Bachelorstudier

Digital kommunikasjon og markedsføring

Vil du lære hvordan digital teknologi skaper nye muligheter for kommunikasjon mellom bedrifter og kunder? Dagens arbeidsgivere trenger ansatte som virkelig forstår hvordan man skaper effektiv kommunikasjon og markedsføring.

Hva lærer du?

Med dette studiet lærer du å planlegge, gjennomføre og analysere strategier for kommunikasjon og markedsføring, slik som reklamekampanjer. Du vil blant annet lære om digitalt engasjement, merkevarebygging og ulike kommunikasjonskanaler. Du vil også bruke databasert innsikt for å tilpasse budskap og kanaler i utviklingen av en bedrifts digitale markedsstrategi.

Studiet forbereder deg på arbeidslivet ved at du lærer å jobbe taktisk i et digitalt miljø som preges av raske beslutninger. Du skal også lære å foreta økonomiske vurderinger og analyser gjennom fag som statistikk, finans og regnskap. Økonomi er bærebjelken i de aller fleste bransjer, også i kommunikasjon og markedsføring.

Målet er å gi deg en fremtidsrettet utdannelse, med en solid kompetanse i kommunikasjon og markedsføring. Kombinert med økonomi- og ledelsesfag, som gir deg en grundig overordnet forretningsforståelse, vil du kunne være med å påvirke morgendagens markedsførings- og kommunikasjonsbransje.

Du vil blant annet lære om:

 • Engasjement. Forstå ulike former for positivt og negativt engasjement i sosiale medier.
 • Teknologi. Lær om innovasjon, forretningsmodeller, AI, VR og algoritmer.
 • Kommunikasjon. Forstå hvordan man lager effektivt og overtalende innhold.
 • Digitale verktøy. Skaff deg innsikt gjennom datadrevne metoder og analyseverktøy.

Studieplan

Studieåret på BI er delt i to semestre, et høstsemester og et vårsemester. Her kan du se hvilke fag som inngår i studiet og hvilket semester de gjennomføres. Studieplaner oppdateres årlig i juni. Vi tar forbehold om endringer.

Muligheter i studietiden

Du har flere muligheter som student på dette studiet. Hvis du kan tenke deg å studere i utlandet, kan du ta utveksling i et semester. Har du mer lyst på konkret arbeidserfaring kan du ta et internship hos en bedrift. Du kan også tilpasse graden din med en av våre mange valgkurs.

Hva kan du bli?

Dette programmet er skreddersydd for jobber innen kommunikasjon og markedsføring på tvers av sektorer og bransjer, med vekt på digital kompetanse. Etter endt utdanning vil du kunne jobbe med:

 • Innholdsproduksjon. Bruk dine kunnskaper til å skape effektiv og engasjerende kommunikasjon.
 • Markedsføring i søkemotorer. Optimaliser treff og plassering av reklame i søkemotorer.
 • Performance marketing. Jobb kontinuerlig med å forbedre markedsføring ved hjelp av målbar innsikt.
 • Digital markedsføring. Planlegge, utvikle og gjennomføre kampanjer og aktiviteter i digitale medier.
 • Analyse. Dykk ned i tallene for å finne ny innsikt om en bedrifts kommunikasjonsaktiviteter.
 • Sosiale medier. Hjelp bedrifter med å skape synlighet, dialog og aktivitet i kanalene der brukerne befinner seg.

Hva kan du studere videre?

Hvis du vil bygge på graden din, har du flere muligheter videre. Kanskje du vil lære mer om markedsføring, eller spesialisere deg innen analyse? Eller vil du forstå mer om ledelse og hvordan organisasjoner fungerer? På BI tilbyr vi følgende mastergrader som er relevante for deg:

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Kontakt oss for mer informasjon.

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet. Usikker på om dette gjelder deg? Les mer om krav og unntaksregler:

Pris

 • 1. år kr 69.000,-
 • 2. år kr 69.000,-
 • 3. år kr 69.000,-

Prisene gjelder for studieåret 2020/21 og justeres årlig etter normal prisøkning i samfunnet forøvrig.

Som student på BI har du mulighet til å søke om lån og stipend fra Lånekassen.

BI er en uavhengig kunnskapstiftelse. Det betyr at et eventuelt overskudd går tilbake til skolen i form av utvikling av studiene og mer forskning.