-
Studere ved BI

Internship

Arbeidserfaring er gull verdt når du skal søke på drømmejobben. På BI får du mulighet til å tilegne deg denne erfaringen mens du studerer, gjennom et internship.

BI Internship - mer enn bare arbeidserfaring

Internship er en ordning hvor du arbeider hos en arbeidsgiver med relevante oppgaver i en periode av utdanningen din. Som en «intern» har du mulighet til å få relevant arbeidstrening innenfor et område du finner interessant. I tillegg til en fot innenfor døren hos en bedrift.

Her på BI kan du ta internship som et valgkurs på både bachelor- og masternivå. Dette betyr at du vil få studiepoeng og at kurset vil inngå i studieplanen din. Du vil jobbe hos en godkjent bedrift i løpet av et semester. 

Internship på timeplanen - Christina og Stine forklarer

Hvorfor ta et internship?

Med gode tilbakemeldinger fra studenter og arbeidsgivere kan vi trygt si at BIs internship er et fantastisk tilbud. I løpet av utplasseringen vil du få verdifull arbeidserfaring innen et spesielt område eller næring. Du får mulighet til å knytte kontakter for fremtiden, samtidig som du får studiepoeng fra BI.

  • Få studiepoeng – BIs internship er en del av timeplanen
  • Fra teori til praksis – anvend kunnskapen du har tilegnet deg på BI
  • Bygg et relevant nettverk – det er gull verdt når du skal søke jobb
  • Få erfaring med jobbsøking – lær å skrive en god CV og søknad
  • Kom ut av komfortsonen din – lær hvordan du tar kontakt med bedrifter/organisasjoner!
  • Få relevant arbeidserfaring – gi CVen din et løft!
Bilde av Humberto som ser inn i kameraet

Fant drømmejobben gjennom BIs internship

Et ti ukers internship hos investeringsfondet Katapult ble til fast jobb og starten på et nytt kapittel for Humberto.

Hvordan fungerer BI Internships?

Internships er en mulighet for de fleste BI-studentene som studerer bachelor eller master på heltid. Det er et kurs hvor du tilbringer noe av studietiden din hos en bedrift, i stedet for på skolen. For bachelorstudenter vil dette være noen dager i uken. Masterstudenter jobber fulltid hos en bedrift i en gitt periode.

Typiske arbeidsoppgaver 
Oppgavene vil variere i forhold til bedriftens behov og studentens kompetanse. Eksempler på oppgaver kan være markedsanalyser, strategiutvikling, kundeoppfølging, rapportering, analyser, rekruttering og økonomistyring.

Krav til studenten 

Du må selv velge ut en bedrift bedrift hvor du ønsker å ha BI Internship.

  • Bachelor: Minimum C i karaktersnitt og du kan ikke ligge mer enn to fag etter full studieprogresjon.
  • Master: Du kan ikke ligge mer enn et fag etter full studieprogresjon.
Oda Djupvik

Fra internship til fast jobb i finansbransjen

Oda Djupvik sikret seg drømmejobben i Pareto Securities. Nå oppfordrer hun andre studenter til å benytte seg av muligheten for å velge internship i løpet av studietiden.

Internship i egen bedrift

Som bachelorstudent på BI har du mulighet til å ha studiepoenggivende internship i egen bedrift. Dette er gjennom kurset ELE 3667, og er for deg som har startet egen virksomhet og er interessert i vekstmetodikk i oppstartsselskaper.

Kurset bruker et anerkjent vekts-rammeverk av Bill Aulet, MIT REAP (Regional Entrepreneurship Acceleration Program).

Du setter selv mål for semesteret som skal godkjennes og du vil få faglig oppfølging.

Opptakskrav

Du må ha et eget foretak registrert i folkeregisteret og gjerne ha omsetning i dette. Det kan være enkeltmannsforetak, delt ansvarlig selskap, aksjeselskap eller lignende.

"Jeg hadde mitt internship hos Blest Reklame. Der fikk jeg en ekte følelse av hvordan det er å jobbe med det man lærer i løpet av utdanningen."

Victor Rolfsnes

Intern i Blest Reklame

Finn ditt studium

Utforsk det brede utvalget av studier og kurs på BI med et søk på interessen din. F.eks. markedsføring, kultur eller finans. Du kan også søke på internship for å finne et studium som har internship på studieplanen.