-
Studere ved BI

Internship

Arbeidserfaring er gull verdt når du skal søke på drømmejobben. På BI får du mulighet til å tilegne deg denne erfaringen mens du studerer, gjennom et internship.

BI Internship - mer enn bare arbeidserfaring

Internship er en ordning hvor du arbeider hos en arbeidsgiver med relevante oppgaver i en periode av utdanningen din. Som en «intern» har du mulighet til å få relevant arbeidstrening innenfor et område du finner interessant. I tillegg til en fot innenfor døren hos en bedrift.

Her på BI kan du ta internship som et valgkurs på både bachelor- og masternivå. Dette betyr at du vil få studiepoeng og at kurset vil inngå i studieplanen din. Du vil jobbe hos en godkjent bedrift i løpet av et semester. 

Hvordan er det å ha internship?

Hvordan fungerer BI Internships?

Internships er en mulighet for de fleste BI-studentene som studerer bachelor eller master på heltid. Det er et kurs hvor du tilbringer noe av studietiden din hos en bedrift, i stedet for på skolen. For bachelorstudenter vil dette være noen dager i uken. Masterstudenter jobber fulltid hos en bedrift i en gitt periode.

Typiske arbeidsoppgaver 
Oppgavene vil variere i forhold til bedriftens behov og studentens kompetanse. Eksempler på oppgaver kan være markedsanalyser, strategiutvikling, kundeoppfølging, rapportering, analyser, rekruttering og økonomistyring.

Krav til studenten 
Du må selv velge ut en bedrift og søke ved å sende inn motivasjonsbrev og CV. I tillegg må du oppfylle.

 • Bachelor: Karakterkrav C
 • Master: Full studieprogresjon

Internship i løpet av utveksling

Som student på Bachelor of Business Administration eller Siviløkonom har du muligheten til å kombinere internship med utveksling. Dette gjennom kurset ELE 3657, BI Internship on Exchange.

Du vil da få muligheten til å jobbe i en bedrift i vertslandet. Samtidig som du studerer på en av BI sine partnerskoler.

Samtidig som du er på utveksling vil du.

 • få internasjonal arbeidserfaring
 • oppnå studiepoeng mens du arbeider
 • utvikle deg faglig og personlig

Opptakskrav

Kravene for internship på utveksling er en gjennomsnittskarakter på C eller høyere for bachelor, og full studieprogresjon på master. Det forventes også at du har høy arbeidskapasitet og åpenhet for å eksponere deg for en ny studie- og arbeidskultur.

Hvorfor ta et internship?

Med gode tilbakemeldinger fra studenter og arbeidsgivere kan vi trygt si at BIs internship er et fantastisk tilbud. I løpet av utplasseringen vil du få verdifull arbeidserfaring innen et spesielt område eller næring. Du får mulighet til å knytte kontakter for fremtiden, samtidig som du får studiepoeng fra BI.

 • Få studiepoeng – BIs internship er en del av timeplanen
 • Fra teori til praksis – anvend kunnskapen du har tilegnet deg på BI
 • Bygg et relevant nettverk – det er gull verdt når du skal søke jobb
 • Få erfaring med jobbsøking – lær å skrive en god CV og søknad
 • Kom ut av komfortsonen din – lær hvordan du tar kontakt med bedrifter/organisasjoner!
 • Få relevant arbeidserfaring – gi CVen din et løft!

"Jeg hadde mitt internship hos Blest Reklame. Der fikk jeg en ekte følelse av hvordan det er å jobbe med det man lærer i løpet av utdanningen. "

Victor Rolfsnes, intern i Blest Reklame

Student ved campus Stavanger

FINN DITT STUDIUM

Utforsk det brede utvalget av studier og kurs på BI med et søk på interessen din. F.eks. markedsføring, kultur eller finans. Du kan også søke på internship for å finne et studium som har internship på studieplanen.