-
Studere ved BI

Utveksling

Her kan du se hvilke muligheter du har til å studere i utlandet. Fra New York til Sveits – BI har utvekslingsavtaler med mer enn 200 skoler over hele verden.

Hva er utveksling?

Studentutveksling er et tilbud hvor studenter kan tilbringe deler av studiet, enten et semester eller et helt år, ved en skole i utlandet.

Det er en unik mulighet for motiverte og ambisiøse studenter til å få internasjonal erfaring.

Gjennom BIs utvekslingsprogram får du språkferdigheter, et verdensomspennende nettverk av venner og en opplevelse for livet.

Hvorfor dra på utveksling?

  • Få et internasjonalt perspektiv og studer i et globalt miljø hvor du opplever en annen kultur
  • Skaff deg et internasjonalt nettverk
  • Forbedre dine kommunikasjonsevner
  • Utfordre seg selv med et nytt akademisk miljø, med nye læringsmåter
  • Ta kurs som ikke tilbys på BI
  • Lær deg hvordan næringslivet fungerer i andre land
  • Utveksling er en god start på din karriere i en stadig mer globalisert verden

Hvem kan dra på utveksling?

Alle heltidsstudentene på bachelor og de fleste på master har mulighet til å reise på utveksling i løpet av studietiden. Hvor, og hvor lenge, avhenger av hvilket studie du søker. Du må også opprettholde gode karakterer for å kunne søke.

Bachelor

Ett semester
Alle bachelorstudiene ved BI tilbyr utveksling. Du får da anledning til å studere i utlandet i ett semester i løpet av dine studier på BI.

Et helt år
bachelor i International Management studerer du ett helt år i enten Australia, USA, Frankrike, Tyskland, Kina, Spania, eller England.

Master

Ett semester
De fleste masterprogrammene på BI gir deg mulighet til å studere minimum ett semester i utlandet. Studenter som drar utenlands får en profil som er svært etterspurt i privat- og offentlig næringsliv.

Double Degree Programme
En grad fra BI og en grad fra en av våre utvalgte partnere, over to år. Double degree tilbys på følgende programmer:
- Master i økonomi og ledelse
- Master i finans
- Master i strategisk markedsføringsledelse

Les mer om Double Degree.

Praktisk informasjon

Kostnad og studieavgift
Du må betale studieavgift til BI og studentforeningen mens du er på utveksling. Små tilleggskostnader kan også forekomme. Kostnader for reise, forsikring og levekostnader må dekkes av studenten. Enkelte institusjoner krever også at du kjøper deres helseforsikring.

Lånekassen
Du kan søke om lån og stipend fra Lånekassen når du har mottatt bekreftelse på at du skal utveksle fra BI. Du kan også motta et reisestipend eller lån som dekker tur/retur billett til og fra din destinasjon. Lånekassen tilbyr også et språkstipend.

Stipend
Du kan motta stipend fra Erasmus for studier i Europa, eller Nordplus for studier i nordiske land. Disse stipendene gis til studenter gjennom BI, og krever ingen søknad.

Bomuligheter
Partnerinstitusjoner som tar i mot utvekslingsstudenter vil hjelpe studentene med å finne bosted. For å finne mer informasjon kan du se på nettsiden til din utdanningsinstitusjon, eller rapporter fra BI-studenter som tidligere har utvekslet.

Søknadsprosess
Hvis du allerede er student på BI, eller bare lurer på hvordan søknadsprosessen fungerer, så kan du lese mer på vår studentportal (engelske sider).

Spørsmål?

Ta kontakt med oss ved å trykke på "Kontakt oss"-knappen.

Hva vil du studere?

Du kan begynne med å søke på noe du er interessert i, eller trykk Vis meg alle for å se alle våre studier. Søk på "utveksling" for å se alle studiene våre som har utveksling.

Partnerskoler

Nedenfor kan du se en liste over alle skoler som BI har et utvekslingsavtaler med. Dette er ikke en liste over alle stedene du kan dra på utveksling, men det kan gi deg en oversikt over de forskjellige landene og typene skoler BI-studenter er på utveksling ved.

Se hele listen over våre partnerskoler her. 

Utveksling Master of Science