-
Internship

Fant drømmejobben gjennom BIs internship

Et ti ukers internship hos investeringsfondet Katapult ble til fast jobb og starten på et nytt kapittel.

Humberto Trevino tar oss med ut på terrassen i syttende etasje midt i Oslo sentrum. Her jobber han som Artificial Intelligence and Data Analytics Manager i Katapult, impact investing-fondet som omtales som et av verdens ledende på AI i sin bransje, og som har investert i nær 140 tech-selskaper med tydelig sosial og klimamessig endringskraft.

Jobben fikk han etter å ha overbevist gjennom ti uker som intern fra masterstudiet i Business Analytics på BI.

Humberto

Dette fremsto som en drøm

– Hadde du for tre år siden sagt til meg at jeg i 2023 skulle leve det livet jeg lever nå, så hadde jeg ikke trodd deg. Det fremsto som en fjern drøm der jeg satt som CCO i Mexico City, forteller Humberto.

Han var fornøyd med jobben, og gjorde suksess i ledergruppen for et stort privat utdanningsselskap. Men med norsk kone og et lite barn, hadde de etter 16 år i Mexico bestemt seg for å flytte til Norge. Mange ville nok forsøkt å finne jobb så raskt som mulig og valgt å ta masteren på deltid, men Humberto er glad han valgte annerledes.

– Jeg var nysgjerrig på data science og AI – og forstod at jeg kunne sikre meg en unik fordel ved å fordype meg i dette fagfeltet. I tillegg ønsket jeg å studere på en anerkjent skole med solide røtter i det norske næringslivet. Dermed ble det fulltidsstudier på BI og en master i data analytics. Det var et helt riktig trekk, konstaterer Humberto.

Leder for et team på fem

For her oppe i syttende etasje i det klimavennlige næringsbygget Rebel, leder han nå et team på fire personer som utvikler Katapults kapasitet på AI og dataanalyse, blant dem to tidligere interns fra BI som jobber deltid mens de fullfører masteren.

For to år siden var det han som gikk her som fersk intern.

– Et internship er i praksis et ti ukers jobbintervju, og jeg søkte internships for å finne et selskap jeg virkelig ønsket å jobbe for. Katapult oppdaget jeg gjennom BIs egen oversikt over aktuelle internship-bedrifter, og jeg elsket samfunnsoppdraget deres. Det matchet mine egne verdier perfekt, forteller Humberto.

Fikk fast jobb rett etter internship-perioden

– Vi var tre interns fra BI som skulle finne en måte å måle impact for Katapult Ocean Fund på, og fikk frie hender. Resultatet ble så bra at løsningen ble fundamentet for impact measurement i hele selskapet. Dette er bare ett eksempel på at du som intern fra BI har alle muligheter til å bidra med verdifullt arbeid der du er.

I tillegg til å gjøre suksess som internt, hadde Humberto en unik bakgrunn: Han hadde allerede ledererfaring som CCO, kunnskap om koding og oppdatert kunnskap om AI blant annet fra masteren i Business Analytics. Investeringsfondet så raskt at de trengte denne kompetansen, og tilbød ham fast jobb.

Nå ser han svært lyst på veien videre, der han kombinerer familieliv med spennende og meningsfylte oppgaver i et fagfelt som utvikler seg i rekordfart.