-
Bachelorstudier

International Management

Vil du studere og jobbe internasjonalt? Dette studiet gir deg muligheter for en internasjonal karriere gjennom et toårig studium ved BI i Norge og deretter et års spesialisering ved noen av verdens mest anerkjente og prestisjetunge universiteter.

Vi har fått mange søkere til dette programmet for studiestart høsten 2024. Det er derfor nå fullt ved Campus Trondheim og Bergen (1.år).


Bachelor i International Management tilbys ikke ved campus Stavanger i 2024.

Hva lærer du?

Bachelor i International Management bygger på fagområdene markedsføring, ledelse og økonomi i et internasjonalt perspektiv. Verden blir stadig mer globalisert, og med dette studiet er du godt forberedt på å møte det internasjonale næringslivet. Du blir kjent med de økonomiske og politiske forholdene som påvirker internasjonale bedrifter.

For å jobbe i et internasjonalt næringsliv trenger du i tillegg kunnskap om kulturforskjeller, språk og ulike markeder. Flere av fagene undervises på engelsk slik at du kan styrke deg språklig og bli enda bedre rustet for en internasjonal karriere. I tillegg tilbringer du det tredje året  hos en av våre prestisjefylte samarbeidsskoler i Australia, USA, Frankrike, Spania, Tyskland, Italia, England eller Kina. Alle er unike skoler med hvert sitt preg og du kommer garanter til å finne noe som passer deg. Hev nivået på utdanningen din og få et uforglemmelig eventyr samtidig. 

Bachelor i International Management fra BI er det eneste studiet i Norge som tilbyr en slik kombinasjon. 

Dette er noen av temaene du vil lære om:

 • Markedsføring på internasjonale markeder. Forstå hvordan bedrifter lykkes i den internasjonale konkurransen.
 • Ledelse. Du vil lære å motivere og engasjere dine medarbeidere - også på tvers av landegrenser.
 • Økonomistyring. Bedrifter trenger kunnskaper om økonomi og finans for å lykkes.
 • Kulturforståelse. Kunnskaper om andre kulturer er en forutsetning for å jobbe med internasjonale kunder og samarbeidspartnere.
 • Kommunikasjon og forhandlinger. Du vil lære engelsk forretningskommunikasjon, både skriftlig og muntlig, og ferdigheter innen internasjonale salg og forhandlinger.
 • Globalt perspektiv. Et år i utlandet vil gi deg kunnskaper og erfaringer som er gull verdt på det internasjonale arbeidsmarkedet.

Kurseksempler

Woman handshaking under an interview
Woman handshaking under an interview

Get an insight into how forward-thinking, sustainable businesses approach ethical decision making and learn how to communicate more effectively in the multi-cultural business world in which you will operate.

En business mann som bruker et nettbrett og en mobil
En business mann som bruker et nettbrett og en mobil

Forstå hvordan globaliseringen påvirker alle bedrifter, og hvordan du kan utvikle teoretisk innsikt og forståelse for alternative markedsstrategier.   

Puslespill jordkolde og en kalkulator på papirer med grafer på
Puslespill jordkolde og en kalkulator på papirer med grafer på

Lær om de viktigste organisasjonene som regulerer internasjonal økonomi med hovedvekt på WTO og EU.  

En gruppe mennesker som jobber sammen
En gruppe mennesker som jobber sammen

Develop skills needed to manage and lead across cultures and borders in an international business setting.

Hvorfor velge dette studiet?

Engasjerende forelesninger og kvalitetsundervisning er noe vi streber etter å tilby. Vi er opptatte av at du skal bygge en solid kompetanse som gjør deg relevant for fremtidens arbeid. I videoen nedenfor beskriver en student, en faglig fra BI og en fra næringslivet sitt perspektiv på hvorfor du bør velge en bachelor i International Management ved BI.

Hvorfor velge bachelor i International Management?

Tredje studieår i utlandet

På dette studiet får du muligheten til å pakke kofferten og tilbringe tredje studieåret i utlandet. Du kan velge mellom åtte ulike destinasjoner med forskjellige spesialiseringer og fagkombinasjoner! 

Dette er en unik måte å forberede seg på å bo og jobbe i et internasjonalt miljø, med folk fra mange forskjellige land. Du vil lære å forstå ulike perspektiver, både i næringslivet og privat. Våre partnerskoler i USA, Asia og Australia er alle blant verdens mest anerkjente universiteter. 

