-
International Management

Kina

Kina har en av verdens største og raskest voksende økonomier og er i ferd med å bli en av Norges viktigste handelspartnere.

BIM-alternativet for å dra til Xi'an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) i Kina for 2022-2023 er dessverre blitt kansellert på grunn av usikkerhet rundt fysisk deltagelse. Hvis en student har et særdeles sterkt akademisk behov/interesse for å studere i Kina og kan forplikte seg til å studere hele det akademiske 2022-23-året digitalt, så kan vi fortsatt vurdere denne muligheten fra sak til sak.

Denne økonomiske veksten er kanskje mest synlig langs østkysten, hvor den gamle og ærverdige kinesiske kulturen møter det hypermoderne Kina. Byen Suzhou, som ligger langs Yangtze-elven, har vært et viktig senter for handel og kultur i mer enn 2000 år. I tillegg til skyskraperne i sentrum, finner du grønne parker, tehus, buddhistiske templer og et nettverk av kanaler ikke ulikt Venezia. Byen er en av Kinas rikeste, med en veldig høy levestandard.

Et år i Suzhou er en utrolig mulighet til å bli kjent med kulturen og språket i et stadig mer dominerende og spennende marked.

Xi'an Jiaotong-Liverpool University

Xi'an Jiaotong-Liverpool er et spennende, nytt universitet, opprettet i Kina i 2006 i partnerskap med det anerkjente britiske Liverpool University.

Det er det yngste universitetet til å oppnå AACSB-akkrediteringen. I 2018 ble de også akkreditert av EQUIS, og de har ambisjon om å oppnå "Triple Crown"-akkreditering.

Les mer om universitetet på deres hjemmesider.

Bomuligheter

Xi'an Jiaotong-Liverpool tilbyr studentboliger på campus til alle internasjonale studenter.

Akademisk kalender

Høstsemesteret i Kina starter i september og varer til kinesisk nyttår i januar/februar. Vårsemesteret starter ved kinesisk nyttår og varer til juni.