse for og retning for endringsarbeid. Enten man leder endring fra toppen av organisasjonen, eller skal lykkes med oppslutning om framvoksende initiativ, er det viktig å skape felles forståelse av bakgrunn, formål og ønskede resultater av endringen.
- En medvirkende læringsprosess: Involvering er en viktig grunnpillar i effektiv endring, både for å styrke motivasjon og eierskap til endringen, men ikke minst mobilisere organisasjonens kollektive kompetanse i problemløsning og implementering.
- Brukerorientering og eksperimentering: Vi trekker på nyere perspektiver som design tenkning og prososial motivasjon, hvor nærkontakt med kunder og sluttbrukere gir retning for endringsarbeidet, skaper felles forståelse for endring, og bidrar med motivasjon og energi i endringsarbeidet
- Forankring og institusjonalisering av endring: Hvordan unngå at endringsinitiativ blir kortvarige blaff. Hvordan forankre endringen i ny praksis, kultur og strukturer i organisasjonen.
- Endring mot bærekraftsmål: Vi ser spesielt på eksempler og litteratur hvordan organisasjoner kan integrere bærekraft, hvor dette kan utfordre og kreve tilpasninger i organisasjonens strategi, organisering og kultur.
- Planlegging og/eller evaluering av endringsprosesser i egen organisasjon: Kurset er en mulighet for deltakere til å se nærmere på endringer de står oppe i. Vi oppfordrer deltakere til å bruke prosjektoppgaven for å enten planlegge, gjennomføre, eller evaluere endringer i egen organisasjon.
Hvem passer kurset for?
Kurset passer for deg som ønsker å bidra til endringer i organisasjonen og vil lære prosessene for å gjennomføre dette, inklusive suksessfaktorer og fallgruver.
Praktisk informasjon
-
Dette kurset er på 7,5 studiepoeng. Kurset gjennomføres over ett semester med to heldagssamlinger og tre webinarer. Hver samling er på to dager.
- Dette kurset kan inngå i graden Bachelor of Management.
-
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset.
-
Kursevaluering skjer gjennom en prosjektoppgave som utleveres første kursdag, og som studentene jobber med gjennom hele kurset. Oppgaven kan løses individuelt eller i grupper på inntil tre studenter.
-
Undervisningsspråket er på norsk.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Se priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt.
FORELESER
Jon Erland Lervik er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon. Han har en doktorgrad i international Business fra BI, og er sivilingeniør i industriell økonomi fra NTNU. Han forsker på og underviser i endringsledelse, innovasjon, og internasjonalisering. Han har 15 års erfaring med praksisnære forskningsprosjekter på endringsprosesser i både multinasjonale selskaper og små og mellomstore bedrifter.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring vår 2023
Webinar: 7. februar klokken 15-16
Samling: 13.-14. februar klokken 09-16
Webinar: 28. februar klokken 15-18
Samling: 20.- 21. mars klokken 09-16
Webinar: 13. april klokken 15-18
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 18 700 kr
- Oslo