Finansiell analyse og verdsettelse
Alle aksjeselskaper utarbeider årsregnskap og i børsnoterte selskaper utarbeides det omfattende årsrapporter med utfyllende informasjon. Kurset finansiell analyse og verdsettelse gir deg evnen til å analyse og verdsette disse.
Hvorfor finansiell analyse og verdsettelse?
Kurset finansiell analyse og verdsettelse gir deg forståelse for den finansielle informasjonen som et selskap avgir i en årsrapport, slik at du kan på best mulig måte ta stilling til periodens verdiskapning og den finansielle stillingen ved regnskapsårets slutt (kontrollformålet), og sannsynlige fremtidige kontantstrømmer (verdsettelses- og kredittvurderingsformålet). Kurset gir deg også muligheten til å opparbeide deg kunnskap om hva som driver selskapets utvikling, samt få en bedre forståelse for regnskap i et brukerperspektiv.
Emneoversikt
- Årsrapporten - innhold og relevans
- Regnskapsstandarder
- Sentrale regnskapsspørsmål knyttet til analyse av regnskaper
- Analyse av regnskaps- og resultatkvalitet
- Analyse av historisk økonomisk utvikling
- Utarbeidelse av prognoser for økonomisk utvikling
- Verdsettelse
Praktisk informasjon
-
Dette høyskolekurset er på 7,5 studiepoeng. Kurset inngår i vår valgkursportefølje. Ta kontakt for mer informasjon om hvilke grader dette kan inngå i.
Nettstudier: Kurset gjennomføres som en kombinasjon av webinarer, temabaserte videoer og andre relevante læringsaktiviteter. Vi anbefaler å forberede deg til webinarer for best mulig faglig utbytte (min 60-90 minutter). Total arbeidsmengde for et kurs à 7,5 studiepoeng er ca 200 timer.
De fleste kurs gjennomfører webinarer ukentlig eller annenhver uke, med 1 - 2 timer per webinar. Webinarer gjennomføres normalt i tidsrommet kl. 17.00 - 21.00 på ukedagene mandag til torsdag.
Vær oppmerksom på at tidspunkter og hyppighet kan variere fra kurs til kurs.
-
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset.
-
Anbefalte forkunnskaper er et introduksjonskurs i finans, f.eks. BØK 1121 eller BØK 3423 eller tilsvarende.
-
Kurset avsluttes med en fagoppgave som skrives individuelt eller i gruppe. Oppgaven skal være på maksimalt 18-20 sider, hvor et nærmere angitt selskap skal analyseres og verdsettes.
-
Undervisningsspråket er på norsk/engelsk. Engelskspråkelige gjesteforelesere kan forekomme.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester og gjelder for det aktuelle semesteret.
Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
-
- Ignacio Garcia de Olalla Lopez, førsteamanuensis ved institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi.