Bachelorstudier

Økonomi og administrasjon

Liker du å holde mulighetene dine åpne og passe inn nesten hvor som helst uavhengig av bransje? Er du analytisk og synes det er spennende å forstå hva tall og data betyr for bedrifter og samfunn? Da bør du vurdere økonomi og administrasjon.

Hva lærer du?

Studiet er allsidig, fleksibelt og gir deg mange spennende muligheter underveis og etter endt utdanning. Du kan eksempelvis velge å fordype deg i fag du interesserer deg for, få praktisk arbeidserfaring eller få internasjonal innsikt og erfaring med et studieår i utlandet. Ønsker du å gå videre på master, så er mulighetene nærmest uendelige.

Uavhengig av bransje eller stilling, så vil du trenge kunnskap om økonomi. Ved å forstå økonomi, kan vi bedre forstå oss selv, hverandre og verden. Derfor mener vi at økonomi er noe av det mest nyttige du kan lære deg, i en verden som stadig er i endring.

Arbeidsgivere trenger kandidater med et bredt spekter av kunnskap, ferdigheter og ressurser. Ta en fleksibel utdanning, som gjør at du kan stige i gradene i bedrifter og organisasjoner.

Bredden består blant annet av disse fagene:

 • Forretningsforståelse. Lær hvordan bedrifter skaper verdier, og hvordan de tar avgjørelser.
 • Kritisk tenkning. En viktig del av dette studiet er å lære å vurdere informasjon på en systematisk og rasjonell måte.
 • Analytiske ferdigheter. Du vil lære hvordan man effektivt analyserer store mengder tall, og hvordan bedrifter bruker analyser til å ta beslutninger.

Nettbasert gjennomføring

Studiet kan gjennomføres på både heltid og deltid via nettstudier. 

Deltid: Studiet inneholder tre trinn, som hvert gir 60 studiepoeng og gjennomføres over to år (fire semestre) i stedet for ett år (to semestre). Du kan ta hvert trinn separat uten å binde deg til hele studiet. 

Studieplan

Studieåret på BI er delt i to semestre, et høstsemester og et vårsemester. Her kan du se hvilke fag som inngår i studiet og hvilket semester de gjennomføres. Studieplaner oppdateres årlig i juni. Vi tar forbehold om endringer.

* Bacheloroppgaven din vil være forskjellig basert på ditt valg av fordypning.

Muligheter i studietiden

Dette studiet er fleksibelt, og du har mange muligheter i løpet av studietiden. Du har også mulighet til å ta bachelorgraden ved siden av jobb, eller studere på nett.

Gjennomføringen av studieløpet er forskjellig for heltids- og deltidsstudenter og noen av tilbudene som utveksling og internship er forbeholdt heltidsstudentene.

Som heltidsstudent ved Handelshøyskolen BI har du anledning til å søke deg til en rekke spennende steder som utvekslingsstudent og du får tilgang til å søke på internships.

Hva kan du bli?

Den faglige bredden innen økonomi og administrasjon gjør deg kvalifisert til en rekke stillinger både i det private næringslivet og i det offentlige. Studiet inkluderer praktisk arbeid og gir relevant kunnskap om dagsaktuelle problemer.

Du kan jobbe innen mange spennende områder, inkludert:

 • Finansiell rådgiving. Gi kunder og bedrifter råd om hvordan de kan forbedre sin økonomi. Du kan jobbe i en bank eller drive din egen virksomhet.
 • Prosjektledelse. Bruk kunnskapene dine til å planlegge, gjennomføre, og evaluere prosjektarbeid. Denne stillingen er relevant i de aller fleste bransjer, fra reklame til offentlig sektor.
 • Ledelse. Med erfaringen fra dette studiet har du gode muligheter til å jobbe deg mot en lederstilling, slik som daglig leder eller butikksjef.
 • Analyse. Dykk ned i tallene og finn nye innsikter for bedriften du jobber for.

Ånor Karaca Prosjektleder Atea Full fart fremover

Hva kan du studere videre?

Med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon er du i utgangspunktet kvalifisert for de fleste masterprogrammer i inn- og utland. På BI har vi flere programmer som kan være interessante, avhengig av hvilke fag du syntes er spennende:

I tillegg tilbyr vi valgkurs som lar deg kvalifisere direkte til master i kvantitativ finans eller master i forretningsjus og økonomi. Kontakt oss for mer informasjon.

Ønsker du å ta en mastergrad ved siden av jobb har vi flere spennende programmer:

Hvis du er en nåværende bachelorstudent på BI kan du gå til studentportalen for å se hvilke kurs du trenger for å kvalifisere for de forskjellige mastergradene. Logg deg inn og gå til din studieplan for å se en oversikt.

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og et minimum antall konkurransepoeng for å kvalifisere for dette studiet. 

Søk heltid

Vil du ta dette studiet på heltid på campus eller nettbasert? Dette er det vanligste valget etter å ha fullført videregående.

 

Søk nå

Søk nettstudier

Vil du studere økonomi og administrasjon ved siden av jobb, eller ta hele graden på nett? Da kan du søke dette studiet på heltid eller deltid.

Nettbasert gjennomføring

Pris

Pris heltid

 • 1. år kr 70.000,-
 • 2. år kr 70.000,-
 • 3. år kr 70.000,-

Pris deltid

 • Kr 20.700,- per semester (totalt fire semestre)
 • Pris per enkeltkurs 7,5 studiepoeng kr 12.225,-

Prisene gjelder for studieåret 2021/22 og justeres årlig etter normal prisøkning i samfunnet forøvrig. Det tilkommer også en avgift per semester for medlemskap i studentsamskipnaden på ditt studiested.

Som student på BI har du mulighet til å søke om lån og stipend fra Lånekassen.

BI er en uavhengig kunnskapstiftelse. Det betyr at et eventuelt overskudd går tilbake til skolen i form av utvikling av studiene og mer forskning.