Forhandling og forhandlingsteknikk
Bli en dyktig forhandler ved å forstå de viktigste elementene og prosessene i en forhandlingssituasjon.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 19 900 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor Forhandling og forhandlingsteknikk?
Forhandlinger skjer i veldig mange sammenhenger. Vi forhandler på jobb med våre arbeidsgivere, arbeidstakere, kolleger, kunder eller leverandører. I det private er vi i forhandlingssituasjoner med venner, barn, ektefeller og familiemedlemmer.
Vi forhandler hver dag, men hvor bevisste er vi på hva som skjer i slike situasjoner? Hvordan kan vi utvikle oss til å bli bedre forhandlere?
I kurset bruker vi teori og forskning som vil hjelpe deg å forstå og analysere de kritiske elementene og prosessene i en forhandlingssituasjon. Ved å bruke rollespill og cases vil du få mulighet til å utvikle dine ferdigheter gjennom praktisk trening.
Etter endt kurs vil du blant annet kunne analysere en forhandlingssituasjon, lage en god forhandlingsplan og gjennomføre en forhandling. Du vil føle deg trygg på å takle forskjellige typer forhandlingssituasjoner og ha et bevisst forhold til etiske og moralske spørsmål relatert til forhandling.
- Dette kurset kan inngå i graden Bachelor of Management.
Emneoversikt
- Hva er forhandling og hvorfor er det viktig for arbeidslivet?
- Forhandling og konfliktløsningsmuligheter
- Forhandlingsstrategi og taktikker
- Forhandling og megling i arbeidsliv (medarbeidere, kunder og leverandører)
- Sosialpsykologisk forskning om forhandlinger
- Forhandling i gruppe
Hvem passer kurset for?
Dette kurset passer for alle som forhandler i sitt profesjonelle liv og ønsker å bli en bedre forhandler.
Praktisk informasjon
-
Dette spesialkurset er på 7,5 studiepoeng og gjennomføres over ett semester. Undervisningen er samlingsbasert og foregår på campus. Kurset er praktisk orientert, og derfor vil man jobbe mye med forhandlinger i grupper både på samlingene og hjemme.
Forelesningene vil foregå på engelsk, men forhandlingene kan gjøres på norsk om ønskelig.
- Dette kurset kan inngå i graden Bachelor of Management.
-
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Kurset avsluttes med en prosjektoppgave som kan skrives individuelt eller i grupper på inntil 3 personer.
-
Undervisningen vil foregå på engelsk. Casearbeid/gruppearbeid vil foregå på både norsk og engelsk. Pensumlitteratur vil være på engelsk.
-
Obligatorisk litteratur:
Bok: Digital forretningsforståelse: fra store data til små biter - Tarjei Alvær Heggernes, 2023
Bok: Digitaliseringsledelse - Jon Iden, Kjersti Berg Danilova, Karen Sæbbø Osmundsen, Jon Iden, 2022
Et utvalg av artikler og videoer som benyttes i undervisningen vil bli gjort tilgjengelige for nedlasting fra læringsplattformen Itslearning etter studiestart.
Anbefalt litteratur:
Artikkel: Ask, measure, learn: using social media analytics to understand and influence customer behavior - Lutz Finger, Soumitra Dutta, Mary Treseler, Ann Spencer, Randy Comer, Rebecca Demarest, 2014
Mer informasjon om litteratur vil bli gitt på studenportalen til studenter som er tatt opp på kurset. Det vil også bli gitt informasjon ved kursstart om bruk av den forskjellige litteraturen og andre kilder. -
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Les mer om finansiering her.
Foreleser
Yanique Fletcher er foreleser ved Institutt for kommunikasjon og kultur, og har ansvar for kurs som fokuserer på mellommenneskelig kommunikasjon – forhandlinger og presentasjoner, overtalelse og dialog, avansert overtalelse, og pitching. Hun underviser også i kurs som omhandler trivsel i business.
Yanique Fletcher har en innovativ og studentfokusert tilnærming i sin undervisning. Hennes forelesninger er interaktive og opplevelsesrike – studenter tar en aktiv del i deres læringsprosess. Undervisning er en lidenskap for Yanique.
"Når jeg underviser, er ikke mitt mål å kun formidle kunnskap, men også en forståelse. Jeg ønsker å inspirere, gi selvtillit, og åpne opp for nye muligheter ved å introdusere nye perspektiver. Jeg streber etter å bli en foreleser som jeg vil at skal undervise meg."
Timeplan
Oslo: Gjennomføring vår 2024
1. Samling: 08.02 - 09.02
2. Samling: 07.03 - 08.03
3. Samling: 18.04 - 19.04
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 19 900 kr
- Oslo