-
Profilintervju

The time of my life!

Paal Sprakehaug gitt rett fra videregående til jobb i Nordea. 35 år senere er han fortsatt hos samme arbeidsgiver, har en jobb han elsker og mener livslang læring er nøkkelen til en meningsfull karriere.

På Majorstua i Oslo, vis-a-vis ærverdige Colosseum kino, ligger hovedkontoret til Nordea. Lokalene representerer nå- og fremtid, men historien går helt tilbake til 1820. Tohundre år med bankvirksomhet i Norden. Paal Sprakehaug har vært med på de siste 35 av disse 200 årene. Det har vært en jobbreise gjennom fusjoner, digitalisering og finanskriser.

Bachelor of Management er en fleksibel lederutdanning på deltid - utviklet for deg som har noen års arbeidserfaring. Executive Master of Management er en erfaringsbasert mastergrad hvor nytten av å se praksis og forskning i sammenheng gir stor gevinst både i form av læring, videreutvikling og nye muligheter.

Oppdag nye muligheter med videreutdanning

Det neste tiåret vil sette store krav til deg som skal lede, og omgivelsene vil kreve mer av din kompetanse. BI Executive er videreutdanningen som hjelper deg videre, dit du vil.

 

I dag er Paal markedsdirektør der han får jobbe med dyktige mennesker og spennende prosjekter hver eneste dag. For å komme dit har han studert mens han har jobbet.

— Alle disse årene i Nordea har vært the time of my life! De mulighetene jeg har fått har vært fantastiske. Jeg kom hit rett fra videregående uten annen utdannelse, men har fått studere parallelt med jobb hele tiden. Ja, gjennom hele livet egentlig.

Videreutdanning har vært viktig for å kunne få og ta på seg nye ansvarsområder. Og for å få jobbe med det fagområdet han brenner for.

— Det som har vært fantastisk er å få lov til å kombinere jobb med studier. Hele veien har jeg vært veldig opptatt av markedsføring, og har fått mulighet til å bygge kompetansen videre med studier på BI. Det har vært smart i en bank i endring. Det er jo ikke alltid så lett å få jobbe fulltid med markedsføring.

Livslang læring er mer enn bare ord

— Hele denne reisen hadde vært umulig uten videreutdanning på bachelornivå fra BI. Men, det stopper jo ikke der. For når du får en så sentral rolle som jeg fikk da jeg ble markedssjef så skjønte jeg umiddelbart at jeg trengte mer digital kompetanse. Så da fortsette jeg med et Master of Management program i digital kommunikasjon på BI Executive. Det ga meg læring som i kombinasjon med jobben min var helt unik.

Paals historie er ikke bare interessant fordi han har valgt å ha et aktivt forhold til egen utvikling og kompetanse gjennom hele karrieren. Den er også like interessant fordi han har gjort noe stadig færre gjør i disse dager – han har valgt å bygge karriere der han er.

— Gresset er ikke alltid grønnere på andre siden. 35 år er kanskje lenge hos en arbeidsgiver, men jeg har byttet stillinger omtrent hvert tredje år og fått lov til å lære og utvikle meg selv hele veien.

— Også har jeg det alltid gøy! Det er det viktigste. Ellers kan man finne på noe annet!

Karriereråd til andre som vil frem

Paal har gjennom karrieren i sine lederroller også ansatt og hjulpet mange på sine karriereveier, og har en oppfordring til deg som vurderer videreutdanning. Og lurer på om det kan gjennomføres. Om du har tid. Om det lønner seg.

—  Livslang læring er faktisk kjempeviktig. Kompetanse og utdannelse er ferskvare, rett og slett. Og du merker at du hele tiden må oppgradere deg. Det å få lov til å teste ut ledelsesteorier, teste ut markedsstrategier, diskutere med oppegående mennesker, skrive oppgaver og dykke ned i emner - samtidig som man kan kombinere det meg praksis på jobb - har for meg vært en fantastisk reise. Det er det som gjør at jeg trives i jobben, at jeg kan vokse i jobben, og kan ansette gode medarbeidere.

 

PAAL SPRAKEHAUG

Paal Sprakehaug

Er du interessert i en grad?

 • Bachelor of Management

  Bachelor of Management er en fleksibel lederutdanning på deltid - utviklet for deg som har noen års arbeidserfaring. Du bygger opp graden selv basert på hvilke områder du interesserer deg for. Tidligere utdanning kan inngå som en del av graden.
  Les mer

 • Bachelorgrad på nett

  Gjennom 20 år med nettstudier har BI opparbeidet kompetanse og erfaring på hva som skal til for å skape førsteklasses nettundervisning. Du kan velge mellom årsenheter, hele studier eller frittstående kurs som inngår i studiene.

  Les mer

 • Executive Master of Management

  Executive Master of Management består av enkeltstående programmer, som du selv setter sammen etter hva som passer dine behov og interesser. Du tar programmene enkeltvis, og får kursbevis på hvert enkelt program.
  Les mer

 • Internasjonale mastergrader

  Vår Executive MBA er rangert blant verdens beste lederutdanninger, og gjør deg kvalifisert for lederposisjoner nasjonalt og internasjonalt.
  Les mer

 • Executive Master of Management in Energy

  Executive Master of Management in Energy forbereder deg for de mest ettertraktede lederstillingene i dagens og fremtidens energisektor. Les mer