-
Bachelorstudier

International Management

Vil du studere og jobbe internasjonalt? Dette studiet gir deg muligheter for en internasjonal karriere gjennom en solid grunnutdannelse fra BI, som også inkluderer et år med studier på anerkjente universiteter i utlandet.

Hva lærer du?

For å jobbe i en internasjonal bedrift trenger du kunnskap om kulturforskjeller, språk og markeder. Det samme gjelder om du vil jobbe i en norsk norsk bedrift med internasjonale kunder og leverandører. På dette studiet får du muligheten til å tilbringe et helt år i utlandet, noe som vil gi deg verdifulle erfaringer for deg ønsker et internasjonalt arbeidsliv.

Verden blir stadig mer globalisert, og med dette studiet blir du godt forberedt på å møte det internasjonale næringslivet. I tillegg vil du bli kjent med de økonomiske og politiske forholdene som påvirker internasjonale bedrifter. Flere av fagene vil bli undervist på engelsk, slik at du kan styrke deg språklig og blir enda bedre rustet for en internasjonal fremtid.

Dette er noen av temaene du vil lære om: 

 • Markedsføring på internasjonale markeder. Forstå hvordan bedrifter lykkes i den internasjonale konkurransen.
 • Kulturforståelse. Kunnskaper om andre kulturer er en forutsetning for å jobbe med internasjonale kunder og samarbeidspartnere.
 • Kommunikasjon og forhandlinger. Du vil lære engelsk forretningskommunikasjon, både skriftlig og muntlig, og ferdigheter innen internasjonale salg og forhandlinger.
 • Økonomi og ledelse. Kunnskaper om økonomi, finans og bedriftsledelse er også viktig for å lykkes i den internasjonale konkurransen.
 • Globalt perspektiv. Et år i utlandet vil gi deg kunnskaper og erfaringer som er gull verdt på det internasjonale arbeidsmarkedet.

Kurseksempler

Woman handshaking under an interview

Business Communication - Culture and Ethics

Get insight into the ethics of business and learn about the characteristics of the national business cultures of Norway and Norway’s most importent trading partners.   

En business mann som bruker et nettbrett og en mobil

International marketing

Forstå hvordan globaliseringen påvirker alle bedrifter, og hvordan du kan utvikle teoretisk innsikt og forståelse for alternative markedsstrategier.   

Puslespill jordkolde og en kalkulator på papirer med grafer på

Global economy

Lær om de viktigste organisasjonene som regulerer internasjonal økonomi med hovedvekt på WTO og EU.  

En business mann som bruker et nettbrett hvor forskjllige apllikasjoner flyr ut av nettbrettet

Forbrukeratferd

Forstå hva som styrer og påvirker forbrukerens atferd, hvilke beslutningsprosesser som som ligger bak et kjøp, hvilke forhold som styrer behovet for varer og tjenester og hvordan en markedsfører kan dra nytte av dette.   
 

Hva kan du bli?

En grad i International Management kan gi deg mange karrieremuligheter innen markedsføring, eksport eller bedriftsutvikling- både internasjonalt og nasjonalt. Studiet egner seg også for deg som ønsker å starte sin egen bedrift. Etter endt utdanning vil du blant annet kunne jobbe med: 

 • Markedsføring. Utvikle markedskampanjer som møter den lokale etterspørselen, både i Norge og internasjonalt.
 • Eksport. Finne kjøpere i utlandet for norske varer og tjenester. Dette er spesielt relevant for vår økonomi - visste du at 40% av alt som produseres i Norge eksporteres?
 • Markedsanalyse. For å kunne gjøre effektiv markedsføring må man vite hvem kunden er. Med dagens teknologi vet vi mer om kundene våre enn noensinne. De som kan håndtere denne informasjonen har et stort konkurransefortrinn.
 • Bedriftsutvikling. Bedrifter må stadig fornye seg. Med din innsikt i hvordan bedrifter fungerer, både hjemme og internasjonalt, kan du hjelpe selskaper utvikle seg videre. Kanskje du kan være med på å finne «den neste oljen?»

Cornelia Chaidee Customer Success Manager 24SevenOffice Verdien av god kundedialog
Nanna Kvannes Digital markedsføringsassistent Jaguar Land Rover Norge Viser hestekrefter i sosiale medier

Muligheter i studietiden

Med dette studiet får du muligheten til å pakke kofferten og tilbringe ett av studieårene dine i utlandet. Du kan velge mellom 8 ulike destinasjoner! 

Dette er en unik måte å forberede seg på å bo og jobbe i et internasjonalt miljø, med folk fra mange forskjellige land. Du vil lære å forstå forskjellige perspektiver, både i næringslivet og privat. Våre partnerskoler i USA, Asia og Australia er alle høyt anerkjente og rangerte universiteter. 

Hvis du velger å reise til Frankrike, kan du oppnå to bachelorgrader - en fra BI, og en fra Grenoble School of Management. Les mer om alle fordelene med to bachelorgrader 

 

BIM-alternativet for å dra til Xi'an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) i Kina for 2022-2023 er dessverre blitt kansellert på grunn av usikkerhet rundt fysisk deltagelse. Hvis en student har et særdeles sterkt akademisk behov/interesse for å studere i Kina og kan forplikte seg til å studere hele det akademiske 2022-23-året digitalt, så kan vi fortsatt vurdere denne muligheten fra sak til sak.

VALGKURS

Vi tilbyr en rekke valgkurs, slik at du kan tilpasse studiet ditt etter egne ønsker og interesser. På den måten kan du bygge opp kompetanse og få en fagkombinasjon som gjør deg attraktiv og unik.

Hva kan du studere videre?

Master of Science på BI. Mange velger å fortsette videre på BIs anerkjente masterstudier. Tar du bachelor i International management kan følgende masterstudier være aktuelle for deg:  

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Vi tar gjerne en prat med deg om hvordan du kan oppfylle opptakskravene.  

Du kan også søke deg til andre anerkjente universiteter og høyskoler både i Norge og i utlandet.

Studieplan

Studieåret på BI er delt i to semestre, et høstsemester og et vårsemester. Her kan du se hvilke fag som inngår i studiet og hvilket semester de gjennomføres. Studieplaner oppdateres årlig i juni. Vi tar forbehold om endringer.

1. År

 • 60 studiepoeng (stp)

2. År

 • 60 studiepoeng (stp)

3. År

 • 60 studiepoeng (stp)

Høst

 • Specialisation course abroad

  30 stp

Vår

 • Specialisation course abroad

  15 stp

 • Bachelor Thesis in International Management

  15 stp

Hele det tredje studieåret foregår ved en skole i utlandet.

Praktisk informasjon