-
Kurs bachelornivå

Finans­regnskap og regnskaps­analyse

Vil du mestre næringslivets språk? Kurset gir deg innsikt i hvorfor virksomheter publiserer regnskaper, hvordan de utarbeides og brukes. Å forstå regnskapsrapporter er nøkkelen til å bruke økonomiske data for styring, kontroll og beslutningstaking.

Dette lærer du:

  • Prinsipper og metoder for registrering av økonomiske hendelser som grunnlag for utarbeidelse av årsregnskap for virksomheter.
  • Hvordan virksomheters verdiskaping blir målt og rapportert i tråd med regnskapsregulering og god regnskapsskikk (GRS), og hva som skiller dem fra internasjonale standarder (IFRS) som gjelder for børsnoterte selskaper i Norge og EU.
  • Utarbeidelse av og sammenheng mellom de tre hovedrapportene i et regnskap – balanse, resultatregnskap og kontantstrømoppstilling.
  • Beregne og analysere nøkkeltall for å vurdere virksomheters lønnsomhet, likviditet og soliditet.
  • Innsikt i ikke-finansiell informasjon og rapportering, som bærekraftsrapportering.

Dette kurset er for deg som vil forstå regnskapsregulering og lære å utarbeide årsregnskap profesjonelt og korrekt. Det passer for deg som planlegger en karriere innen økonomi og finans, eller som trenger innsikt i regnskapsdata for bedre beslutninger.

Hvem kan ta kurset?

Opptakskrav: For å ta et bachelorkurs må du som hovedregel ha generell studiekompetanse. Har du ikke det, kan du likevel søke på bakgrunn av realkompetanse dersom du er 25 år eller eldre i opptaksåret. 

Forkunnskap: Dette kurset bygger på andre kurs, og det er derfor krav om at du har én av de følgende kurs-sammensetningene fra før:

  • BØK 3430 Innføring i bedriftsøkonomi og finans
  • EXC 3430 Fundamentals of Accounting and Finance
  • BØK 3422 Bedriftsøkonomisk analyse
  • BØK 3434 Bedriftsøkonomi og finans
  • BØK 1113 Økonomistyring eller tilsvarende

Ta kurset alene eller som del av en grad

Dette kurset gir verdifull kunnskap i seg selv, men det gir også formell kompetanse.

Gjennomført kurs gir 7,5 studiepoeng som kan inngå i en bachelorgrad. Kurset kan brukes som frie studiepoeng i en Bachelor of Management, en fleksibel grad hvor du har muligheten til å skreddersy innholdet i graden. Kurset er også obligatorisk for Bachelor i økonomi og administrasjon.

Praktisk informasjon og gjennomføring

Undervisningen består av webinarer, totalt 8-12 i løpet av et semester. I vårsemesteret er første webinar i uke 3, på høsten starter de i uke 34.

Webinarene:

  • Varer 1-2 timer.
  • Settes normalt opp en gang i uka eller annenhver uke.
  • Gjennomføres alltid mellom 17 og 21 mandag til torsdag.

I tillegg til webinarene består nettkursene av ulike læringsaktiviteter, som f.eks. digitale selvtester, temavideoer, innsendingsoppgaver, diskusjonsgrupper, og lignende. Du får tilgang til alle læringsaktivitetene gjennom en digital læringsplattform. Der finner du også studieguiden - en håndbok med hjelp og råd om gjennomføringen.

Eksamen: En individuell hjemmeeksamen på 90 minutter som teller 30% av totalkarakteren og en individuell 4-timers skoleeksamen som teller 70%. 

Pensum: Blir tilgjengelig i studentportalen etter at du er tatt opp på kurset. Du kan også finne pensumlisten her

Kursinnhold

  • Finansregnskapet og regnskapsregulering; Regnskapsloven, balanseligningen og økonomiske transaksjoner
  • Bokføring; Begrep og prinsipp, inntekter og kostnader samt avslutning og oppstilling av regnskap
  • Måleregler: Fastsettelse av verdi på eiendeler, gjeld, EK og valuta
  • Regnskapsanalyse: Kontantstrøm og nøkkeltall

 

Tidsbruk

Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av. Et kurs på 7,5 studiepoeng tilsvarer derfor en arbeidsmengde på minimum 200 timer.

Hvor mye tid de forskjellige deltakerne bruker på kursene er veldig individuelt. Undervisningen skjer til faste tider, men er lagt til ettermiddager og spredt utover slik at det skal kunne kombineres med livet ellers. Tiden du skal bruke til å lese pensum og gjøre andre læringsaktiviteter, kan du i stor grad bestemme over selv ut ifra hva som passer for deg og din hverdag.

Kursansvarlig

Finansiering og fakturering

Studiet er godkjent for støtte fra Statens lånekasse. Studieavgiften faktureres normalt rett etter studiestart.

 

Vil du vite mer?

Vi arrangerer jevnlig informasjonswebinarer du kan delta på. Der vil du treffe en veileder og få svar på det du måtte lure på.

Se lignende kurs

Ikke helt kurset for deg? Vi har flere nettkurs innen samme fagområde.

 

Se lignende kurs