Dette er partnerskolene våre og noen av fagområdene du kan fordype deg i:  

 • ESADE Business School (Barcelona, Spania)
  Business Entrepreneurship, marketing strategy, strategic management.
 • Kingston Business School (London, England)
  International entrepreneurship, international business operations, international business practice.
 • Xi'an Jiaotong-Liverpool University International Business School (Suzhou, Kina) 
  Business in Asia, international trade, strategic management and business policy.
 • Mannheim Business School (Mannheim, Tyskland) 
  Digital marketing, strategic and international management, entrepreneurship and innovation.
 • Pace University, Lubin School of Business (New York, USA) 
  Business strategy, international human resources, new product development.
 • LUISS Guido Carli University (Roma, Italia) 
  Digital entrepreneurship, business and marketing analytics, management of technology.
 • University of Technology Sydney (UTS) Business School (Sydney, Australia) 
  Digital marketing and social media, marketing communications, marketing planning and strategy.
 • Grenoble Ecole de Management (Grenoble, Frankrike) 
  Global strategy, Innovation management, marketing and advertising.

Hvis du velger å reise til Frankrike, kan du oppnå to bachelorgrader - en fra BI, og en fra Grenoble School of Management. Les mer om alle fordelene med to bachelorgrader.

Valgkurs

Vi tilbyr en rekke valgkurs, slik at du kan tilpasse studiet ditt etter egne ønsker og interesser. På den måten kan du bygge opp kompetanse og få en fagkombinasjon som gjør deg attraktiv og unik.

Hva kan du bli?

Bachelor of International Management gir deg mange valgmuligheter på jobbmarkedet både internasjonalt og nasjonalt. Studiet egner seg også for deg som ønsker å starte sin egen bedrift. Etter endt utdanning vil du blant annet kunne jobbe med:  

 • Markedsføring og salg. Utvikle markedsstrategier og aktiviteter som møter den lokale etterspørselen, både i Norge og internasjonalt.
 • Eksport, distribusjon og forhandlinger. Finne kjøpere i utlandet for norske varer og tjenester. Dette er spesielt relevant for vår økonomi - visste du at 40% av alt som produseres i Norge eksporteres?
 • Markedsanalyse. For å kunne gjøre effektiv markedsføring må man vite hvem kunden er. Med dagens teknologi vet vi mer om kundene våre enn noensinne. De som kan håndtere denne informasjonen har et stort konkurransefortrinn.
 • Bedriftsutvikling og rådgivning. Bedrifter må stadig fornye seg. Med din innsikt i hvordan bedrifter fungerer, både hjemme og internasjonalt, kan du hjelpe selskaper utvikle seg videre.
Jon Christian Harestad Content Manager Nordic Unmanned Content Manager hos Nordic Unmanned
Helene Kristiansen Heen Marketplace Sales Manager Levi Strauss & Co Marketplace Sales Manager hos Levi Strauss & Co
Cornelia Chaidee Customer Success Manager 24SevenOffice Verdien av god kundedialog
Nanna Kvannes Digital markedsføringsassistent Jaguar Land Rover Norge Viser hestekrefter i sosiale medier

Hva kan du studere videre?

Master of Science på BI. Mange velger å fortsette videre på BIs anerkjente masterstudier. Tar du bachelor i International Management kvalifiserer du faglig sett direkte til følgende studier:  

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Vi tar gjerne en prat med deg om hvordan du kan oppfylle opptakskravene. BI tar forbehold om at endringer kan skje, og at opptakskrav til MSc-programmer kan endres fra år til år.

Du kan også søke deg til andre anerkjente universiteter og høyskoler både i Norge og i utlandet.

Blå bakgrunn med stjerner

Hvilken bachelorgrad passer deg best?

Studieomaten er en test som gir deg et bedre utgangspunkt for å velge riktig. Den gir deg en rangering av heltidsstudier som kan passe for hvem du er, og det du vil i fremtiden.

;

Studieplan

Studieåret på BI er delt i to semestre, et høstsemester og et vårsemester. I slutten av hvert semester er det eksamener. Her kan du se hvilke fag som inngår i studiet og hvilket semester de gjennomføres. Studieplaner oppdateres årlig i juni og gjelder fra neste studieår. Vi tar forbehold om endringer.

3. År

 • 60 studiepoeng (stp)

Høst

 • Specialisation courses at partnership universities abroad

  30 stp

Vår

 • Specialisation courses at partnership universities abroad

  30 stp

Hele det tredje studieåret foregår ved en skole i utlandet.

Praktisk informasjon

Bachelorstudiene har prioritert søknadsfrist 15. april. Du må søke innen da for å være sikker på å få din søknad vurdert. For studier med ledig kapasitet tar vi i mot søknader også etter 15. april.